Analize și opinii Economie Politică

Dincolo de aparente: semne de întrebare în cazul copilului ucis de maidanezi

602065_505039599570132_1734240577_nMotto: “Între ceea ce știi și ceea ce nu știi este ceea ce presupui.”

Dincolo de tragedia care s-a întâmplat cu micuțul Ionuț Anghel și durerea familiei lui, se pare că există unele suspiciuni referitoare la întreaga poveste.

Pe data de 3 septembrie 2013, la știrile de la ora 5, la PROTV, am observat o scenă șocantă. În timp ce Cătălin Radu Tănase prezenta în direct unele concluzii ale anchetei IML, în cazul copilului despre care se spune că a fost ucis de cîinii maidanezi, în spatele lui și-au făcut apariția doi indivizi negricioși.

Cel din stânga ecranului, îmbrăcat în ținută sportivă, și-a scos penisul și a început să-l agite în aer! Cătălin nu a văzut asta, pentru că era cu spatele și transmitea. Însă operatorul, cu siguranță, a observat scena! Să fi fost ăsta doar un gest violent și vulgar, specific anumitor persoane demente din cartierele mărginașe sau era cineva care a vrut să-și justifice fapta? Să arate lumii întregi cât e el de bun, un fel de „semnătură”? Poate fi o pistă pentru anchetă! În acel moment nu am putut înregistra imaginea pentru că, la rândul nostru, am fost uluiți de asemenea gest. Însă cei de la știrile PROTV știu despre ce vorbim! Reportajul nu a mai fost reluat și nici postat pe siteul PROTV, în locul lui fiind pus altul, asemănător.

Pe rețelele sociale e un real război de vorbe. Iubitorii de animale se ceartă cu… ceilalți. Mai mulți utilizatori au sesizat că „cei doi părinți nu păreau foarte afectați, de parcă ar fi ascuns ceva, iar mama copilului a avut puterea să dea în perioada imediat următoare mai multe interviuri la diferite televiziuni”.

O altă suspiciune a internauților este legată de faptul că acest copilaș ar fi fost găsit „cu pantalonii în vine”, iar bunica nu a fost, până la ora actuală, pusă sub învinuirea de neglijență.

Și încă ceva: tot pe rețelele sociale se vorbește că „drumul până la locul unde a fost găsit copilul mort este greu de parcurs și durează cam o oră”. Dacă e adevărat, înseamnă că micuțul a dispărut de lângă bunică un timp destul de îndelungat, vreme în care femeia ar fi putut să acționeze într-un fel. Dar n-a făcut-o.

Există voci care susțin că ar fi vorba de „mascarea unui viol”, cel mai probabil comis de un boschetar, ipoteză susținută și de unii bloggeri. Să ne amintim că anii trecuți, în zona Parcului Tei și în împrejurimi a fost semnalată în repetate rânduri prezența unor pedofili sau suspecți de pedofilie. POLIȚIA trebuie să-și facă datoria.

Nu știm exact ce s-a întâmplat și poate că nu vom afla niciodată. Bietul Ionuț, copil nevinovat, a murit în chinuri, a țipat, s-a zbătut, nimeni nu l-a auzit, nimeni nu l-a ajutat… Bunica lui dă vina pe câini, iar țara s-a rupt în două, mai e puțin și iese lumea în stradă cu topoarele, ura mocnește, se vrea moartea câinilor, iar politicienii își freacă mâinile, acuză și profită de ocazie cu nesimțirea specifică. Oare ce va urma?

Autor: Razvan Mateescu
Sursa: Editura Mateescu

Extras din Ghidul de buzunar “Cum  știi că ai fost manipulat?”

ABATEREA ATENTIEI. Este o modalitate de manipulare, realizata prin lansarea unor false teme de interes general, de regula de natura scandaloasa, in vederea trecerii sub tacere a altor aspecte ce ar putea deranja cu adevarat opinia publica si pe care LE VOR ECLIPSA. Temele alese sunt  de real impact social, cum ar fi criza profunda ce afecteaza sistemul sanitar ori posibilul colaps al sistemului educational sau PROBLEMA CAINILOR COMUNITARI.

GENERALIZAREA INFORMATIEI, pe laitmotivul “poporul vrea…” ori “populatia crede ca…”, este un alt mod de a influenta opinia publica pe considerentul conformismului, care presupune tendinta oamenilor de a se incadra in trendul majoritatii.

COMPASIUNEA, exprimata pe cat mai multe canale de comunicare constituie de asemenea un mod de manevrare si de reorientare afectiva a opiniei publice.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • in putinele stiri pe care le-am vazut, asta a fost si concluzia mea. se incearca distragerea atentiei de la ceva. sunt multe alte cauze din care mor mult mai multi oameni. saracia e una dintre ele. acest caz a fost exagerat de mediatizat.

  • Câinii nu au ce cauta pe strada neînsoțiți de adult STĂPÂN printre oameni buni. In nici o țară civilizata sau ne….! E o problema publica de sănătate fizica și emoțională. Legea este valabila in orice țară cu excepția Indiei presupun.

  • As mai adauga si o posibila distragere de la evenimentele “Rosia Motana” , mitinguri si prea multe intrebari….

  • Punctual, Dumnezeu sa-l odihneasca pe bietul copilas, un suflet nevinovat! Bunica este responsabila pt neglijenta impardonabila, iar daca exista suspiciuni, politia sa-si faca datoria. Sa sperram ca autopsia a fost facuta ca lumea!

  • Sunteţi incredibili! Poate a fost omorât de extratereştrii! De ce nu de canadienii de la Gold Corporation! Poate a fost Băsescu pentru a-i strica imaginea lui Ponta şi Oprescu! De ce să ne oprim la negrii cu p..a mare… poate erau evrei, unguri, ţigani, ruşi, moldoveni, olteni, ardeleni ?!? O tragedie este întoarsă pe toate părţile de tot felul de băgători de seamă. Sunteţi nişte mizerii! P.S. Dacă tot încercăţi să păreţi somităţi în ale manipulării pe viitor citaţi din Volkoff (sună mai autodidact)!

  • Nu era in nici un caz drum de un kilometru. Str tuzla e langa parc iar locul de joaca e la marginea parcului. Terenul viran pe care a fost gasit baiatul este exact intre locul de joaca (sunt despartite de un gard in care era o spartura) si strada. Am ramas socata cand am vazut cat de usor era de ajuns de la locul de joaca pe acel teren pustiu. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15495145-copil-patru-ani-fost-ucis-caini-parcul-tei-din-bucuresti.htm
    http://www.wowbiz.ro/cutremurator-usa-mortii-a-aparut-in-parcul-tei-in-ziua-in-care-ionut-a-fost-inmormantat_67946.html

  • oricum ar fi fost in cazul lui Ionut, cainii au mai facut o victima in Bucuresti, un japonez adult in toata puterile a murit muscat de caini cand intra in bloc pe Calea Victoriei anul trecut. Nu sunt de acord cu eutanasierea, dar nu e ok sa mai lasam cainii in haite pe strazile orasului. Daca vreti sa ajutam animalele, haideti sa convingem cat mai multi oameni sa adopte. Eu am avut timp de 8 ani un caine luat de pe strada si cunosc iubitori care au adoptat si cate trei patru caini pe care i-au ridicat de pe strada. Referendumul se va face oricum, inca mai avem timp in care oamenii sa adopte, dar e scurt

  • Iar bunica a venit la Maruta sa ne spuna ea cum si-a cautat nepotul 20 de minute, asta dupa ce zile intregi a spus ca l-a asteptat 20 de minute sa se intoarca….. CE BUNIC ASTEAPTA 20 MINUTE DUPA NEPOTELUL DISPARUT???????

  • nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar cainii sunt o problema. Am trecut printr-o situatie similara intr-o iarna, fiind inconjurat de o haita de caini… si numai eu stiu cum am scapat. Nici “holocaustul canin” nu e o solutie insa. Sunt printre cainii amarati, care n-au nicio vina ca traiesc pe strada, unii chiar mai blanzi si mai cuminti decat multi oameni. Ca o paranteza mentionez ca noi avem 5 catei la casuta de la tara. Le-as propune celor care doresc sa voteze DA la referendum, sa si adopte cate un catel. E usor sa te dai mare pe banii comunitatii, ar trebui ca toti sa-si asume raspunderea pentru optiunea lor nu doar cu bune intentii, cu vorbe frumoase, ci si cu actiunea concreta de a salva si a avea grija de un caine!