Politică

Dorel Visan: „Exista un curent antiromanesc bine organizat, din afara tarii!”

visanSuntem asaltati de ceva vreme, atat in Romania cat si la nivel mondial, de un curent antagonic care isi propune sa distruga toate valorile morale, culturale si spirituale ale romanilor. De la o zi la alta, detractorii istoriei, culturii si spiritualitatii romanesti isi fac norma zilnica, improscand cu noroi si cu dejectii in etosul romanesc.

Incepand de la Mihai Eminescu, cel mai mare poet national al Romaniei, pana la mari domnitori si eroi ai istoriei romanilor, precum Stefan cel Mare, Mihai Viteazul si ajungand uneori chiar pana si la atacuri deosebit de murdare indreptate impotriva ortodoxismului, cultul religios majoritar din Romania, detractorii pusi in slujba unor interese oculte ataca zilnic si lovesc direct in plin in valorile morale, culturale si spirituale ale romanilor prin intermediul mass media sau al retelelor de socializare.


Invitat la una dintre emisiunile lui Daniel Roxin, actorul Dorel Visan reactioneaza la aceste atacuri antiromanesti si atrage atentia asupra tot mai deselor actiuni indreptate impotriva etosului romanesc: “Lucrurile astea se fac fie din ignoranta, fie dintr-o atitudine voita, care are un scop ascuns si, in general, urat si murdar; pentru ca nu se poate construi nimic pe gol. Orice faci, orice constructie, fie ea si sociala, nu se poate face fără să se țină cont de ce s-a făcut înaintea noastră. Aceste personalitati au in ele suflul genialitatii, iar geniul actioneaza la convulsiile dintre libertate si necesitate. Geniul nu este negociabil, cu geniul nu poți negocia pentru ca geniul are, in general, o atitudine despotica si dictatoriala, pentru ca are puterea de a lansa idei fundamentale. Aceste mari personalitati, aceste mari spirite, ne-au fixat pe noi in istorie. (…) Exista si un curent antiromanesc din afara tarii care este foarte subtil si foarte bine organizat si care urmareste sa creeze o piata de desfacere. Aceasta nu se poate realiza decat distrugand celelalte lucruri care ii fac pe oameni sa-si pastreze o anumita forma de constiintasi de rezistenta.”,

Nota: Personal, am facut in ultima vreme un experiment prin care sa ne delimitam si sa ne dabarasam aproape in totalitate de informatia negativa pe care detractorii valorilor morale, culturale, istorice si spirituale romanesti o arunca zilnic pe canalele lor  de propagare a minciunilor si a denigrarilor din mass media sau de pe retelele de socializare. Cunoasteti si multi dintre dumneavoastra care sunt aceste tunuri propagandistice care raspandesc aceasta otrava profund antiromaneasca. Cea mai mare lovitura pe care le-o puteti aplica acestor cuiburi de naparci este ignorarea lor! Nu le mai urmariti/cititi/vizionati laturile care le devarsa zilnic impotriva neamului romanesc! Prin reducerea audientei, loviti fix in punctul cel mai important pentru aceste vipere mercantile, fiindca audienta pentru ei inseamna bani.

Sursa: Glasul.info, preluare dupa cunoastelumea.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Interviul e frumos si impresionant. Stiati ca Dorel Visan isi face propaganda de bun roman el insusi fiind un uzurpator al ortodoxiei si al romanismului. Stiati ca Dorel Visan este ezoterist? Promoveaza cultul dacist si credinta in zeul Zalmoxe. Vezi articolele despre curentul dacist antiromanesc de pe blogul ASTRADROM.
    ar fi bine de vazut si articolele lui Adin Lucian Roman. http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/07/hristos-si-zalmoxis-in-contextul.html

  • ce vrea omul asta sa reinvieze mortii. Unde sa mai vezi daci, maiasi sau romani…?
    Astea sunt popoare disparute de mult din istorie.
    Cred ca e doar o propaganda a unui smecher intre prosti.
    Cei de la ASTRADROM au dreptate cand ii numesc pe neodacisti dezechilibrati. e buna remarca de mai sus facuta de Grigore.

  • Pai, ne punem intrebarea ca locuitori ai Daciei de ce ne-am schimbat credinta din Zalmoxe in Elohim Evreul facand ce uraste Dumnezeul Elohim mai mult? Sa crezi in Alti Dumnezei? De ce noi ca natie am inbratisat religia altora cand 98% din credinciosi n-au citit vreodata biblia? Rusine!

  • Unul dintre subversionisti, as spune desi poate expresia este exagerata, este Lucian Boia care ridiculizeaza istoria Romaniei iar in eseul De ce sunt romanii altfel ridiculizeaza pe Eminescu, pe Luchian, etc. Sau pe Mihai Viteazul desi argumentele sunt ridicole. Am raspuns la eseul lui pe blogul Parnassienne Passagere in articolul Mihai Viteazul si Richard Inima de Lau.