Analize și opinii Extern Politică

Cuvântarea lui Kaczynski despre protejarea intereselor Poloniei împotriva vesticilor

59617_lech-kaczynskiAcest video conține cuvântarea fostului președinte al Poloniei, Kaczynski, despre protejarea Poloniei și a intereselor ei specifice, în cadrul conglomeratului Uniunii Europene, în curs de organizare/impunere/osificare, eventual dezagregare pe fondul crizei.  La scurt timp, acesta a murit într-un accident de avion, dacă vă mai aduceți aminte. Veți vedea poate de ce. Când cineva contrazice dorințele celor puternici, care au valoare de ordin, riscul există și este asumat.

Cuvintarea Presedintelui Republicii Polonia (transcriere)

Doamnelor si domnilor, in iunie anul trecut eu am negociat un tratat bun pentru tara noastra si pentru reforma din cadrul UE. In ciuda presiunilor tarilor europene mai mari sa acceptam “solutiile” care au fost propuse anterior, noi am reusit sa negociem toate articolele importante pentru Polonia: un sistem de vot bun pina in 2017, acordul Ioannina, care usureaza blocarea deciziilor proaste pentru tara noastra, solidaritatea energetica pentru a ne proteja de santaj, si pastrarea prioritatii legilor Poloniei peste cele UE.

Se merita sa fim hotariti in apararea intereselor Poloniei. Datorit acestei atitudini, guvernul anterior a reusit sa primeasca 67,5 miliarde euro de la UE.

Astazi, aceste fonduri, impreuna cu contributiile Poloniei, schimba fata tarii noastre. Polonia iese din colapsul civilizatiei de dupa era comunismului si are sansa de a avansa ca civilizatie. Dar nu totul in UE este neaparat bun pentru Polonia. Conform expertilor, unele articole in asa-zisa Declaratie a Drepturilor Fundamentale, ar putea, prin deciziile imprevizibile ale Curtii Europene de Justitie, rezulta in multe pretentii ale germanilor impotriva cetatenilor polonezi cerind restituiri sau compensatii pentru proprietati situate in teritoriile de vest si de nord care au revenit Poloniei dupa al doilea razboi mondial.

Alt articol in Declaratie ar putea, datorita absentei unei clare definitii pentru casatorie ca fiind o relatie intre barbat si femeie, ameninta ordinea morala in Polonia si forta tara noastra sa introduca institutii in contradictie cu viziunile morale a majoritatii covirsitoare din aceasta tara.

Datorita fermei impotriviri a delegatiei noastre am reusit sa protejam Polonia de aceste pericole. Asta este garantat de asa-zisul Protocol Britanic, o parte cheie a tratatului semnat de noi. De asemenea doresc sa zic foarte clar ca orice e de valoare in Declaratia Drepturilor Fundamentale, spre exemplu protectia drepturilor de munca este garantat de legile nationale.

Tratatul de la Lisabona negociat de mine ar putea stabiliza pozitia Poloniei in UE si a unor cetateni de toate culorile politice care doresc sa aiba o Polonie puternica in Europa. Din pacate consimtamintul national in acest caz a fost destramat. La osaptamana dupa semnarea tratatului in prezenta mea, majoritatea guvernului a declarat dorinta de a se retrage de la Protocolul Britanic, ceea ce inseamna a renunta la unele parti din drepturile fundamentale si interesele Poloniei in Tratatul de la Lisabona.

Am dorit si inca doresc un acord pentru ratificarea acestuia, dar ca Presedinte al Republicii, aparind drepturile si suveranitatea acesteia, eu nu pot fi de acord cu o degradare voluntara si total nejustificata a pozitiei tarii noastre in UE. Astfel, eu voi demara o initiativa prezidentiala pentru o lege de ratificare care sa asigure inviolabilitatea articolelor bune pentru tara noastra din Tratatul de la Lisabona si cerind aprobare nationala pentru orice schimbare in articolele sale.

In sistemul legal polonez asta este doar posibil prin o lege speciala precizata in constitutie. Drag popor, sint momente in viata unei natiuni unde trebuie sa uitam linii de partid si interese si sa gindim doar despre un singur lucru – despre Polonia!

Noapte buna!

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Daca s-ar intampla in mai multe tari asa le-ar fi mult mai greu cotropitorilor sa faca ce vor din noi.