Politică

“Steaua Romaniei” – un simbol batjocorit de personaje precum Firea, Cretu si Tokes

steaua-roCircotecă, bâlci şi obscenitate – în astfel de termeni ar putea fi caracterizat penibilul joc de teatru iscat pe tema unei distincţii naţionale, Ordinul Steaua României, maculat atât de personaje ca Laszlo Tokes cât şi de aşa – zisele cavaleriţe ale aceluiaşi ordin, Corina Creţu şi Vrânceanu Firea, devenite brusc vestale ale ordinului, deşi ambele sunt departe de definiţia din dicţionar a vestalelor. Cele două fac parte acum din Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional “Steaua României”, care urmează să ia în discuţie solicitarea de retragere a distincţiei acordate lui Laszlo Tokes.

Ambele controversate dudui fac parte din bestiarul brigăzilor roşii pesediste şi acum o fac pe judecătoarele lui Laszlo Tokes, un personaj despre care unii susțin că a fost inventat e pentru a-l propulsa la aşa – zisa “rivoluţie” pe Ion Iliescu, şeful şi fondatorul brigăzilor cu pricina. Tokes, culmea, îşi aduce în apărare pe avocatul Kincses Előd, cel care a atacat în martie 1990 la Târgu Mureş cu topoare şi răngi sediul CFSN pentru a-i ucide pe românii din interior. Cele două “judecătoare” ale lui Tokes, s-au ridicate în viaţă cu ajutorul unor oameni politici, Corina Creţu, considerată de Eugen Mihăescu expertă în prohaburi, cu ajutorul lui Iliescu, iar Vrânceanu Firea cu ajutorul lui Isărescu.

Insanitatea mediului politic autohton a făcut ca astfel de personaje să ajungă în poziții politice de reprezentare a batjocoritului popor român. Tokes după ce a scuipat pe România din toți bojocii, Crețu după ce a excelat în poziția binecunoscută de „curtezană versată“ primind via Ilici un scaun de europar­lamentar iar Firea, „văduva veselă“, devenind parlamentar după ce l-a servit ani la rând pe Voiculescu.

Crina Crețu a devenit brusc patrioată și s-a agățat de Laszlo Tokes, deși nu este cu nimic mai patrioată decât colegul ei europarlamentar,pentru a-și mai clăti imaginea, pe fondul scandalului mondial stârnit de dezvăluirile legate de scrisorile amoroase trimise generalului american Colin Powell, bombardat cu poze grețoase cu duduia în costum de baie și cu siropoase declarații de amor bengos.

Nici nu se sfârșiseră încă reverberațiile scandalului pseudo-idilei Corinei Crețu cu Colin Powell, că aceasta s-a și remorcat de tema iredentismului maghiar și Tokes, pentru a-și da lustru de luptătoare pentru interesele naționale, vezi doamne.

Asta deși Corina Crețu ar fi o rândunică, lastoșca pe rusește, un gen de curvet băgat în paturile celor care erau ținte pentru ruși, manevrată din spate de cârpa kaghebistă Ion Iliescu, mentorul ei de la care a înghițit totul, în opinia lui Pacepa, el însuși agent KGB la bază, deci specialist pe domeniu. „Există totuși informații despre Corina Crețu, cealaltă parte implicată în aceasta relație, care sugerează că a fost turnată în matrița KGB-ului“, scria Pacepa în presa americană pe marginea scandalului care a maculat imaginea celebrului general american.
Probabil tot din matrița KGB provine și ipocrizia ce este a doua natură a versatei Corina, trăsătura ce-i transpiră prin toți porii iar demagogia face parte din fișa postului. Ea se face că abia acum a remarcat iredentismul lui Laszlo Tokes, efigia UDMR-ul, organizația fanion a iredentismului maghiar, legată intim de colegii Corinei Crețu din PSD și mai ales de colegul special al Corinei, Ilici, cel care crescut-o și format-o pe curtezana versată, pentru a cita un fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu. „Corina și-a construit cariera cocoțându-se pe umerii bărbaților prin patul cărora a trecut, dotată cu o privire ușor sașie și asimetrică, dar impertinentă, cu care parcă te deschidea la prohap“.“ – afirma fostul consilier prezidențial Eugen Mihăiescu, cel care de altfel a cunoscut-o ca nimeni altul, încă de la debutul acesteia la Cotroceni, unde a știu să pătrundă „păstrând un aer inocent, care a reușit să o păcălească până și pe suspicioasă doamna Nina, soția lui Ilici, care a primit-o pe Corina în casă și a luat-o sub aripa ei oblăduitoare.“

În demersul ei anti-Tokes, Corina Crețu este secondată de Vrânceanu Firea, despre care de asemenea nu mai este nevoie să mai adaug eu nimic, în acțiunea de „judecare“ a lui Laszlo Tokes pentru declarațiile sale iredentiste, în vederea retragerii Ordinului Steaua României, oferit acestuia de naivul Traian Băsescu, care umblând pe mări atâta amar de ani n-a aflat ce e aia iredentism și i-a oferit acestuia o astfel de stea, ce de altfel nu are nicio valoare simbolică autentică de vreme ce este purtată de tot felul de neica nimeni.
Am adresat președinției solicitarea de ne pune la dispozitie documentele care au stat la baza acordarii Ordinului Steaua României în rang de cavaler, respectiv ofițer, duduilor Corina Crețu și Gabriela Vrânceanu Firea, personaje de moralitate îndoielnică, una specialistă în prohaburi și cealaltă cunoscută drept o mahalagioaică de cea mai joasă speță, ce a devenit notorie pentru stilul ignar și servilismul absolut față de infractorul turnător Dan Voiculescu.

Președinția României ne-a răspuns solicitării prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea: „vă transmitem că decorarea doamnelor Corina Crețu și Gabriela Vrânceanu Firea a fost făcută, în conformitate cu legislația în vigoare, la propunerea președinților în funcție la momentele respective. Decretele de decorare se regăsesc în Monitorul Oficial, deci sunt publice în conformitate cu Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.“

Evident la președinție nu există goagăl, deoarece dacă ar fi existat acest instrument fastidios și purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea ar fi aflat că Vrânceanu Firea a fost propusă de către Mugur Isărescu, pe care l-a servit și ea tot din poziția de purtător de cuvânt. Emil Constantinescu i-a conferit acesteia în decembrie 2000 Ordinul național Steaua României în grad de Ofițer la propunerea lui Isărescu, pe atunci premier, conform Decretului nr. 550 din 01/12/2000, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 672 din 18/12/2000 privind acordarea unor decorații naționale unor persoane. În temeiul art. 94 lit. a) și al art. 99 alin. (1) din Constituția României, precum și al art. 4 alin. (1), al art. 6 lit. A pct. II și III și al art. 11 alin. (1) pct. I din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, la propunerea primului-ministru“.

În ce o privește pe Corina Crețu, ea a ajuns cavalerița lui Ilici conform Decretului nr. 959 din 28/11/2002, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 865 din 29/11/2002. Aici se afirmă că Ordinul se acordă „în temeiul prevederilor art. 94 lit. a) și ale art. 99 din Constituția României, precum și ale art. 4 alin. (1), ale art. 6 lit. A, ale art. 8 și 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, pentru competența, loialitatea și profesionalismul dovedite în promovarea și afirmarea intereselor țării“.
Cu aceeași ocazie, Ion Iliescu îi acordă o mega decorație și lui Cico Dumitrescu, cunoscut pentru legăturile sale mai vechi cu KGB-ul, infractor prins în dosare penale de corupție și cel care mi-a furat mie personal actele și aparatele foto la Mineriada din iunie 1990, după ce mi-au crăpat minerii capul la represiunea ordonată de Ilici pentru că spuneam în gura mare că FSN = KGB iar Iliescu este un vierme spurcat made in URSS.

Cico a primit de la Ilici Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Comandor, că era virtuos tare de tot ca și cealaltă virtuoasă, care afirma cu gurița ei că o viața a înghițit tot, de la Ion Iliescu.

Conform Legii nr. 29 din 31/03/2000, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 146 din 07/04/2000, privind sistemul național de decorații al României, se arată la Art. 3. – (1) „Decorațiile sunt conferite cetățenilor români pentru serviciile excepționale aduse statului și poporului român, pentru acte de eroism săvârșite în serviciul militar și pentru merite deosebite în activitate“.

Se mai spune la Art. 14. – (1) „Propunerile pentru decorare cu ordine naționale trebuie să fie temeinic motivate, iar esența acestor motivații se va înscrie în brevetele care însoțesc însemnele.“ Și la Art. 43. – „Cavalerii ordinelor naționale care poartă vizibil însemnele ordinului primesc salutul sau onorul militar cuvenit.“ De asemenea se mai precizează la Art. 44. – „Cavalerii ordinelor sunt asimilați gradelor militare și beneficiază de onoruri militare“.

Așadar toată pletora asta mizeră reprezintă cu toții/toatele ofițeri virtuoși, sunt cavaleri, sunt asimilați cadrelor militare ale României. Corina Crețu și Vrânceanu Firea, ca și Tokes au săvârșit „fapte de eroism și au adus servicii excepționale statului și poporului român“! Și cele două farfuze și Tokes trebuie salutați cu salut militar!

Oribil, vomitiv, grețos. Dacă aș fi cadru, coleg cu astfel de personaje, mi-aș smulge epoleții și i-aș arunca la gunoi. Asta au ajuns simbolurile și efigiile naționale, gunoaie atârnate pe pieptul unor gunoaie.

Autor: George Roncea
Sursa: Curentul