Politică

Dupa Bono, a venit randul lui Pharell sa cante la Davos impotriva incalzirii globale, a schimbarilor climatice sau a ceva, a orice se intampla sa fie pe partitura elitelor

davos4Judecatorii de la Curtea Constitutionala au respins a treia versiune a Legii Big Brother, pe motivul natural ca sunt incalcate drepturile si libertatile omului. La doar o zi dupa isprava, unul dintre jurati a acuzat SRI de presiuni, in timp ce un alt judecator a fost chemat la DNA pentru coruptie. Daca se vor incapatana sa continue pe linia asta, reprezentantii Curtii vor descoperi pe pielea lor flexibilitatea legilor din Romania. Asta in cazul in care, Doamne fereste!, nu vom avea parte de un atentat, caz in care legea va trece in aplauzele publicului. Despre Big Brother a vorbit, in trecut, premonitiv J.R.R. Tolkien: “simtamantul acela oribil, tot mai puternic, al existentei unei vointe potrivnice, care se straduia din rasputeri sa strabata umbrele norilor, pamantul si carnea ca sa te vada, sa te strapunga cu privirea sa inspaimantatoare, goala, nemiloasa. Valurile care te aparau de el ajunsera atat de subtiri, atat de firave!”

Faimosul si cruntul terorist musulman al-Bhagdadi a fost ranit intr-un raid aerian de catre brava armata aliata. Doar ca un general al armatei SUA a povestit inca din 2007 ca fiorosul calif nu exista, fiind doar o inventie a strategilor americani. Este mai rational sa urasti o persoana, chiar daca nu exista, decat o organizatie, la randul ei fantoma. Asa ca lumea sa isi poate descarca furia pe stafia cu nume kitsch din Iraq. Presa serioasa nu se lasa intimidata, insa, de astfel de scenarii. Astfel, in 2007am aflat ca Bhagdadi a fost capturat, dupa care in mai, acelasi an, ca a fost omorat, pentru a fi arestat in 2009, ucis din nou in 2010, dupa care a fost arestat in 2012, pentru ca in aceasta saptamana sa fie ranit grav, dupa ce mai fusese ranit grav in noiembrie 2014. In fine, nu trebuie sa va pierdeti cu firea. Scenariul a fost folosit in trecut si pentru un alti teroristi, ucisi si inviati din morti, in functie de circumstante. Suntem pe maini sigure.

Davos este oraselul acela minunat din Elvetia, unde se aduna elitele globale sa discute despre soarta planetei, dar mai ales a muritorilor de rand. O descriere ampla puteti in gasi in cartea “Superclass” a lui David Rothkopf. Pe langa invitatii permanenti, isi fac aparitita acolo si diverse vedete pop, chemate la marele sfat pentru contributia lor incontestabila la progresul omenirii. Bono si Paulo Coelho au deja experienta la Davos, asa ca anul asta a venit randul lui Pharrell Williams sa lumineze omenirea din Elvetia. Fericitul interpret a anuntat ca in 2015, alaturi de Al Gore, cel care profetea disparitia zapezii arctice pana in 2013, va canta impotriva incalzirii globale, a schimbarilor climatice sau a ceva, a orice se intampla sa fie pe partitura elitelor. “In loc sa avem oamenii cantand, literal o sa armonizam umanitatea toata dintr-un foc”, a explicat reabsorbtionismul, pe intelesul tuturor, Pharrell.

Franta a decis sa lupte impotriva terorismului si a violentei din societate prin introducerea unei Zile a Secularismului. Noi lectii morale si civice vor fi predate elevilor si studentilor, in clasa se va canta “La Marseillaise”, iar profesorii se vor adapta la noua religie secularista. Conform ministrului invatamantului, masura are drept rol combaterea “teoriei conspiratiei” din scolile franceze. Daca ar mai avea cler, probabil ca autoritatile ar apela la experienta istorica si i-ar balaci prin apele tarii. Oricum, raman multe de facut: marsuri nationale, schimbarea calendarului, modificarea numelor, etc. Trebuie macar incercat si a doua oara, poate ca in prima instanta au fost motive tehnice pentru care revolutia n-a mers cum trebuie.

Intr-o zi in care 17 persoane nevinovate au murit la Donetsk, intr-un autobuz lovit de o racheta, titlul din presa noastra a fost: “Zi neagra pentru Ucraina. Aeroportul din Donetsk a cazut in mainile separatistilor”. In restul tarii, autoritatile de la Kiev, democratice si liberale, doresc sa interzica punctele de schimb valutar, cu exceptia celor din banci. Vecinii rusi nu se lasa nici ei mai prejos si au anuntat, inca din decembrie, ca se vor lupta cu speculantii valutari care vor sa darame rubla.

Saptamana trecuta, Fiscul american a anuntat ca lanseaza International Data Exchange Service. Un nume lung si plictisitor, de unde se itescdegetele hraparete ale statului american, care obliga fiecare banca de pe pamant sa ii transmita date confidentiale, pentru a starpi, bineinteles, evaziunea fiscala si terorismul. Institutiile financiare au puterea de a refuza acordul, dar vor trebui sa suporte pierderi de 30% din transferurile care trec prin SUA. Partea mai amuzanta, privind de la distanta, este ca inclusiv banci din tari nerecunoscute de Washington vor fi nevoite sa intre in cardasie cu Fiscul american. Dar, asa cum explica toti economistii si analistii veritabili, “evaziunea fiscala ameninta siguranta nationala” si/sau “este nevoie de cresterea veniturilor la buget”. Pe un plan mai serios, masura arata cat de usor este implementat un sistemul mondial de guvernare.

Lovitura dificila pentru iacobinii din ONG-uri si media, care militau pentru confiscarea extinsa a averilor. Departamentul de Justitie al SUA a anuntat ca abroga acest program la nivel local si statal. Sigur ca asta nu inseamna ca la noi nu poate fi introdus urgent; insa, in rapoartele, proiectele si argumentele expertilor anti-coruptie din Romania, exemplul de buna practica, prin excelenta, il reprezenta legea din SUA, care tocmai a fost suspendata. Legea in sine este de-a dreptul sinistra si a permis ofiterilor de politie sa confiste, din 2008 si pana in prezent, bunuri in valoare de trei miliarde de dolari, in mare parte de la suspecti, si nu de la condamnati. Mai mult, pentru a incuraja eficienta organelor, acestea puteau retine 80% din rechizitii.

Autor:Ninel Ganea

Sursa: Karamazov.ro