Politică

Despre pacatul capital al lumii moderne si despre martirajul modern

36f1cfc456bb635a2c32c7bda0e81ab0“Get rich or die trying!” Intr-o lume stapanita de bancheri exista o singura valoarea suprema –  banul. In lumea moderna banul s-a intronat ca dumnezeu, omul se indumnezeieste printr-o posesia cat mai numeroasa  a banului.

Omul isi pune mai presus de orice nadejdea in bani. Pe cati nu i-ati auzit oftand: „Of, daca avem banii rezolvam treaba” sau „Ala are bani si se descurca, nu are probleme”. Pentru omul modern care a pierdut orice legatura cu Dumnezeu si este lipsit de  orice viata interioara si se arunca cu toata forta in lumea materiala,  singura speranta de mantuire a ramas – banul. Banul ofera singura posibilitate de desavarsire, de progres, de multiplicare aparenta a sinelui.

Bogatii sunt prezentati in mass-media ca niste oameni virtuosi, sunt sfintii lumii moderne, sunt inconjurati cu respect, li se cere sfatul, sunt luati ca model. Senzatia subliminala care se transmite este ca ei radiaza un fel de sfintenie. Saracii sunt prezentati ca niste pacatosi care merita fie dispretul fie compatimirea tuturor. Bogatii sunt niste adevarati asceti ai banului prin felul in care nu irosesc niciun dolar degeaba, saracii in schimb sunt niste netrebnici pentru ca nu stiu sa multiplice in mod magic banii precum bogatii.

Eroul lumii moderne este cel care si-a riscat, si-a daruit viata pentru a fi bogat si a reusit. Martirul lumii moderne este cel care si-a riscat viata pentru a fi bogat si a clacat, a fost executat, a dat faliment si apoi ,probabil, s-a aruncat pe geam. In lumea moderna daca nu ai bani, daca nu-ti doresti bani, daca nu esti gata sa te jertfesti pentru bani– Esti pacatos.

–          Ai pacatuit impotriva banului

–          Ai pacatuit impotriva cantitatii

–          Ai pacatuit impotriva statisticii

Esti terorist si subminezi prin necredinta ta intreaga randuiala a lumii moderne. Pui in pericol sistemul financiar, Caritasul, schema piramidala.

–          Ai pacatuit abtinandu-te sa consumi, sa fii lacom, sa vrei mai mult.

Ai patat memoria celor care s-au jerfit pe altarul consumului – au luat credite si au fost executati silit si apoi au sarit pe geam.

–          Ai pacatuit incercand sa reduci consumul, incercand sa improvizezi, sa repari, sa peticesti, incercand sa ceri cu imprumut, impartind cu altii.

–          Ai pacatuit vorbind despre suflet.

Esti un pacatos! Sa nu te miri blestematule daca, atunci cand banul se va introna ca dumnezeu in sufletul fiecarui om,  viata ta pe pamantul asta va fi un iad.

Sursa: Evita colapsul