Politică

Ambasadorul Germaniei la Chișinău: Discuțiile despre unirea României cu Moldova sunt o furtună într-un pahar cu apă

meyer-discutia-este-o-furtuna-intr-un-pahar-cu-apa-1386911890Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, anterior, că următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, va fi unirea cu Republica Moldova. Potrivit ambasadorului Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer, discuțiile despre unirea acestor două state sunt ca o „furtună într-un pahar cu apă”.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, informează UNIMEDIA.

Ambasadorul a declarat că Germania vede Republica Moldova ca stat aparte. Totodată, acesta a subliniat faptul că discuția despre unire nu ar trebui să existe în aceste momente.

„Noi îi respectăm pe toți președinții țărilor membre ale Uniunii Europene și fiecare poate să aibă propria părere. Noi vedem Republica Moldova ca stat aparte. Un stat care este un subiect al dreptului internațional. Un stat care se află pe drum spre Europa. Și sperăm că va ajunge membru al Uniunii Europene. Și această cale merge direct spre Europa. Pentru aceasta nu aveți nevoie de altcineva. Sunteți cu toții bineveniți la noi. Această discuție nu trebuie să fie acum. Aș numi această discuție ca o furtună într-un pahar cu apă. Prin urmare acestui subiect nu i-aș da o valoare prea mare acum”, a precizat Excelența sa.

Potrivit lui Meyer, în Germania nu se discută subiectul unirii României cu Republica Moldova. „Nu trebuie să vă îngrijorați, în Germania nimeni nu s-a gândit la așa ceva. Pentru noi acest lucru nici nu se discută. Nu este o discuție acest subiect”, a subliniat ambasadorului Germaniei la Chișinău.

Sursa: Unimedia.info

Foto: Timpul.md

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dar voua, germanilor, v-ar fi convenit daca subiectul reunificarii Germaniei, era tratat de puternicii lumii ca “o furtuna intr-un pahar cu apa”, asa cum faceti voi acum cu noi?

  • Prima masura pe care as lua-o cu HITLERISTUL ASTA JEGOS , daca as fi in locul unui GUVERN DEMN al Romaniei, ar fi sa-l declar persona non-grata PE VIATA pe teritoriul nostru si as recomanda Chisinaului sa faca la fel pe teritoriul
    asa-zisei Rep. Moldova. In al doilea rind, nici n-are de ce sa fie discutata problema asta la ei, ptr. ca NU E TREABA LOR. Ei in schimb, impreuna cu banditii de codru de la rasarit, condusi de Stalin, sunt cei ce se afla la originea actualei stari de lucruri, care de peste 70 de ani a produs si produce SUFERINTE IMENSE acestui Popor. Hai sictir, javra abjecta !! Iar in al treilea rind, i-as lua treptat pe toti cei ramasi pe aici dintre sasi si svabi, incl. pe actualul primar al Sibiului, si le-as “da papucii” la Germania, si pa-pa !!

  • Domnul ambasador să-şi ceară scuze în numele poporului german pentru că au avut tupeul să conceapă şi să semneze pactul Ribbentrop-Molotov şi girarea Dictatului de la Viena.
    Acum ar trebui măcar să ne sprijine, să ne susţină măcar verbal, ca să facem unirea.

  • @Mirea Radu
    D-le Mirea, asta s-o crezi d-ta!! Pariez ca ai mai avea de asteptat CITEVA ERE GEOLOGICE pina sa vezi realizindu-se asa ceva !

  • Lamurire : cind am spua ERE GEOLOGICE m-am referit la momentul pina cind un asemenea indivit ar sprijini cauza reintregirii, nu la momentul realizarii efective a noii Uniri.