Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

CINE ESTE NOUL PREŞEDINTE? Scheletele din dulapul lui Iohannis

klaus-iohannis-23Traian Băsescu, preşedintele în exerciţiu al României, la TVR: “Un candidat la preşedinţie trebuie să fie un om deschis, un om despre care să ştii totul. Când a fost întrebat prima dată cum aţi făcut cele şase case şi a răspuns că din meditaţii… Când am văzut, râdeam singur în birou! Cum un profesor de fizică poate să-şi facă şase case din meditaţii?!… Mi-a părut rău cu nu m-am făcut profesor de fizică. (…) Măi, omule, din 2009 până acum, ai fost premierul Grivco, erai cu Mircea Geoană în spate, cu alianţa de la Grivco ai vrut să-l înlocuieşti pe Boc, ai participat la suspendarea din 2012 prin mandatul pe care l-ai dat reprezentantului tău în Parlamentul României. Până în ianuarie spuneai că-i bun Ponta şi rău Băsescu. Acum ai devenit candidatul dreptei. Cine eşti, Iohannis? În ce crezi?”

Alegerile s-au încheiat. Schimbarea s-a produs. Unii “şi-au luat ţara înapoi”. Alţii au rămas făra ea. Constituţia României este, însă şi încă, aceeaşi. Şi ea zice: “Nimeni nu este mai presus de lege.” – art.16 (2). Şi totuşi, proaspătul preşedinte ales al României, Klaus Werner Iohannis, are propria sa interpretare a acestui articol. El contestă vehement o decizie cât se poate de clară a Agenţiei Naţionale de Integritate a României (ANI), prin care se arată, fără echivoc, că a încălcat Legea. De asemenea, împreună cu presa aplaudacă şi adulatorii lui de serviciu, victime ale unui sindrom Stockholm mai rafinat, actualul preşedinte ales ignoră Hotărârea definitivă a Tribunalului Braşov, care a constatat reaua credinţă a soţilor Iohannis în cumpărarea a două imobile pe baza unui certificat de moştenire falsificat. Primul domn şi prima doamnă de azi au fost obligaţi să returneze adevăraţilor proprietari clădirile de patrimoniu situate în centrul Sibiului, dintre care una a fost închiriată în ultimii 15 ani, cât au durat procesele, Băncii Raiffeisen. Oricât de mult şi-ar dori unii naivi să nu fie aşa, aceste fapte se adaugă unui şir lung de acte reprobabile, abuzive, imorale şi ilegale, la care ne vom referi pe scurt în rândurile ce urmează, în dorinţa sinceră de a ajuta cetăţenii României căzuţi pradă experimentului pavlovian desfăşurat la nivel naţional prin ultimele alegeri prezidenţiale. Demersul nostru este pur informativ, născut din îngrijorarea faţă de modul de-a dreptul ceauşist în care sunt tratate în spaţiul public – respectiv ignorate – problemele celui care va deveni preşedintele României în următorii cinci ani, în cazul în care nu este suspendat pentru a se respecta Legea română.

* Iohannis, trei bile negre de la ANI

Iohannis nu este la prima abatere sesizată de ANI. El a primit până acum trei bile mari şi negre de la aceasta. Ca să nu fim acuzaţi că suntem “pontişti” sau “băsişti” ne asumăm riscul de a fi consideraţi “mandelişti” şi o să cităm direct de pe site-ul instituţiei-fanion a luptei cu anticorupţia în administraţia locală şi centrală, evidenţiată ca atare de Monica Macovei în întrecerile de profil de pe plan european, alături de DNA şi DIICOT.

Aşadar, în 25 ianuarie 2010 eram informaţi oficial că “Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a constatat faptul că domnul IOHANNIS KLAUS-WERNER s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23.04.2003 – 18.05.2004, întrucât a deţinut şi exercitat concomitent atât funcţia de Primar al Municipiului Sibiu, cât şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale”, respectiv S.C. Parcuri Industriale Sibiu-Şura Mică S.A.

La 24 aprilie 2013, ANI arăta că “În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că IOHANNIS KLAUS-WERNER se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de Primar al Municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 şi până în prezent) şi S.C. PIEŢE S.A. (începând cu 05.08.2010 şi până în prezent), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.

La 8 august 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că “a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală de către KLAUS-WERNER IOHANNIS (Primarul Municipiului Sibiu), întrucât acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu şi S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comercială deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.). KLAUS-WERNER IOHANNIS a deţinut funcţia de Preşedinte al F.D.G.R. în perioada 2002 – 2013.”

Semnalările actelor penale ale preşedintelui ales Klaus Iohannis, ce pot fi considerate, desigur, “denigrări pontiste” sau ” băsiste”, după ochelarii de cal ai unor cititori, sunt disponibile oricărui cetăţean al României, tastând numele IOHANNIS în fereastra de căutare a portalului www.integritate.eu.

În mod ciudat, deşi fruntaşă în întrecerea pe ramură şi o susţinătoare înfocată a activităţii ANI, fosta candidată prezidenţială Monica Macovei nu s-a pronunţat, până acum, în nici un fel, privind aceste cazuri flagrante de încălcare a Legii de către cel care ar urma să devină garantul suprem al respectării ei.

Dar cele semnalate mai sus nu sunt singurele fapte de acest gen. Alături de acestea – pe lângă scheletele imobiliare şi acuzele mai cunoscute de trafic de copii, din anii “90 – pot fi adăugate lejer recidive de fals în declaraţii. Este vorba de:

“1. Fals în declaraţii, deoarece în Declaraţia de interese a domnului Klaus Werner Iohannis pentru anul 2012, de pe site-ul Primăriei Sibiu, nu sunt trecute calităţile de reprezentant în Adunările Generale ale Acţionarilor de la S. C. Apă Canal S.A. Sibiu şi S.C. Pieţe S.A. Sibiu.

2. Fals în declaraţii, deoarece în Declaraţia de avere a domnului Klaus Werner Iohannis pentru anul 2012, de pe site-ul Primăriei Sibiu, nu sunt trecute indemnizaţiile lunare primite ca reprezentant în Adunările Generale ale Acţionarilor de la S. C. Apă Canal S.A. Sibiu şi S.C. Pieţe S.A. Sibiu. “

Am citat din publicaţia sibiană de investigaţii “Justiţiarul”, condusă de jurnalistul independent Marius Albin Marinescu, considerat de actualul preşedinte ales ca fiind un “duşman personal” de-al său. Acesta, împreună cu publicistul Dan Tomozei, sunt singurii ziarişti sibieni care nu s-au lăsat intimidaţi de-a lungul anilor de presiunile exercitate asupra lor şi au continuat să publice dezvăluiri despre actele penale şi de corupţie în lanţ ale fostului primar al Sibiului şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, în prezent preşedinte al PNL şi preşedinte ales al României.

* Ziarişti ameninţaţi mafiotic şi 15 ani de procese pentru a dovedi un fals

Pentru anchetele lui despre matrapazlâcurile primarului Sibiului, Dan Tomozei a fost vizitat pe trotuar de un acolit al lui Iohannis, aflat la volanul unui jeep, cu ameninţarea de mafiot de joasă speţă că “trotuarele sunt cam înguste în Sibiu”.

Dan Tomozei a părăsit România.

Lui Marius Albin Marinescu, primarul Iohannis i-a închis Biblioteca publică pe care acesta o înfiinţase în Sibiu, în aceeşi clădire cu Librăria Mihai Eminescu. Operaţiunea ilegală s-a derulat concomitent cu desfiinţarea librăriei, evacuată chiar de ziua poetului naţional, în anul 2000, când Iohannis a preluat acest imobil central, obţinut prin fraudă, pentru a-l închiria imediat Băncii Raiffeisen, de la care a încasat o chirie de 60.000 de dolari, livrată anticipat pe trei ani.

Jurnalistul a demonstrat apoi, în articolele lui, probând cu documente, că această casă de patrimoniu, aflată în strada Nicolae Bălcescu, la nr. 29, împreună cu o a doua, situată pe strada G-ral Magheru, nr. 35, au fost practic furate de la statul român, în 1999, prin falsificarea unor acte de moştenire şi realizarea unei tranzacţii fictive. Albin Marinescu a fost marginalizat în presa locală cumpărată de obedienţii Primăriei, fiind ridiculizat constant de actualul preşedinte ales, în timp ce Dan Tomozei, pe lângă ameninţările primite, a fost acuzat chiar şi de “rasism” .

În 2005 soţii Iohannis au pierdut, însă, imobilul din strada Magheru, după ce Curtea de Apel Braşov, prin Decizia civilă nr. 310/R, din 30 iunie 2005, a reconfirmat falsificarea certificatului de moştenitor folosit pentru tranzacţia de vânzare-cumpărare, anulând definitiv şi irevocabil ambele acte.

Marius Albin Marinescu a avut, aşadar, dreptate.

Lupta pentru dreptate până la capăt a continuat însă prin instanţe. Încă nouă ani.

După 12 ani de judecată, procesul declanşat în 2002 pentru recuperarea celui de-al doilea imobil, la a cărui vânzare fictivă s-a folosit acelaşi certificat fals de moştenitor, s-a finalizat, pe 16 mai 2014, anul acesta, când Tribunalul Braşov a judecat dosarul 262/62/2014 (fost dosar nr. 850/62/2009) şi prin Hotărârea 235/2014, din 16.05.2014, i-a deposedat pe proprietarii impostori, Iohannis Klaus Werner, Iohannis Carmen Georgeta şi Baştea Ioan, de imobilul situat în municipiul Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 29.

Avatarurile coşmarului de 12 ani au început la Judecătoria Sibiu, au continuat la Tribunalul Sibiu, după care procesul a fost strămutat la Tribunalul Braşov, care a dat câştig de cauză, de trei ori, proprietarilor reali deposedaţi ilegal de imobil.

De fiecare dată, Curtea de Apel Braşov a casat sentinţa şi a trimis spre rejudecare cauza la acelaşi Tribunal Braşov, informează Marius Albin Marinescu, parte intervenientă în acest Dosar.

* Sute de mii de euro trebuie returnaţi, după ce Tribunalul a constatat reaua credinţă a soţilor Iohannis

Hotărârea instanţei braşovene a dat o gaură serioasă în bugetul familiei Iohannis, având în vedere că, potrivit Declaraţiei de avere a primarului Klaus Iohannis, cei doi încasau 228.132 lei pe an din închirierea imobilului, sumă ce, înmulţită cu 14 ani, ar trebui returnată acum adevăraţilor proprietari, evacuaţi ilegal în anul 2000.

În plus, Tribunalul Braşov constată în actul său oficial şi reaua credinţă a soţilor Iohannis.

Citez din Motivarea Hotărârii Justiţiei “pontisto-băsiste”, disponibilă pe portal.just.ro şi publicată în extrase largi de “Justiţiarul”: “CAUZA ILICITĂ izvorâtă din FRAUDAREA LEGII ce a invalidat certificatul de moştenitor se extinde şi asupra contractului de vânzare-cumpărare subsecvent, terţii, în speţă doar pârâtul KLAUS WERNER JOHANNIS NEFIIND APĂRAT DE PREZUMŢIA DE BUNĂ CREDINŢĂ, faţă de AMPLOAREA OPERAŢIUNII ILICITE rezultată din hotărârile judecătoreşti definitive pronunţate (…) Actul juridic subsecvent, întemeindu-se pe un act juridic încheiat prin fraudarea legii şi fondat pe o cauză ilicită, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei credinţe a terţului, mai ales că ACESTA ESTE SOŢUL celeilalte părţi contractante, care la rândul său A PARTICIPAT LA ÎNTOCMIREA actului nul iniţial.”

Mai este de notat că poliţistul şi procurorul care au închis dosarul de urmărire penală în acest caz, la începutul anilor 2000, au fost promovaţi la scurt timp, după cum informează “Justiţiarul”. Poliţistul Tiberiu Ivancea a devenit şeful poliţiei sibiene, iar procurorul Ioan Irimie a ajuns prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cum ar trebui să plătească azi aceşti doi slujbaşi ai statului, când, după 15 ani, instanţele de judecată au dat dreptate familiilor evacuate, constatând hoţia invizibilă pentru cei doi?
Dar, mai mult decât atât, aţi văzut cumva vreo declaraţie de regret faţă de drama acestor familii, vitregite timp de 15 ani, din partea celui care ar trebui să aibă grijă şi compasiune pentru 20 de milioane de oameni?

Rămânem cu întrebarea lui Traian Băsescu: “Cine eşti, Iohannis? În ce crezi?”

* Averea naziştilor din Deutsche Volksgruppe

O altă hoţie imobiliară, de o mult mai mare amploare însă, o constituie preluarea patrimonului organizaţiei naziste Deutsche Volksgruppe (Grupul Etnic German) de către Forumul Democrat al Germanilor, condus chiar de către primarul care a aprobat “retrocedarea”.

Ca să fie mai clar, Klaus Iohannis, în calitate de primar, a acceptat ca toate proprietăţile organizaţiei naziste preluate de către statul român, ca urmare a desfiinţării şi interzicerii ei prin Decret-Lege de către Regele Mihai, la 7 octombrie 1944, să fie “retrocedate” Forumului Germanilor, în calitate de “succesor”, organizaţie condusă chiar de către el.

Dacă Băsescu a făcut acelaşi lucru pentru un singur apartament pe care şi l-a atribuit sieşi – cel din str. Mihăileanu -, declanşând un scandal naţional, Iohannis şi-a însuşit, pentru organizaţia sa şi pentru Bisericile Reformată şi Evanghelică, zeci de clădiri, dintre care unele sunt şcoli, spitale, muzee, etc, acestea fiind întreţinute în continuare de către stat, deşi Forumul primeşte în acelaşi timp chirie de la stat.

Imaginaţi-vă că succesorii de drept ai Mişcării Legionare şi-ar primi înapoi sutele de sedii din întreaga ţară, multe ridicate chiar de către ei, printr-o simplă cerere. În cazul de faţă avem de a face cu două organizaţii complet distincte, dintre care una s-a pretins succesoarea celei desfiinţate în 1944, prin Decret Regal, pentru activitatea sa cu caracter nazist şi pentru acţiunile sale antiromâneşti din Transilvania.

Mârlănia, ca să-l plagiem pe actualul preşedinte ales, s-a petrecut în 2007. Jurnalistul Marius Albin Marinescu o descrie cu date şi fapte: “Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local FDGR), în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a înaintat la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată (dosarul nr. 1672/306/2007) împotriva municipiului Sibiu, reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional!) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi “petentul” Hans Klein) din totalul de 23″.

Deci, practic, saşii sibieni s-au dat în judecată chiar pe ei înşişi!

Culmea ar fi fost să piardă!

Nu aveau cum, din moment ce Primăria Sibiu nu s-a prezentat la proces şi nici nu a atacat sentinţa prin care se admitea succesiune FDGR-ului după Grupul Etnic German, astfel încât sentinţa civilă a rămas definitivă şi irevocabilă la nivel de Judecătorie, o instanţă inferioară, deşi s-a tranşat o acţiune foarte gravă, care privea în mod cert siguranţa naţională şi încălca flagrant un tratat internaţional, Convenţia de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 şi o lege organică (Decretul-Lege nr. 485, semnat de regele Mihai în data de 7 octombrie 1944).

Prin aceste două legi a fost desfiinţat DEFINITIV Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe).

Contrar acestor acte oficiale parafate în toamna anului 1944, iată ce cerea Hans Klein în acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu: “Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”, adică, să priceapă toată lumea, recunoaşterea în mod oficial, fără echivoc, a continuării doctrinei naziste pe care o promova Grupul Etnic German nu doar în România, ci pe întregul continent european, înaintea şi pe parcursul desfăşurării celui de al Doilea Război Mondial.

Judecătoarea Maria Morar nu a stat mult pe gînduri şi a admis cererea preşedintelui FDGR Sibiu, Hans Klein, şi astfel FDGR a devenit OFICIAL succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German prin Sentinţa civilă nr. 2790, din 28 mai 2007!”

Conform documentelor Serviciului Special de Informaţii (SSI) al Regatului României, disponibile la Arhivele Nationale, Grupul Etic German a militat activ pentru secesiunea României şi atribuirea Transilvaniei “Ungariei Mari”.

* O listă pentru DNA şi posteritate

Pentru a nu obosi cititorul poate mai puţin interesat despre cine este cu adevărat preşedintele ales al României, vom sintetiza problemele de corupţie, abuz în serviciu şi alte încălcari ale legii de către Klaus Iohannis, conform documentaţiei oferite de anchetele lui Dan Tomozei şi ale lui Marius Albin Marinescu, desfăşurate pe parcursul a douăzeci de ani de jurnalism de investigaţie:

– 1990. Implicarea soţilor Iohannis în adopţii internaţionale.

– 1992. “Să nu mă intrebi cum am făcut primul milion”, spun majoritatea milionarilor. Noi l-am întreba, totuşi, pe Klaus Iohannis, din ce bani şi-a luat, în 1992, prima casă, cu 75 000 de mărci (estimată azi la circa 250.000 euro), când tatăl său fusese tinichigiu, mama casnică şi soţia era, la fel ca şi el, profesor?

– 1998. Are loc scandalul înstrăinării administrării şcolii de hipo-acuzici din Sibiu, cu implicarea inspectorului şcolar Klaus Iohannis, către o fundaţie germană. Conform investigaţiilor, fundaţia în cauză ajunsese să treacă în acte, ca donaţie pentru şcoala de surzi, pentru a fi scutită de impozit, zeci de tone de materiale cu destinaţii dintre cele mai diverse, de la cabinete dentare la şantiere de construcţii. Cazul “Filiera germană” (acţiunea fiind blocată).

– 1999 – 2000. Încep afacerile imobiliare. Banii din chirii nu se regăsesc în declaraţiile de avere din perioada respectivă, până spre sfârşitul primului deceniu din 2000.
– 2006. Afacerea Aeroportul Sibiu. Peste 100 de milioane de euro evaporate, lucrarea fiind şi azi neconformă standardelor de securitate. Firma germană Max Boegl, care a primit lucrările, a fost favorizată şi pentru şoseaua de centură a Sibiului.

– 2007. Investiţiile inutile din timpul Capitalei Culturale Europeane 2007, cea mai spectaculoasă – de aproape un milion de euro – fiind făcută într-un cort din Germania, închiriat iniţial, cumpărat în final. “Investiţia” a avut utilitate exclusiv în 2007. De atunci până în ziua de azi cortul este depozitat şi neutilizat, pentru că nu are niciun aviz de utilizare ISCIR. Aceeaşi situaţia este valabilă pentru scenele de spectacol cumpărate în 2007, pentru care nu există documente legale de folosinţă; prin urmare, Primăria Sibiu, deşi deţine scene, sute de scaune şi gradene, continuă să închirieze de la companii private aceste servicii.

– Afacerea BMW pe ochi albaştri. Problema maşinilor de ultimă generaţie oferite cadou, spre folosinţă, de la Bavaria Auto, Primarul de Sibiu fiind suspect de luare de mită câtă vreme aceeaşi firmă a primit diverse beneficii la Sibiu, de la autorizaţii de construcţii la prezenţe permanente la evenimentele şi momentele importante ale municipalităţii.

– Aqua Park de 55 milioane euro, defrişarea Pădurii Dumbrava şi favorizarea lui Carabulea. Proiecte dezastroase pentru oraş ale investitorilor privaţi, ca de exemplul actualul puşcăriaş Ilie Carabulea, milionarul Atlassib care a beneficiat de atribuirea unui teren uriaş în Padurea Dumbrava, rezervaţie naturală, asupra căreia s-a atentat pentru construirea unui complex rezidenţial de lux cu blocuri de 17 etaje în proximitatea Muzeului Satului ASTRA. Aceasta urma să fie alături de un proiect al Primăriei, care îi asigura toată infrastructura, respectiv un ştrand Aqua Park, ale cărui costuri au fost estimate de Iohannis la 55 milioane de euro. Atunci, ecologiştii au protestat energic faţă de acest proiect megalomanic şi distructiv, în contextul în care Sibiul este înconjurat de terenuri virane. Astăzi au uitat.

– Construcţia unui mall în centrul Sibiului (după ce Iohannis a declarat că nu va accepta niciodată asta), mall proiectat să aibă acces exact prin curtea în care se află imobilele de pe Str. Nicolae Bălcescu 29, ca nouă şi umilitoare şicană pentru locatarii care refuzau să plece şi să îi lase casele primarului.

– Construcţia în 2006-2007 a hotelului Ramada de către acelaşi partener al lui Iohannis, milionarul puşcariaş Ilie Carabulea, care a scos Sibiul din proiectul UNESCO, pentru că nu respecta niciun criteriu privind adaptarea la mediu şi arhitectura oraşului vechi.

– Reparaţiile şi restaurarea clădirilor istorice din centrul Sibiului, multe fiind demolate cu acceptul tacit al Primăriei Sibiu – vezi cea mai veche Moară (rasă în 2008), dar şi prima Fabrică de Bere (rasă în 2005), ambele construcţii de patrimoniu, ambele demolate în program de urgenţă şi fără autorizaţii, în timpul weekend-ului. Nimeni nu a răspuns pentru asta, iar Primăria lui Iohannis nu a mişcat nimic pentru aflarea adevărului câtă vreme autorii au fost finanţatori ai proiectelor Primăriei.

– Problema patrimoniului imobiliar din Sibiu a constituit, în perspectiva Capitalei Culturale Europene, un subiect interzis, demolările şi afectarea structurilor multor imobile din centrul vechi fiind metoda care au dus la prăbuşirea lor, motiv pentru intervenţia rapidă a investitorilor de bine.

Pe adresa lui Klaus Iohannis s-au făcut mai multe plângeri penale la DNA, deschizându-se, închizându-se şi apoi redeschizându-se câteva dosare de cercetare.

Însă, nici unul finalizat. Jurnalistul Marius Albin Marinescu motivează aceste tergiversări întinse pe ani de zile prin legăturile personalităţilor locale cu familia procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, originară din Sibiu şi al cărui tată, Ion Lascu, la rândul său procuror, a păstorit magistraţii din regiune timp de mai bine de cincisprezece ani.

Modul în care Klaus Iohannis a ieşit din toate situaţiile de ilegalitate constatate de-a lungul anilor naşte însă şi suspiciunea apartenenţei acestuia la cercuri care îi asigură o protecţie discretă de la nivel înalt, cu implicaţii transnaţionale, potrivit aserţiunilor jurnalistului sibian.

* Adio ANI, Adio DNA!
Dacă prin puterea judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au spre judecată dosarul de incompatibilitate a primarului Sibiului se va pune în litera ei Legea încălcată de actualul preşedinte ales, rezultatul alegerilor ar trebui să fie anulat.

Potrivit prevederilor Legii, i se va interzice numitului Klaus Iohannis să ocupe o funcţie publică de orice fel timp de trei ani.

Dacă acest act de dreptate nu se va întâmpla – deşi există numeroşi edili locali care au fost sanctionaţi deja exact pe aceste articole de Lege – putem spune “adio, anchete!”, “adio, ANI!”, “adio, DNA!”.

Autor: Victor Roncea

Sursa: Bursa.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Frumos…acum scrie si despre ponta si averea si ilegalitatile comise de el si de toti oamenii din spatele lui… Ca sa demonstrezi ca esti impartial!

  • D-le Roncea puneti cateva comprese reci la tample ca s-ar putea sa-ti crape capul de destept ce esti. Daca magariile spuse de Basescu si de Ponta(circarii coabitarii) inseamna mai mult decat evidenta atunci ori esti de rea credinta, ori . . . . .mai rau. Ti-am mai citit si alte aberatii asa ca te rog opreste-te sau ingroapa-ti operele alese pentru generatiile viitoare. Pentru ei vei fi grotesc, dar pentru noi poti fi nociv.