Politică

Alina Mungiu Pippidi arată spre servicii: Protestele anti grațiere NU sunt spontane!

Preşedintele ONG-ului Societatea Acedemică din România (SAR), Alina Mungiu Pippidi, a declarat că are dubii în privinţa organizatorilor protestelor de miercuri seară faţă de proiectul de graţiere şi modificare a codului penal susţinut de Guvern, punând sub semnul întrebării spontaneitatea acestora.

mungiu

„Societatea civilă reală nu are capacitatea de mobilizare pe reţelele sociale de o asemenea amploarea şi cu o reacţie atât de rapidă”, a declarat Pippidi, în cadrul unei emisiuni transmise de B1 TV.

„Sunt ONG-uri care iau bani mulţi şi sunt ataşaţi pe lângă un Doi şi-un sfert (n.r. – Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă), de exemplu” a adăugat preşedintele SAR, aducând în discuţie „spontaneitatea” protestelor cu organizator necunoscut.

Pippidi a mai precizat că a întâmpinat greutăţi mari în a organiza protestele împotriva exploatării zăcămintelor de la Roşia Montană, din 2013, la care s-au dat un număr „copleşitor de amenzi”.

„Să vedem câte amenzi se vor da în această seară”, a comentat preşedintele SAR.

Câteva mii de persoane au ieşit miercuri seară să protesteze în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi faţă de anunţul Guvernului că pregăteşte o lege a graţierii şi o modificare a unor prevederi din Codul Penal, incluzând definirea abuzului în serviciu; ultima modificare l-ar favoriza pe preşedinte PSD Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Sursa: Flux24.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pai daca Alina detine informatia, iaca k detine si puterea. Cf date statistice oficiale, fata de serviciile din alte tari, expertii spun ca SRI, la ~ 20 mil locuitori dispune de 12 ooo AGENTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (CHELTUIELI/an la un sal. mediu net de 10 000 ron/luna=1 440 000 000 ron/an=320 000 000euro/an-din partea mea sa fie fericiti!)…adevarul e k daca din 12 000 ies in strada 3000, fiecare cu cate un prieten, bunic, pisic, se pune de orice: cadere de guvern etc Doamne Sfinte!!!!!!!

    Am gasit ca “Acceptarea de sine (cu felul tau de a fi, de a simti, de a gandi) asa cum este sinele tau, este o lectie pe care trebuie sa o inveti, ca sa ii poti accepta pe ceilalti, asa cum sunt ei”-Lectia nr. 7 din Cele zece adevaruri ale vietii. Pe cale consecinta, ca sa ii pot accepta pe semeni, in speta, 12 000 de agenti, musai trebuie sa invat lectia. Cum se creaza viitorul? Prin GAND: Bun, curat, luminos, “…mugur alb si roz si pur…”