Politică

CEREM CETATENILOR ROMANIEI SA SEMNEZE PENTRU NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI

Initiativa Legislativa are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !
CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI.

Suntem cetateni ai Romaniei si vrem sa dispunem ca si popor de toate resursele naturale pe care le-am avut si acum nu le mai avem.

Resursele naturale ale Romaniei: aur, argint, cupru, carbune, petrol, gaze, gaze din platform continentala a Marii Negre, etc…au fost instrainate in ultimii 25 de ani fara ca proprietarii lor de drept Cetatenii Romaniei sa fie intrebati daca sunt de acord!

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !

CEREM REINTRODUCEREA IN CONSTITUTIA ROMANIEI A URMATORULUI ARTICOL

Noul Articolul din Constitutia Romaniei – despre Proprietate va fi:

(1) Statul ocroteste proprietatea

(2) Proprietatea este publica sau privata.

(3) Proprietatea publica, in intregul ei, apartine statului. Ea nu poate fi impartita si trecuta in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale.

(4) Bogatiile de orice natura ale subsolului, padurile, caile de comunicatie, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interes public, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.

(5) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile.

(6) Bunurile proprietate publica pot fi concesionate ori inchiriate unor privati sau date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice, in conditiile legii, numai in urma unui referendum national prin care cetatenii Romaniei sa aprobe acest lucru.

(7) Proprietatea privata este, in conditiile legii, inviolabila.

(8) Proprietatea publica a Romaniei va fi gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei va fi aleasa, in conditiile legii, prin votul direct al cetatenilor.

CEREM CA CEI CARE AU INSTRAINAT RESURSELE ROMANIEI IN ULTIMII 25 DE ANI FARA A INTREBA IN NICI UN FEL CETATENII ROMANIEI DACA SUNT DE ACORD CU ACEST LUCRU SA FIE TRASI LA RASPUNDERE SI JUDECATI PENTRU FAPTELE LOR.

Daca si TU te-ai saturat ca altii sa profite de resursele naturale ale tarii noastre, in timp ce parintii si copiii nostri se zbat in saracie, alatura-te acestui demers si distribuie acest mesaj !

AVEM NEVOIE DE 500.000 DE SEMNATURI PENTRU A DEMARA O INITIATIAVA LEGISLATIVA IN ACEST SENS!

SEMNEAZA AICI ACEASTA PETITIE

Citeste si da mai departe !

Va Rugam sa indicati adrese de email corecte ca sa puteti fi contactati in momentul in care vom depune listele nominale cu persoanele si cu cele 500.000 de semnaturi ale lor, la Curtea Constitutionala, pentru a valida aceasta initiativa legislativa.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Care e procesul prin care se revizuieste Constitutia?

TITLUL VII

Revizuirea Constituţiei

Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150

(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Procedura de revizuire ARTICOLUL 151

(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Limitele revizuirii ARTICOLUL 152

(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Cum ne vom organiza

Rugam ca fiecare semnatar sa si distribuie petitia la cat mai multe persoane. E necesar ca ea sa fie distribuita de fiecare la cel putin inca 10 pesoane.

De aceea rugam ca fiecare semnatar sa si trimita petitia la cat mai multe persoane: parinti, frati, surori, rude, prieteni, vecini, colegi…

Acest lucru e necesar pentru a avea o sansa sa crestem in numar.

Cand o distribuiti, va rugam, cereti-le celor care sunt de acord sa o semneze, sa o distribuie la randul lor.

Daca se vor strange cele 500.000 de semnaturi, vom trimite petitia tuturor institutiilor statului si tuturor parlamentarilor, si vom trece la faza redactarii listelor oficiale de semnaturi dupa formatul cerut de Curtea Constitutionala (vom notifica fiecarui semnatar sa completeze formularul tipizat cu detaliile necesare si-i vom indica unde anume trebuie sa-l trimita)

Dupa ce vom redacta si vom centraliza listele finale cu semnaturi, le vom depune la Curtea Constitutionala in formatul cerut, pentru a declansa procedura de Modificare a Constitutiei.

Desi numarul de semnaturi e urias, avem speranta ca vom reusi.

Va multumim,

Fluierul.ro

Sursa: Fluierul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga un comentariu

  • Sunt de acord cu nationalizarea tuturor monopolurilor si a resurselor naturale, sa fie sub conducerea romanilor, nu a companiilor straine .

  • Islanda ,Polonia ,Ungaria !s au nationalizat ! Romania vinde Tara la liftele straine!!

  • Este o masura foarte necesara. Corporatiile si in special SUA au pus ochii pe bogatiile naturale ale Romaniei si vor sa le preia pe nimic. Ungaria vrea si ea Ardealul nu pentru milionul si ceva de etnici unguri si secui de care nu le pasa ci pentru bogatiile minerale din subsolul acestei provincii istorice romaneasca.

  • DA, SA SA SE NATIONALIZEZE!
    DA, SA SE FACA O ARMATA NATIONALA INARMATA PANA-N DINTI!
    DA, SA SE FACA SERVICIU SECRET NATIONAL, SA SE PRIMEASCA IN ACEST SERVICIU NUMAI PATRIOTI.
    DA, SA AVEM RELATII CU TOATE TARILE PE BAZA RESPECTULUI SI AVANTAJULUI RECIPROC.
    DA, SA ALEGEM IN FRUNTEA TARII UN ROMANI PATRIOTI.
    DA, SA SE FACA LEGI ASPRE PENTRU CONDAMNAREA TRADARII DE TARA SI SUBMINARII ECONOMIEI NATIONALE.
    DA, SA SE CONDAMNE CU SEVERITATE AMESTECUL AMBASADELOR STRAINE IN TREBURILE INTERNE ALE TARII.
    DA, PRESEDINTELE ROMANIEI SA FIE ALES DINTRE INTELECTUALII DE FRUNTE AI TARII, SA NU FIE ALES DINTRE MEMRII VREUNUI PARTID.
    DA, SA FIE INTERZISE PARTIDELE CARE AU PRODUS, SAU ADUC DAUNE GRAVE TARII.
    DA, PROCURORUL GENERAL AL ROMANIEI SA FIE ALES DE INTREGUL POPOR.
    DA, MAGISTRATUL SUPREM AL TARII SA FIE ALES DE INTREGUL POPOR.
    DA, MINISTRUL DE JUSTITIE SA FIE INTOTDEAUNA UN MARE JURIST, PROFESOR UNIVERSITAR, ALES DE PARLAMENT IN PLEN.
    MENTIONEZ: N.CEAUSESCU, A FOST ULTIMUL SEF AL ROMANIEI, CARE S-A PREOCUPAT DE FLOTA MARITIMA SI DE FOLOSIREA ECONOMICA A MARII. DE LA EL INCOACE, NICIUN POLITICIAN NU MAI ABORDEAZA PRIORITATILE MARII (POATE CA VOR SA VANDA SI IESIREA LA MARE!?! ASTIA NU SE PRICEP LA NIMIC, DAR SUNT IN STARE DE ORICE. SATI CU OCHII PE EI, CA NICI NU BANUITI, CE NENOROCIRI VA POT ADUCE PE CAP.)

  • Clasa politica actuală trebuie să dispara din viața poporului acesta. Avem nevoie de oameni care să gândească pentru țară, pentru popor.
    În forul legiuitor (Parlamentul) nu mai avem nevoie de politicieni care, vezi Doamne, se călăuzesc după doctrinele strălucite ale partidelor lor, dar de fapt aproape că se sfâșie între ei pentru fărâmițele rămase pe ciolan. Câtă vreme ne vom mai lăsa conduși de acești pseudopoliticieni, câtă vreme le vom pune la îndemână posibilitatea ca ei să fie cei cu “pâinea și cuțitul” în mână, acest popor va fi umilit și jefuit de avuțiile naționale pe care înaintașii noștri le-au păstrat cu sfințenie. Sunt multe de spus, sunt prea multe nedreptăți făcute de politicieni, culmea! cu voia noastră, deoarece noi greșim trimițând acolo, în forul care conduce destinele acestei țări prin legile pe care le concepe, pe reprezentanții unor partide politice, care de fapt sunt niște grupări dubioase ce se ascund in spatele unor doctrine copiate din cărțile de istorie sau aiurea de pe site-urile vreunui partid “de afară”, că e cool, iar prostimea pune foarte repede botul și înghite pe nemestecate precum pelicanul. Pentru conceperea și adoptarea unor legi benefice poporului nu avem nevoie de politicieni, ci de tehnocrați, neînregimentați nici unui partid, oameni care să fie erudiți în economie, științe juridice, filosofie, finanțe, comunicare și administrație publică , etc, oameni care să facă legi pentru popor, care să respecte libertatea cetățenilor, dar să îngrădească pe mișei, și toate fărădelegile să fie aspru pedepsite. În primul rând, acești tehnocrați ar trebui să facă o nouă Constituție și nu pleava politică adunată în Palatul Parlamentului, ei ar trebui să dea țării legi care să-i protejeze bogătiile naturale, bogătii care sunt de drept ale poporului, si nu pot fi înstrăinate pentru că așa îi crește averea lui “X”, sau “Y” a promis acest lucru în vreun forum european sau aiurea. Acești tehnocrați să conceapă Noul Cod Penal și modificările ce ar trebui făcute in Justiția României și nu politicienii care iși așează legile pentru nevoile lor și numai ale lor.

  • Da. Sa se nationalizeze toate resursele, averile incomensurabile ale mafiotilor din politica, parlament, SRI-uri, concernuri. Sa iasa din Romania : McDonald, Aia cu puii prajiti, sa se interzica folosirea englezismelor in media, manuale,TV etc.

    Sa avem monarhie. Sa-l dam jos pe Johannis-Tradatorul-Masonul-Lingaul USA+NATO. Asta cu ceilalti “consilieri” ai lui ne baga in razboi cu Rusia,idiotul !

    Hai ! Hai sa se nationalizeze si sa iasa din Romania, OMV si toti cei care sug, aur, lemn, petrol, pamant curat-nepoluat.. Odata cu aceasta, cum vedem ca o ia pe miriste cate un politician, sa-l demitem iesind in strada si neplecand de acolo pana nu se ASANEAZA TARISOARA ASTA. Ce a mai ramas din ea …

  • DA, SA SE NATIONALIZEZE TOATE BOGATIILE NATURALE ALE ROMANIEI, ACESTEA APARTIN POPORULUI SI NU PUTEM SA LE LASAM LA DISCRETIA CLAESI POLITICE, APATRIDA SI VANDUTA INTERESELOR STRAINE. SEMNEZ SI VOI TRANSMITE TUTUROR CUNOSCUTILOR MEI CA SA SEMNEZE.

  • Este limpede ca tara a fost vanduta pe bucati, prin intermediul lui Ion Iliescu si Petre Roman, cel putin ultimul poarta toata vina, din momentul afirmarii ca Romania este o tara cu intreaga economie de fier vechi, iar agricultura s-a ruinat din momentul aplicarii Legii 19/1991 si distrugerea productiei de utilaje agricole si tractoare. Se putea gasi o forma de propietate asupra pamantului si sa fi ramas IAS-urile, si forma de cooperatie, dar cu un altfel de stimulant fata de propietari. Despre tractoare si utilaje, trebuia gasit o metoda de Leasing pe termen lung si astazi toata Romania duduia de tractoare pe camp. Eu zic altceva, ca tor raul vine tot de la capital. In capital tari, aproximativ 400.000 de oameni sunt salariati in tot felul de Centrale, Agentii, Directii, etc, care sunt in subordinea Guvernului, platiti bine, cu salarii mari, care trage in urma economia tarii. Sa fie lasata economia, daca tot a fost liberalizata, sa nu mai depinda de atatea licentieri, de productie, de export, etc. In capital sunt prea multi manmcatori ai banilor de la buget, iar banul nu merge unde trebuie sa mearga, in scoli, in sanatate, in sosele, in puterea armatei, in tractoare, etc.

  • Sunt de acord ca resursele naturale ale pamantului sa apartina romanilor, cu conditia sa fie valorificate in beneficiul poporului roman.

  • Sunt de acord pt.ca aici sunt manariile hotilor de la putere!!! De asemenea as mai propune si nationalizarea averilor tuturor penalilor si hotilor care s-au imbogatit peste noapte si la varste infantile au averi nejustificate (ghita, ponta, …). Nu trebuie uitati nici cei batrani cu averi din salariile de bugetari, ca astia-si fac si pensii colosale, iar “prostimea”, care a muncit o viata iese cu 440 pensie. Mai ca-ti vine sa te faci asistat social, ca ala tot atat primeste, ca sa stea in freza de beat in carciuma si sa mearga la vot o data la 4 ani!!!

  • Da!!! Sunt de acord cu nationalizarea tuturor resurselor naturale ale Romaniei, dar si a averilor facute peste noapte de catre toti penalii, mafiotii si bugetarii hoti, care au manarit toate contractele in favoarea profitului propriu (de la resurse, constructii, lucrari publice, la sanatate si educatie). Nu mai vorbim de legi favorabile lor, precum pensionarea lor si multe altele care trec pe sest. Concluzie: jos cu lipitorile cocotate la putere!!!

  • Da, sunt de acord cu nationalizarea tuturor resurselor naturale ale Romaniei.
    In loc sa ne organizam sa muncim ne vindem tara deoarece pentru cei ce ne conduc nu se pricep la o astfel de organizare.

  • Incepem sa credem ca dupa toate cele ce se intimpla azi in Romania se pare ca am gresit (special noi acestia dincolo de frontierele Tarii) se pare ca am gresit referitor la acest (what ever Johannis) care vedem ca sa inhaitat cu criminalii mondiali de este Ocean plus altele care ne coboara prestigiul Tarii noastre din ce am fost si uite azi ce suntem din cauza unor blestemati de Guvernanti si un Presedinte deasemenea dupa cum se vede acuma CORRUPT , jos cu acesti toti blestemati care isi mai spun ca sunt Romani , defapt sunt niste tradatori ca predecisorii lor .

  • Buna ziua,felicit si subscriu la initiativa dvs.Sunt de acord.Doamne lumineaza mintea cea de pe urma a romanului.Ceor face generatiile care vin dupa noi?

  • SUBSCRIU APELULUI! Si imi exprim convingerea ca n-au disparut in neant cei care mai iubesc aceasta tara si care doresc ca ea sa mai aiba si VIITOR!

  • Excelenta ideie. Iata ca patriotii romani nu au disparut in diaspora lui Johannis et Comp. Mai sunt si acasa. Au mai ramas si in vatra tarii sa stea de straja pentru ca tara sa nu dispara.
    Azi, grecii au dat dovada de un mare patriotism. N-au mai vrut sa stea ” capra”, n-au mai vrut sa fie insultati.
    Cand si pentru ROMANIA o asemenea ” desteptare”.
    Nenorocitii care l-au asasinat pe Ceausescu, ultimul Mare Patriot al Romanie, ne-au nenorocit si pe noi in 25 de ani. Au furat si vandut tot ce a lasat Ceausescu, si au facut pe deasupra si o datorie de aproape 100 de miliarde de euro. Cine va plati aceasta atorie, si unde s-au dus acei bani?

    O alta petitie ar fi pentru recuperarea si prin forta a averilor furate statului de MAFIA POLITICA SI ADMINISTRATIVA.

  • Alexandru Vlahuta:

    . . . . . . Stoarceţi, stoarceţi măduva din ţară!Nu vă pese! Striviţi totul! Cugetaţi că poate mâiniO să pierdeţi cârma ţării ş-or să vină alţi stăpâni.
    Deci, pârjol şi jaf! Opinca hoitul să rămână os
    Ca să nu mai aibă alţii, după voi, nimic de ros.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Voi, cucoane mari, avute, ce-n mătăsuri şi-n dantele
    Vă-nveliţi a voastră carne, voi, ce-n câteva inelePurtaţi hrana ce lipseşte unei jumătăţi de ţară,Spuneţi, nu cumva vrodată s-a-ntâmplat să vi se parăCă a voastre diamante se topesc şi vi s-aratăCa atâtea lăcrimi curse dintr-o geană întristată?
    Vai, acele pietre scumpe ochi focoşi sub geana seriiCredeţi voi că sunt podoabe? Nu! sunt lăcrimile ţării!
    Dar te-a-ncălecat de-acuma, cal, te du unde te mânăCălăreţul, o maimuţă, care ţine-n a ei mânăFrâul tău a ta viaţă. Du-o unde vrea să meargă!Când uscatele-i călcâie bat în burta ta, aleargă,Iar când frâul tău îl strânge, de-ţi trosnesc dinţii din gură,Te opreşte: să răsufle vrea scârboasa pocitură.
    Vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns!A lor gheare-nfipte-n pieptu-ţi fără milă l-au străpunsŞi-n bucăţi împart, infamii, carnea ta, avutul tău!Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,Ăşti nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,Ţin a tale zile-n mână, ş-a ta cinste sub călcâi.Şi călări pe tine, ţară, se cred zei aceste bestii,Cum se cred ades copiii împăraţi călări pe trestii.Ei sunt mari şi tari, şi nu au nici ruşine, nici sfialăCă-ntr-o zi, poate, urmaşii le vor cere socoteală
    De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma ţăriiSunt stăpâni pe vas, pe vânturi, şi pe valurile mării!Şi când cugeţi c-aceşti trântori, astă haită de samsariPrin tertipuri şi prin intrigi au ajuns puternici, mari,Şi când vezi pe-a vieţii scară unde-au fost şi unde sunt,Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeţi şi cruntPrivesc azi din înălţime spre norodul tăvălitÎn mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,Când te uiţi cum se răsfaţă, cum îşi fac de cap mişeii,Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!
    Ş-apoi, după ce-au dat palme, şi-au scuipat în faţa ţării,După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,Au curajul aceşti oameni de nimic, aceşti mişei
    Au curaju-n faţa lumii ca să strige-n gura mare:Ne vrea ţara! Îi vrea ţara? Auziţi neruşinare!Vai, de-ar fi pe voia ţării, ştiţi voi unde v-aţi trezi!Într-o ocnă da! acolo oasele v-ar putrezi!
    Cum să mai vedem în ţară cinste, muncă, propăşire,Când spoiala azi e totul, când vezi că prin linguşireŞi făţărnicii, netoţii, au ajuns aşa departe!Cum să-ţi mai trudeşti viaţa ca să-nveţi puţină carteCând te uiţi că-n astă ţară, dată pradă celor răi,Înţelepţii sunt victime, ticăloşii sunt călăi!
    Fii viclean, corupt, sperjur, pune-ţi mască, fă-te blând,Pleacă-ţi fruntea ta cucernic, bate-ţi pieptul tău strigând:Scumpa, draga Românie, idolul vieţii mele!Şi când vei fi Leu, pisică, scoate-ţi ghearele din piele!Iată norma după care poţi s-ajungi unde pofteşti!
    Ş-apoi, ca să n-ai mustrare, nici vreodată să roşeşti,Înainte de-a purcede pe-ale crimei negre căi,Cearcă-ţi sabia în gâtul conştiinţei tale-ntăi!
    Asta-i lecţia pe care o lăsaţi posterităţii!Ah, cumplit v-aţi râs de lege şi de cumpăna dreptăţii,Şi de oameni, şi de ţară, şi de tot ce-i sfânt pe lume!
    Peste veacuri depărtate vor pluti a voastre nume,Şi vor spune că sub soare n-au stat răi, călăi, bandiţi,Nici atât de cruzi la suflet, nici atât de iscusiţi.