Politică

Acuzatii grave la adresa Victoriei Nuland: A generat conflictul din Ucraina – ‘o afacere de familie’

1391837541_victoria-nulandConflictul din Ucraina a devenit o ‘afacere de familie’ a Victoriei Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, şi a soţului său Robert Kagan, expert neoconservator, susţine jurnalistul american Robert Parry, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

‘Victoria Nuland şi Robert Kagan au în derulare o afacere de familie. De la Departamentul de Stat, ea generează războaie şi, din paginile de opinie, el cere Congresului să cumpere mai multe arme’, scrie Robert Parry, într-un articol publicat pe site-ul pe care l-a creat în 1995, Consortium News.

‘ Este suficient ca acest duet în familie neobişnuit să facă un pas sau doi că industria militară a şi primit fonduri suplimentare’, scrie jurnalistul american, citat de RIA Novosti. Dacă nu ar fi fost acţiunile dnei Nuland, criza ucraineană poate că nu lua forme atât de acute, susţine el.

Potrivit acestuia, Nuland în persoană făcuse apel la activiştii politici şi oamenii de afaceri din Ucraina să-l conteste pe preşedintele ales legitim, Viktor Ianukovici, amintindu-le conducătorilor de întreprinderi ucraineni că SUA au investit 5 miliarde de dolari în aspiraţiile europene ale Ucrainei.

În plus, Parry mai aminteşte că Nuland a mers în Piaţa Independenţei din Kiev, ocupată în iarna lui 2014 de manifestanţii antiregim, împărţind pachete cu mâncare, şi susţine că aceasta a selectat candidaţii la funcţiile de conducere după înlăturarea regimului Ianukovici de la putere în Ucraina.

‘Iaţ este un băiat de-al nostru’, ar fi spus Nuland despre favoritul său Arseni Iaţeniuk, înainte ca acesta să fie numit în fruntea guvernului de la Kiev. Robert Kagan, la rândul său, îşi manifestă curajul în cererile sale faţă de Congres ‘de a cheltui mai multe miliarde de dolari pentru industria militară’ americană, oferind astfel resurse pentru ‘apărarea’ Ucrainei.

Parry – jurnalist de investigaţie american, cunoscut pentru articolele sale despre scandalul Iran Contra (când, în timpul administraţiei preşedintelui Robert Reagan, SUA au vândut arme guvernului iranian, aflat în război cu Irakul, în ciuda unui embargou – n.r.), publicate de Associated Press şi Newsweek – ale cărui opinii sunt citate frecvent de mass-media oficiale ruse, mai susţine că Nuland încearcă să protejeze interesele ‘partidei războiului’ din Ucraina şi împiedică astfel punerea în aplicare a procesului de pace în estul Ucrainei, prevăzut de acordurile de la Minsk.

Sursa: Stiripesurse.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • ‘Radio Erevan’ sustine ca in ultimul timp d-na Nuland ‘praseste’de zor sa planteze democratia tip euromaidan prin Caucaz si Kyrgyzstan .