Politică

Alina Gorghiu, prinsă cu rața-n gură

gorghiu.0zp6gmuj8wAlina Gorghiu a fost implicată într-o afacere controversată cu energie, fiind asociată într-o societate comercială cu fiul baronului PDL Gheorghe Ştefan (Pinalti), inculpat şi arestat în dosarul Microsoft.

Când toți se așteptau ca Victor Ponta să fie implicat în dosarul lui Dan Șovalegat de reprezentarea Complexului Turceni-Rovinari, teorie alimentată mai ales de membri de vază ai PNL, iată că lucrurile au luat o turnură interesantă. Așa cum spune o vorbă din popor, cine sapă groapa altuia, cade chiar el în ea, și iată că exact asta a pățit co-președinta PNL Alina Gorghiu.

În discursul ținut în fața colegilor din Senat, Dan Șova a declarat că Teodor Atanasiu și Alina Gorghiu ar putea să confirme că nu s-a întâmplat nimic ilegal în tranzacția Turceni-Rovinari – Electrica, deoarece și cei doi liberali au fost direct implicați. Dacă Șova este anchetat pentru această tranzacție deoarece firma sa a reprezentat la momentul respectiv complexul Turceni-Rovinari și a câștigat procesul cu Electrica, pentru o creanță în valoare de 48 de milioane de lei, Atanasiu, care atunci era șeful AVAS, instituție în subordinea căreia se afla Electrica, și Gorghiu, a cărei casă de avocatură a reprezentat în instanță compania Electrica, n-au fost căutați până acum de procurori. Însă discursul lui Șova a readus în atenția presei o parte mai puțin cunoscută a trecutului actualei co-președintă a PNL.

Imediat după discursul lui Șova, liberalii au fost sfătuiți de la centru să nu comenteze afirmațiile senatorului pesedist, iar Alina Gorghiu s-a grăbit să nege orice legătură cu Electrica. Alina Gorghiu a fost implicată într-o afacere controversată cu energie, fiind asociată într-o societate comercială cu fiul baronului PDL Gheorghe Ştefan (Pinalti), inculpat şi arestat în dosarul Microsoft.

Este vorba de S.C. Mec Media SRL, în care Alina Gorghiu şi Gabriel Ştefan deţineau câte 20% din acţiuni, și care a devenit mai târziu „Green Energy”. Această companie a cumpărat energie ieftină de la Complexul Turceni – Rovinari. De altfel, presa a relatat în repetate rânduri că „Green Energy” era controlată din umbră de baronul PDL de Neamţ, Gheorghe Ştefan.

În iulie 2005, acţionarii firmei care a început să cumpere energie ieftină în detrimentul Complexului Turceni – Rovinari şi Hidroelectrica avea următoarea structură de acţionariat: Alina Ştefania Gorghiu, Eduard Marius Ciucu, Gabriel Ștefan, Andrei George Ursărescu (fiul deputatului Ursărescu Dorinel) şi Aurel Roman, toţi având câte 20% din acţiuni.

O anchetă a Jurnalului Naţional din 2012 reţine faptul că Gorghiu a ieşit din structura firmei în septembrie 2005, în favoara lui Alexandru Petrişor Drăgoiu, apropiat al lui Silviu Prigoană, un alt politician şi om de afaceri apropiat PDL.

Așadar, nu e de mirare că Gorghiu a fost aleasă co-președinte al PNL, alături de Vasile Blaga, din moment ce relațiile ei cu pedeliștii se dovedesc a fi fost până acum destul de profitabile.

Iar acum urmează o întrebare destul de importantă: dacă Șova, care a câștigat procesul pentru Turceni-Rovinari, este anchetat de procurori, Gorghiu, care l-a pierdut pentru Electrica, de ce nu este?

Autor: Andrei Pop

Sursa: Obiectiv.info