Politică

Cum a fost umilit Victor Ponta de Serghei Lavrov, la Moscova. Sa va spun si de Baconschi, la New York…

878Discutam despre Serghei Lavrov, de doua ori a fost declarat cel mai bun ministru de Externe din lume, cunoaste 14 limbi straine, si ce urmeaza sa va spun este marturia unui om care a facut parte din delegatia Romaniei si este prieten foarte bun cu Victor Ponta. Sa aveti si dumneavoastra idee cum sunt tratati politicienii din Romania, atunci cand pleaca peste hotare! Ei va hotarasc dumneavoastra soarta si la ora actuala dau din colt in colt: „De ce nu vor sclavii din colonie sa moara cu arma pentru stapani? De ce nu vor sa plece la razboi ca sa ne apere averile de sute de milioane de euro!?”. Apropo, ati vazut vreodata in ce casa sta Dragnea? Nu, nu ati vazut…

Marturia:

” Am ajuns la Kremlin, ne-am uitat la porti, delegatie oficiala iti dai seama, si am fost invitati inauntru. Lux, opulenta, se vedea ca suntem la cel mai inalt nivel al diplomatiei, rusii foarte politicosi si amabili ne-au invitat sa luam loc pana soseste ministrul de Externe, Lavrov. Ne-am intretinut putin cu viceministrul de Externe al Rusiei, omul doi dupa Lavrov, si cand a aparut Lavrov, un tip inalt, bine facut, s-a dus la Victor Ponta, da mana cu el si ii spune: „Where is your master from United States?”. Omule, nu ne venea sa credem: ii strangea mana lui Ponta si se uita in spatele lui sa-i vada pe americani, Victor era alb la fata ca o coala de hartie si radea de complezenta…nu stia ce sa mai faca.

Lavrov nu a stat foarte mult, maxim cateva minute, si la sfarsit a lasat sa se inteleaga ceva de genul: „Da, da, cand vor veni americanii discutam cu voi…”.  S-a retras foarte politicios, dar impresia generala era urmatoarea: „Eu nu am ce sa discut cu slugile…”.

Cunosc foarte multe faze de genul acesta, unele mai picante ca altele, dar imi tin gura inchisa pentru ca situatia actuala este foarte complicata si nu vreau sa imi aduc aminte ce director al unui serviciu secret din Romania, la Amsterdam, anul 2009, dadea ca un catelus din coada pe langa o persoana foarte importanta din FSB! In tara se batea cu pumnul in piept pentru CIA…

Cand se intorceau in Romania, avand in vedere ca va privesc ca pe niste oi bune de muls, isi puneau mastile pe fata si ore in sir abereau pe la televizor: „Flancul estic al NATO! Zona de intelligence cu CIA! Avem discutii pe zona Bruxelles – Washington!”. Cei din afara tarii se uitau in sila la ei: „Ce mizerii de oameni si-n ce hal mint!”. Statul roman exact asa este privit la ora actuala: grupari mafiote care o conduc o tara! Stiati ca suntem singura tara membra a Uniunii Europene care primeste bani printr-o comisie speciala de frica sa nu existe deturnari de fonduri? Nu stiati…

Baconschi, la New York

Pe vremea respectiva Baconschi, detinea functia de ministru de Externe al Romaniei. Intalnire de grad zero la New York, oficialitati peste oficialitati, printre care si Lavrov. Se termina discutiile oficiale, paharul de coniac si tigara de dupa, delegatia noastra intr-un colt ca niste catelusi plouati: sa-i bage si pe ei cineva in seama.

Se retrage toata lumea si Bachonschi, catre americani: „Vreau sa stau de vorba cu domnul Lavrov”. Lavrov se retrasese deja si americanii putin uimiti: „Sunteti acolo, granita in granita, si vrei sa discuti cu el la New York?”. Bachonschi: „Da, da, vreau sa vorbesc cu el…”. Bun, se duce cineva din partea americanilor sa transmita mesajul si bineinteles ca se intoarce inapoi cu un raspuns de genul: „Isi cere scuze, dar este foarte ocupat si nu poate onora invitatia”. Diplomatia si nu taranie interlopa ca in colonia Romania!

Baconschi, nimic: „Eu vreau sa discut cu Lavrov!”. Americanii, daca au vazut ca nu scapa de nebun, pana la urma au trimis pe cineva de rang inalt la Lavrov sa-l convinga: „Hai odata ca plange ala si ne-am saturat de el…”. Intr-un final vine Lavrov, imbracat doar in camasa, se vedea ca este nervos, si spune: „Domnule ministru de Externe al Romaniei, cu ce va pot fi de folos?”. Banconschi, mai se lesine de placere si nu alta…nu au discutat mai mult de cinci minute!

Ce declara Baconschi, la intoarcerea in Romania: „Partenerii americani ne considera unul dintre cele mai importante state europene…”. In timp ce ei fura anual sute de milioane de euro din munca acestui popor saracit, cel mai sarac la ora actuala din Europa, avem salarii de 140 de euro, dumneavoastra sunteti mintiti, abuzati, hartuiti, spalati pe creier cu „democratia, lumea libera si civilizata!”.

Cand se pleaca in delegatiile oficiale, in spate si foarte discreti, sunt si niste ofiteri de informatii ai Romaniei, conteaza mai putin daca sunt de la SRI/SIE, care au ca obiectiv principal sa stea cu ochii pe politicieni: exceptand faptul ca sunt corupti pana in strafundul sufletului si slugoi ca nimeni altii, mai sunt si deosebit de inapoiati mintal! Baietii trebuie sa fie atenti ca sa nu-i recruteze cineva sau sa nu vorbeasca mai mult decat este cazul! Dupa faza cu Baconschi in Statele Unite, cineva a sunat la Bucuresti: „Imi vine sa-l bat de fata cu toata lumea…”.

Doamne Ajuta si Mantuire, va doresc!

Sursa text si foto: De veghe patriei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Acest indivizi sunt promovati pe post in functie de cat de umili si slugarnici sunt-sa ne gandim daca cineva isi permitea sa se poarte cu Ceausescu asa.Dar umilii conducatori-incepand de la presedinte pana la umilul si hot primar sunt invatati sa stea cu capul plecat,si coada sus.Ati observat cum politicul din Romania au stat de capra raioasa la sovinii unguri la Cluj-Napoca.Inca ii si deranjeaza termenul de Napoca.

  • Ce politicieni si diplomati de tot rahatul-cred ca sunt degenerati-pe Ceausescu l-a plimbat Majestatea-Sa cu caruta prin Londra,,diplomatii lui au facut pace intre Israel si tarile arabe,a ajutat la reluarea legaturilor diplomatice intre America si China ,a reluat legaturile-prima dintre tarile blocului sovietic -cu Germania Federala,pe cand acesti lachei sunt marginalizati pe la portile licuricilor.Ar fi bine sa nu mai iasa din tara -sa stea aici pana gata cu vandalizarea tarii si sa o descompuna.

  • Lavrov a ramas doar umbra celui ce a fost “cel mai bun…” Retorica sa actuala sa il face penibil.

  • Poi ce pretenti sa mai avem daca in 96 ne-au dezarmat elegant americani de armata obligatorie,am devenit o vaca buna de muls…am ajuns slugile tuturor in toate domeniile,ce sa faca rusi cu noi eventual se ne cumpere ca pe niste fete ieftine dupa ce ne vor vinde americani