Politică

Domnu’ presedinte, cum e cu casa? Casa, domnu’! Spuneti-o p-aia cu casa!

klaus-iohannis-casa-acte-false-avocati-proces-465x390Au venit peste noi, ca o turma de tornade, incendiul #colectiv, Halloween, atentatul din Franta, Black Friday, demisia lui Ponta si noul guvern Ciolos. Avem subiecte sa discutam, sa ne dam cu parerea, sa emitem supozitii sau sa pregatim oale intregi de speranta. Deasupra tuturor, cu un zambet indulgent si cuvinte putine, sta presedintele.
Prea putine cuvinte, dupa parerea mea. Lipseste esentialul.

Cum e cu casa aia, domnu’ presedinte? Cu casa aia luata cu acte false?

“Romania nu mai trebuie condusa de oameni corupti sau care au fost implicate in afaceri dubioase”, ne spunea Klaus Iohannis in campania electorala, fix acum un an. Si acum aflam ca familia prezidentiala a detinut ilegal o casa si ca a incasat ilegal 300.000 de dolari, din inchirierea casei obtinute cu acte false. Decizia instantei e clara si definitiva.

Teretic, daca organele se sesizeaza din oficiu, sau daca cineva face un denunt sau o plangere penala, sotia presedintelui Romaniei risca un dosar penal cat toate zilele, pentru infractiunile de fals si uz de fals.

Sincer, nu nu vreau sa se intample asa ceva. Ma indoiesc sincer ca sotia unui primar de oras mic, cum e Sibiul, a luat singura decizia de a se imbogati, fara sa-i spuna sotului. Ea este vinovata doar pentru semnatura, nu pentru decizia de a se implica in acel dubios dosar de improprietarire. Ma uit si la actiunile anterioare ale sotului, in zona asta de business imobiliar, si la cine a inchiriat casa obtinuta prin falsuri de la familia Iohannis si vad toata povestea, asa cum a fost. Din perspectiva mea, desigur fara dovezi, autorul infractiunii este actualul presedinte al Romaniei. Si acolo e vorba despre mult mai mult decat despre un fals.

Dar eu, spre deosebire de el si de altii, pot sa trec peste asta. Nu vreau ca presedintele Romaniei sau sotia lui sa faca puscarie. Eu cred sincer ca Romania are nevoie de un T-0, de un moment la care sa se spuna “stergem cu buretele tot, dati banii inapoi, si veti fi bine”. Vanatoarea asta de corupti si distrugerea de destine pe banda rulanta nu-mi place. Si n-o vad folositoare.

Dar tot vreau ceva. Vreau o declaratie. Vreau sa-l aud pe presedintele Iohannis explicand cum e cu casa aia. Cum a decis sotia sa se implice in falsificarea unor acte. Ce rol a avut el. Ce-a facut cu banii. Ce alte rele a mai facut, cat a fost primar la Sibiu. Vreau sa-si ceara scuze ca a fost implicat, si aici il citez, “in afaceri dubioase”.

Si, dupa aia, Iohannis sa conduca tara asta asta cum trebuie. Adica fara sa mai faca dosare inamicilor politici si fara sa mai tina in brate hoti, doar pentru ca vin din partidul care l-a propulsat. Sa se gandeasca la interesul national, nu la combinatii politice, case fara numar si plimbari fara rost.

Autor: Bogdan Stoica

Sursa: PS NEWS