Analize și opinii

Al Treilea Război Mondial a început deja?!

foto 1Motto:„Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc.” (Andre Malraux)

Războiul civil spaniol (1936-1939) a fost ”încălzirea” pentru pentru cel de-Al Doilea Război Mondial. În acest moment asistăm la același scenariu în luptele din Ucraina, unde două tabere sprijinite de forțe externe se luptă pentru controlul unei țării, dar implicațiile acestei lupte trec de granițele Ucrainei.

Evenimente care prevestesc Al Treilea Război Mondial

Europa s-a întors în timp, ne aflăm în 2015 dar evenimentele recente arată o mentalitate a anilor 1930-1940. Extrema dreaptă devine, din nou, o putere la nivel continental, criza economică a lovit puternic Europa, iar diferența dintre bogați și săraci este mai mare ca niciodată. Războiul din Ucraina, care părea o dispută cu durată de timp limitată, angrenează din ce în ce mai multe forțe și tinde să se transforme într-un conflict regional ce va duce, inevitabil, la un război rece în Estul Europei.

Atentatele din Franța par să devină un bun motiv pentru a da liber la ură împotriva Islamului și a da bătrânului continent prilejul de a duce încă o bătălie împotriva unei religii. Este interesant că, deși acțiunea pornește ca o mișcare împotriva musulmanilor, aceasta se transformă într-o mișcare împotriva religiei în general. Astfel, anul 2015 este doar o reeditare tristă a anilor dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Războiul din Ucraina este o reeditare a războilui spaniol din 1936-1939

În anii ΄30, Europa a trecut printr-o puternică criză economică (1929-1933), iar efectele s-au simțit pe tot continentul. Spania, pe lângă situația economică complicată, trecea și printr-o gravă criză de identitate. Dintre țările occidentale, Spania avea cea mai mare rată a șomajului în 1936, peste 30%, iar în ultimii cinci ani prețurile crescuseră cu 80%. Armata și Biserica Catolică erau două caste în care care accederea era imposibilă, în condițiile în care peste 40% din populație era analfabetă.

Războiul civil spaniol a devenit o miză politică evidentă, cu implicații internaționale. Alături de spanioli, în acest război au luptat și au murit voluntari de pe mai multe continente. Acest fenomen a fost posibil în primul rând datorită încărcăturii ideologice deosebite, dar și tipului de conflict, războiul spaniol fiind primul război civil total.

În iulie 1936 încep luptele între forțele naționaliste, conduse de generalul Franco și Armata Republicană, compusă din anticlericali, socialiști, comuniști și anarhiști. Inedită în acest război este intervenția voluntarilor din mai multe state, dar si intervenția unor guverne străine (Uniunea Sovietică, Italia, Germania, Mexic etc.). De partea generalului Franco au luptat trupe trimise de Germania și Italia, dar și naționaliști din Romania (Mișcarea Legionară) și din Irlanda (Cămășile Albastre). În rândurile Armatei Republicane au venit voluntari afiliați Internaționalei Comuniste, controlate de Moscova și voluntari din Mexic.

Dincolo de lupta pentru putere, în Spania s-a dat o luptă pentru păstrarea credinței și pentru Biserica Catolică. Naționaliștii lui Franco au fost puși în situația de a apăra Biserica Catolică de atrocitățile comise de socialiști și îndeosebi de anarhiști. La 5 august 1936 ziarele controlate de mișcările anarhiste scriau:  ”Catolicismul trebuie măturat fără milă. Nu cerem ca toate bisericile să fie distruse, noi cerem ca nici un vestigiu al cultului să nu mai supravieţuiască în aceste biserici şi ca păianjenul negru al fanatismului să nu-şi mai ţeasă pînza“[1]. Acest val de ură împotriva bisericii a fost un motiv foarte puternic pentru voluntarii ce s-au alăturat lui Franco, dar și un puternic canal de propagandă împotriva Armatei Republicane și a principalului său aliat, Internaționala Comunistă.

Voluntarii din Donbas Ucraina sau Unite Continentale

Războiul civil din Ucraina este o reeditare fidelă a războiului spaniol. Printre locuitorii din Donbas și Donețk luptă sute de europeni, iar numărul lor este în creștere. În armata Forțelor de Autoapărare sunt cetățeni francezi[2], spanioli[3], sârbi, croați, români, moldoveni, italieni și germani. Voluntarii și-au făcut și propriul regiment, Unite Continentale, care fiind format exclusiv din voluntari este prezent în cele mai grele bătalii, ajungându-se ca armata de la Kiev, înarmată de NATO, să lupte împotriva unor cetățeni din state membre. Un alt paradox în această luptă este că forțele de la Kiev par să-și dorească o viață occidentală, pe când acești voluntari fac tot posibilul să fugă de ea.

De observat în cadrul regimentului de voluntari este drapelul sub care luptă, aceștia purtând panglica Sfântului Gheorghe, simbolul luptătorilor ortodocși. Mulți dintre combatanți au îmbrățisat religia ortodoxă, iar acum duc o adevărată cruciadă ortodoxă împotriva consumatorismului occidental care pune corporația înaintea lui Dumnezeu. Aceștia au găsit în mijlocul unui război civil care nu este al lor ceva de apărat, iar Unite Continentale a devenit unul dintre cele puternice regimente ale rezistenței.

Ortodoxismul – un factor cheie

Factorul ortodox pare să fie unul dominant pentru voluntarii ce luptă în Ucraina. Dacă în timpul războiului spaniol au venit voluntari în sprijinul lui Franco și pentru a apăra credința catolică, în cazul Ucrainei europenii catolici se convertesc la ortodoxism, ba chiar își întemeiază familii în zona de conflict. Aceasta poate fi considerată o mare victorie a Bisericii Ortodoxe, care a rămas conservatoare în fața schimbărilor făcute de Biserica Catolică, iar aceste concesii făcute de catolicism se pot întoarce împotriva sa.

Repetarea modelului spaniol în Ucraina, pare a pregăti o viitoare conflagrație mondială. Se testează noi arme și noi tipuri de tactici militare. Propaganda filtrează informațiile și doar știrile convenabile ajung în presa mainstream.

[1] http://www.observatorcultural.ro/Spania-insingerata*articleID_23745-articles_details.html

[2] http://www.ziare.com/international/rusia/separatistii-din-donetsk-ajutati-de-voluntari-francezi-presa-rusa-1317948

[3] https://www.facebook.com/victordiazdevivar/photos

Autor: Gandeste.org

Foto: Les Brigades Continentales, compuse din voluntari francezi, sarbi, spanioli, brazilieni, sub comanda lui  Victor Alfonso Lenta, comandant francez al brigadei inernationale. Brigada opereaza in Donbass si este coordonata de Unite Continentale si lupta impotriva regimului ilegitim impus de Euromaidan cu ajutorul trupelor NATO si ale lui Porosenko

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Totusi, putem sa-i oprim de la viitoarele genociduri ( in cazul ca ajungem sa punem botul cu usurinta la problematicele strategii geopolitice contemporane). Daca , nu suntem pasivi ( ajungem sa ne dam seama despre adevarata metodologie cu care astia vor sa ne scoate ochii).

    Sau, s-au saturat de-ale omenirii si de alte lucruri ( mult mai valoroase, decat puterea unui grup de invidizi) care vor sa controleze si alte popoare!