Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

Boicot la produsele SCHWEIGHOFER! Către: Magazinele de bricolaj Baumax, Hornbach, Dedeman, Arabesque, Leroy Merlin, Bricodepot

„Hornbach, Dedeman, Arabesque, Leroy Merlin și Bricodepot, renunțați de urgență la comercializarea produselor de lemn ale firmei HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER!

boicot

În România se taie peste 3 hectare de pădure la fiecare oră, iar zilnic se semnalează 62 de cazuri de tăieri ilegale. Majoritatea acestui lemn este tăiat pentru Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator de lemn din țară. Cu toate că în ultimul an anchetele au demonstrat că austriecii taie lemn ilegal, aceștia au primit doar câteva amenzi. În rest, activitatea lor continuă nestingherită.

Mai grav este că magazinele de bricolaj din țară cumpără cantități industriale de produse de la Schweighofer, care mai apoi ajung în casele noastre. Cu toate că magazinele au fost înștiințate de membrii de-clic că austriecii nu mai au certificat de proveniență legală a lemnului, nu au luat nicio atitudine în această privință. Certificarea FSC CoC (Forest Stewardship Council – Chain of Custody) demonstrează că lemnul provine din surse legale și sustenabile. Compania austriacă are, în prezent, certificatul suspendat.

„Hornbach, Dedeman, Arabesque, Leroy Merlin și Bricodepot, renunțați de urgență la comercializarea produselor de lemn ale firmei HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER!

Certificatul de sustenabilitate FSC al companiei austriece este suspendat pentru că firma se pare că prelucrează lemn tăiat ilegal sau furat!

De ce este important?

Controversata firmă de prelucrare a lemnului, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER este cunoscută pentru achiziționarea și procesarea de lemn tăiat ilegal sau furat. Aceasta își desface produse precum panouri din lemn de molid, brichete, peleți în lanțurile de magazine de bricolaj din România.

Atâta timp cât există probe că lemnul livrat magazinelor NU provine din surse legale și sustenabile, conform standardelor FSC CoC (Forest Stewardship Council – Chain of Custody), magazinele de bricolaj trebuie să renunțe la comercializarea produselor SCHWEIGHOFER.

Altfel, își pierd credibilitatea și riscă sa devina ele însele obiectul unor cercetari penale. Lanțul de supermarketuri SPAR din Austria a renunțat din iunie la produsele SCHWEIGHOFER. Comercianții români pot contribui și ei la responsabilizarea producătorilor și la salvarea pădurilor României.”

Semnati petitia AICI.

Sursa: Trezirea la realitate

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • CAZ PENAL! In conditiile in care: resursele planetei s-au EPUIZAT!!!(cf datelor oficiale, pe 08.08.2016!), defrisarile abuzive si ilegale, afecteaza procesul natural de producere a OXIGENULUI, provoaca alunecari de teren, destabilizeaza structura geofizica, geoclimatica. Se prabusesc dealurile si muntii peste noi, vezi cauza miscarilor tectonice si a fenomenelor meteo EXTREME.
    MII DE ANI, NE-AR TREBUI SA RESTABILIM ECHILIBRUL ECOLOGIC PRIN REIMPADURIRE…”LUMINII SA NE-AJUNGA!”

    ATENTAT LA NATURA, VIATA SI EVOLUTIA SPECIILOR PE PAMANT!
    OPRITI DEFRISARILE, JAFUL, AFACERILE ILEGALE CU LEMN, SANCTIONATI INFRACTIUNEA!

  • Sunt pe deplin constient de ravaagiile produse de taierile ilegale de lemn din padurile Romaniei. Si totusi cine le taie ilegal, impreuna cu cine, si de ce ce? Cine nu taie ilegal lemn din padurile Romaniei si cum demonstreaza ca in productie nu introduce clandestin lemn fara acte? Cine, cum si de ce acorda licente de exploatare si cum este verificata respectarea acestora? Atata vreme cat nimeni nu poate raspunde clar la aceste intrebari, cat nu exista un proces deschis macar, daca nu o sentinta definitiva asupra oricarei firme de exploatare si industrializare a lemnului un astfel de apel patetic se inscrie mai degraba in aria delatiunii promovate de concurenta (care eventual taie si exploateaza ilegal mai putin lemn decat firma incriminata) decat in cea a unei pozitii corecte si concrete in problema combaterii infractionalitatii silvice.

  • Infractiuni extrem de ingenios instrumentate, in cadrul “grupului bine organizat”. Strigatul meu nu reprezinta decat urlet, vb lui Octavian Paler “De-ar sti lupii ca in realitate, urletul meu, este plans, m-ar sfasia”,ei, pe-aproape. Cat despre autoritatile abilitate terestre, inutil sa fac referire. Se defriseaza agresiv si se comit activitati ilegale cu lemn, la vedere, in stare de inconstienta maxima cu privire la consecintele distructive asupra mediului inconjurator, vietii pe pamant. Doamne, ajuta-ne si iarta-ne, ca nu stim ce facem!