Politică

Andreea Arsene: Necesitatea instaurării naționalismului tradiționalist (1)

romaniatricolor_by_romaniatricolor-d3f9hy0-300x223Naționalismul, ca și ideologie politică, a apărut în secolul al XIX-lea, atunci când în Europa multe țări pledau pentru unitatea statală. Principiile ideologiei naționaliste susțineau dezvoltarea sentimentului de mândrie și emancipare națională. Mișcările naționaliste au dus la crearea unor state noi ca România, Germania, Italia. Naționalismul și-a adus o contribuție enormă la consolidarea conștiinței și identității naționale a statelor europene. Atât la 1859, când s-a înfăptuit Unirea Moldovei cu Țara Românească, dar și la Marea Unire din 1918, delegații unirii au răspândit poporului un puternic sentiment naționalist prin asocierea colectivă pentru îndeplinirea celui mai mare deziderat din istorie, refacerea Daciei Mari.

În secolul al XX-lea, naționalismul a fost pervertit, ca mai toate ideologiile politice. Criteriul de bază care a stat la formarea ideologiei a fost necesitatea de a promova și impune manifestarile traditionalist autentice naționale. Cu trecerea timpului, naționalismul a căpătat alte sensuri și concepte adiționale. În România, naționalismul a fost puternic nuanțat prin asocierea cu alte ideologii politice, de aici a pornit practic denaturarea și blamarea naționalismului.

Ce legătură exista între naționalismul socialist expansionist a lui Hitler și cel românesc tradiționalist promovat de legionari? Nu există nicio corelație între nazismul ateist ce a fost promovat printr-o reală virulență propagandistică și naționalismul crestin ortodox al legionarilor care doreau conservarea tuturor tradițiilor autentice românești. Asocierea naționalismului cu răul suprem a avut menirea de a discredita adevăratul naționalism care are la bază concepte pur morale, benefice și constructive.

Monarhia românească aflată la putere în frunte cu Carol al II-lea a decapitat naționalismul sănătos începând cu asasinarea și diabolizarea CONDUCĂTORULUI MIȘCĂRII LEGIONARE, Corneliu Zelea Codreanu. Un monarh infestat de teoriile pro-globaliste și multiculturaliste nu putea accepta ideea manifestării naționalismului tradiționalist în structurile importante ale societății. Dictatura monarhistă instaurată de Carol al II lea nu putea merge pe aceeași direcție cu premizele naționalismului.

După instaurarea Mareșalului Ion Antonescu la putere. naționalismul a revenit în forță sub auspiciile dictaturii militare. Ion Antonescu a fost unul dintre cei mai străluciți strategi militari ai acelor timpuri. Datorită conjuncturilor internaționale nefavorabile, România lui Antonescu a fost nevoită să încline balanța spre puterile Axei. Antonescu însuși a declarat cum i-au fost inchise ușile cancelariilor europene care sprijineau cercul aliațiilor. Alianța cu puterile Axei a fost una de conjunctură. Ion Antonescu a fost nevoit să facă astfel de compromisuri știind că România s-a situat de-a lungul istoriei mereu la cheremul marilor puteri. Este lesne de judecat prin prisma subiectivismului.

Ion Antonescu pentru români reprezintă un personaj istoric controversat, admirat și detestat deopotrivă. Pentru cei la care funcționează logica și discernământul în parametrii normali, Ion Antonescu este un erou și nu un criminal de război așa după cum valul de propaganda bolșevică și occidentală a răspândit prin campania internațională de denigrare.

Adevăraților criminali de război li s-au recunoscut atrocitățile drept fapte de eroism, fiind decorați și incluși în panteonul marilor personalități internaționale care au pus umărul la înlăturarea nazismului. Care au fost PRINCIPALELE puteri ALIATE  în Al Doilea Război Mondial? S.U.A, ANGLIA, U.R.S.S! Adică cei trei mari arhitecți ai nenorocirii neamului omenesc. Nu doresc să intru în detalii profund istorice, dar numai gândind la politica expansionismului colonialist britanic care a dus la apariția mega-statului nord-american…un stat clădit cu jertfă de sânge prin uciderea barbară a băștinașilor împământeniți de mii de ani…cu ce drept? Lui Hitler nu i se putea ierta avântul extinderii teritoriale, dar acestor criminali (americanii, britanicii, rușii) imperialiști li s-au putut ierta toate nedreptățile și ororile făcute până în prezent.

Să nu uităm că britanicii au stăpânit prin colonizarea forțată trei sferturi din planeta pământ, iar pe acolo unde au trecut cu tăvălugul n-au purces la acțiuni constructive. Au acționat pe principiul barbar al jafului avuțiilor statelor bogate in resurse care se vedeau incapabile de a se apăra impotriva ocupanților. De ce țările africane n-au reușit să se dezvolte de-a lungul istoriei? Nu din cauza primitivismului africanilor, indienilor sau a lipsei de inteligență a acestora….dacă ar fi fost lăsați în pace fără să fie ocupați, ar fi găsit puterea dispunând de resursele necesare pentru dezvoltare… dar astfel n-ar mai fi prosperat imperiul britanic prin intermediul comerțului cu sclavi, sau prin confiscarea tuturor resurselor acestor țări. Big Brother ( Anglia) a pregătit-o pe sora ei mai tânără (SUA) să continue politica colonialistă. Dacă privim atent, Statele Unite ale Americii adoptă o tactică similară cu cea folosită de britanici în trecut în ceea ce privește politica de ocupare a țărilor bogate în resurse. Cum? Invocând aceeași justificare demagogică, pericolul terorismului sau al atrocității dictaturilor din statele respective, manifestănd o politică dictatorială, sălbatec de brutală, ucigând oameni în numele democrației lor deșănțate.

Românii au fost condiționați psihologic să aleagă intre cei doi poli de putere mondială, Rusia și Statele Unite. Două tabere diferite în confruntare de opinii, ceea ce s-a și dorit …un mod simplu și eficient de a ține dezbinată o națiune. Români care preferă protectoratul rusesc și români care sunt încântați de influența colonialistă americană. În această poveste nu găsești nici măcar un procent de 2% români care să țină doar partea românilor…suntem pro-ruși, pro-americani, pro-britanici…și doar o% pentru noi înșine. Și dacă n-am avea în față trecutul istoric recent sau mai îndepărtat, care confirmă câte neajunsuri ne-au adus aceste alianțe păguboase cu marile puteri!

Când vom înceta să credem în protectoratul marilor puteri, având încrederea că prin propriile noastre forțe putem evolua independent pe orice direcție, atunci vom deveni o națiune liberă și însemnată pe harta lumii. De ceva timp, în Europa. orientarea politică tinde tot mai mult spre naționalism chiar și în țările occidentale, partidele considerate extremiste câștigă popularitate în sondaje. Națiile Europei caută soluții salvatoare în fața agresivității pronunțate a valului de emigranți musulmani. Conflictele degenerează în masacre…astfel oamenii amenințați se afiliază grupărilor naționaliste, paramilitare, care luptă pentru starea de normalitate a societății.

Naționalismul tradiționalist nu are nicio tangență cu manifestările fanatice extremiste. Naționalismul a fost împrumutat de diverse partide și grupări politice doar ca etichetă. Până și comunismul lui Nicolae Ceausescu avea să-și însușească puternice nuanțe naționaliste când de fapt doctrina comunistă este de factură internaționalistă. Controversele legate de naționalism au apărut după ce sensul original i-a fost deformat. Naționalismul traditionalist se distinge de alte ideologii politice prin dorința de a păstra și conserva identitatea colectivă a unei națiuni și tradițiile pe fondul stimulării sentimentului de mândrie națională, a stării de spirit a fiecărui cetățean. O limbă și-o cultură comună plus dreptul colectiv de moștenire a teritoriului țării.

Autor: Andreea Arsene

Andreea ArseneAndreea Vasilica Arsene este scriitoare debutantă și jurnalistă. Debut jurnalistic în 2013.  A publicat articole de atitudine în ziarul Națiunea pe subiecte socio-politice și istorice, a fost redactor la grupul de presă Alcero-Națiunea 2014- 2015. Debut scriitoricesc-2014 în antologia colectivă de poezii ,,Vise Târzii’’ în cadrul evenimentului internațional de lansare de carte Bookfest.

Cărți de autor publicate: carte de poezii ,,Clipă Măiastră’’ publicată în toamna anului 2014 și lansată la evenimentul de carte național Gaudeamus ROMEXPO. Al doilea volum de poezii intitulat ,,Alter ego-uri’’ publicat în toamna acestui an și prezentat în cadrul evenimentului Gaudeamus București 2015.Alte lucrări scriitoricești în curs de publicare pentru anul viitor. ,,Tăcerea mieilor de gheață’’ carte de poezii și o carte de proză ce va cuprinde majoritatea articolelor scrise pentru diverse publicații.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Bravo Andreea !
    Imi place ce ai scris si continua tot asa. Cu articole ca acestea trezim mintea romanilor .
    In curand toti se vor trezi si vor fi de partea Romaniei.
    Doamne ajuta!

  • Faci dovada unei verticalitati de invidiat.Sa nu te lasi atrasa de verzisori,vor incepe sa-i fluture,fiindca astfel de mesaje nu convin ocultei.