Politică

CURAJUL DE A FI… FILOROMÂN!

romaniaExistă în România, o mulţime de personaje/indivizi care la nivel declarativ sunt oamenii cei mai curajoşi. Declaraţii media, afirmaţii la colţul străzii şi/sau cu amici la o șuetă într-un bar sau bodegă.

Oameni care se bat cu pumnul în piept, la nivel de declaraţii pur demagogice şi teoretice, în micul lor cerc de prieteni şi colegi, dar care odată ieşiţi din acest cerc strâmt al universului lor, se pierd în ceață ca şi mult lăudatul măgar. Atitudinile la nivel decalrativ, sunt la ordinea zilei pe blog-uri, site-uri, pe mass-media audio/video şi chiar pe facebook… Personaje care mai de care mai opozante, apar şi dispar precum fata Morgana deșerturilor aride.

Cum spuneam la nivel declarativ se discută de o opoziţie toatală faţă de Politicienii ţării, faţă de Gurvernanți, faţă de corupţie şi faţă de jefuitorii ţării, dar în final toţi aceşti opozanţi declaraţi teoretic, dau bir cu fugiţii atunci când vine vorba de o atitudine oficială, faţă de a-şi susţine cu curaj opoziţia făţişă şi pertinentă faţă de un întreg sistem politic corupt, infracţional şi imposibil de tolerat!!! Toată lumea se declară nemulţumită de sistem şi totuşi când vine vorba de a pune umărul la demolarea sa, atunci mai că nu ai cu cine să vorbeşti. Şi tocmai atunci, apar voci care încep să critice pe cei care ar dori să repună societatea românească, în drepturile ei fireşti cu valori morale şi etice, cu profesionalism.

Azi, dacă ai curajul să iei atitudine şi să spui că UE (Uniunea Europeană) aşa cum este construită în acest moment, nu serveşte popoarelor europene, ci mai degrabă marilor companii, multinaţionalelor şi băncilor, eşti catalogat ca fiind anti european, extremist. A lua atitudine astăzi, este ca şi cum ai deveni un Paria, hulit, terfelit şi ponegrit pe nedrept, de oameni de mâna a doua sau a treia care ajung imediat “eroi”mediatici şi/sau VIP-uri, ipohondri şi de o mediocritate intelectuală şi politica imposibil de acceptat într-o ţară normală!!!

Până şi Eminescu, unul din marii noştri înaintaşi intelectuali, susţinea: „Dar, domnilor! Mi-e ruşine să fiu român! Dar ce fel de român? Român care vrea a-şi fi însuşit monopolul, privilegiul patriotismului şi-a naţionalităţei – aşa român de paradă mi-e ruşine să fiu. Naţionalitatea trebuie să fie simţită cu inima şi nu vorbită numai cu gura. Ceea ce se simte şi se respectă adânc se pronunţă arareori! Hebreii cei vechi n-aveau voie să pronunţe numele dumnezeului lor! Iubesc poporul românesc fără a iubi pe semidocţii şi superficialităţile sale“ !!! (Din manuscrise, Opere, vol.IX, p.459-460).

Dacă ai curajul să spui că NATO şi USA şi UE se fac vinovate de destabilizarea Orientului Mijlociu, de apariţia ISIS şi, în consecinţă, de invazia migranţilor care seamănă bombe şi moarte, eşti catalogat ca fiind filorus, putinist, anti-american şi NATO…!!!

Dacă ai curajul să iei atitudine împotriva celor care din 1990 încoace au devalizat şi înstrăinat capitalul României, ne-au distrus industria şi agricultură, au cedat suveranitatea României altora, eşti catalogat ca fiind nostalgic comunist, ceauşist, securist.

Dacă ai curajul să iei atitudine împotriva celor care din 1990 încoace erodează zi după zi valorile spirituale şi culturale ale neamului românesc, ne distrug demnitatea, scot din programa şcolară istoria sau o mistifică, obligă 4 milioane de români să ia drumul pribegiei pentru a-şi căuta de muncă, eşti catalogat ca fiind naţionalist, legionar.

Azi, dacă-ţi iubeşti ţara şi neamul, dacă eşti patriot, eşti catalogat ca fiind anti european, filorus, nostalgic comunist, ceauşist, putinist, securist, legionar, extremist, naţionalist…!!!

Prin urmare, dacă nu putem fi unitari, toţi cei care simţim cu adevărat că suntem români, vom ajunge doar simple voci singulare, nişte nebuni din piaţa publică, care umbla despuiaţi propovăduind aflarea adevărului!!!

Huiduiţi de marea masă amorfă, apatica şi manipulată, vom fi catalogaţi drept instigatori împotriva statului de drept…A Statului celor care s-au cocoţat vremelnic în scaunele puterii, extraşi din bârlogurile rău famate, de la periferia societăţii, ei înşişi inculţi şi imorali…!!!

România a ajuns statul acestor indivizi, datorită faptului că, Noi ceilalţi, care avem curajul să ne afirmăm valorile, istoria şi demnitatea de a fi român, Noi ceilelati, ne-am izolat şi ne-am retras din calea acestor ‘’năvălitori’’ ezitând să le ţinem piept deşi sunt în realitate o mână de personaje dubioase, infractori, marionete şi păpuşari ai unui circ ambulant şi grotesc. Trezirea la realitate după spectacolul acestor saltimbanci este anevoioasă pentru mulţi români, acum când ne dăm seama de adevăratul lor scop. Am fost jecmăniţi şi jefuiţi, dar cel mai mare dezastru s-a produs la nivelul conştiinţelor colective. S-a umblat subtil la fiinţa naţională, inducându-ne tuturor tele-privitorilor apatici, la showu-rile lor manelizate şi pline de obscenităţi, propagând în rândul tinerilor, în special, educaţia de doi bani, incultura şi imoralitatea.

Azi mai mult ca oricând trebuie să strângem rândurile, noi cei care ne-am ferit din calea “invadatorilor”infractori, să punem umărul la demolarea acestui sistem politic mafiot şi infracţional care a ruinat această ţară. Să avem în sfârşit curajul să ne afirmăm identitatea şi să susţinem cu tărie că suntem Români!

Sursa: Magazin critic

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Da, manevre dolosive si insidioase de adormire, anesteziere a fiintei umane, constiintei colective, regres, psihoinvolutie, stergerea identitatii nationale; cine-a indraznit sa urle, sa trezeasca minti, a primit “taieri” la “comunicare”, “audiente” la expuneri, by-pass-uri, nepublica, etichete etc Greu de strans randurile-n somn! si-n neunire!(deliciul monstrilor)

  • Un articol ce incearca si chiar reuseste sa prezinte realitatea zilei,personal nu am argumente sa-l contrazic.Ma asteptam ca aceia ce aduc criticii sa aduca si argumente, sa ne luminam si noi.

  • mai nene mandrea, atit de spalat pe creier poti sa fii incat sa nu vezi adevarul ??? altfel, cei ca tine nu pot fi decat straini de neamul românesc, tradatori si vanzatori de neam si cozi de topor !!!

  • CURAJUL DE A FI… FILOROMÂN!PERSONAL …ASCULT,VENEREZ,MĂ MÂNDRESC CU CEI CE SUNT ROMÂNI!!!??? DE CE FILO- ROMÂNI!? CE-I ASTA!?

  • În România NU exista o cultură a dezvoltării de sine, a dezvoltării societăţii, în schimb există cultura distrugerii, specializată uneori la perfecţiune. Dacă azi este una dintre acele zile în care suportaţi adevărul, aflati că România ca stat independent si aşa-zis, suveran, nu are vechime pe harta lumii. S-a format din nişte oameni care au fost slugi secole de-a rândul şi care dintr-o dată s-au trezit stăpâni şi se comportă ca nişte jefuitori. Este vorba despre cultură, despre tradiţie, despre faptul că Ştefan cel Mare n-ar fi construit în veci o şcoală şi despre faptul că prea mult se fură, de la radiera de birou şi hârtia igienică de la serviciu, la serviciile secrete. Aşa că, lasaţi-o aşa, căci oricum nu ne descurcăm mai bine mâine, dacă nu am fost învăţaţi de mici sa facem echipă măcar din doi oameni si apoi progresiv, restul. Sunt lucruri care dacă nu se învaţă atunci când trebuie, devin o tară, si mai trist, contribuie la involuţia umană.
    Lăsaţi-o aşa, mergeţi de 8 martie cu flori la învăţătoare, plătiţi din buzunar toate fondurile care vi se cer, plătiţi ca în evul mediu vizita la doctor, faceţi tot ce vă spune şefu’, acceptaţi răul oferit gratis din partea guvernanţilor şi acceptaţi că nu veţi putea face nici dvs. nimic pentru generaţia următoare care deja e schilodită pentru că NU a învăţat atunci când trebuie lucrurile de bază ce ţin de dezvoltarea unei societăţi, căci dezvoltare NU înseamnă telefonie mobilă şi televiziune prin satelit, ci educaţie. Şi măcar azi, vă rog, nu mai confundaţi succesul excepţiilor, cu sistemul în sine, un sistem comunist căruia i s-a ataşat un apendice numit, parlament. Lăsaţi-o aşa pentru că ar trebui să se simtă ruşinaţi vreo 99% dintre vorbitorii de limba română, vorbitori care din generaţia tânără, 53% sunt analfabeţi funcţionali, adică ştiu să scrie şi să citească, dar nu înţeleg şi alte generaţii cu minţile setate în alte secole. E chiar periculos a mai spune ceva. Lăsaţi, tot UE, tot aceia care par sau sunt împotriva românilor, îi vor civiliza, cu forcepsul, dacă va fi nevoie, pentru că naţia asta, singură, încă nu ştie, cum.