Economie

Lumea in care traim: proiectul “Povestea lucrurilor”

Story-Of-Stuff-Book-Adds-To-The-Vision-Of-Decreased-ConsumptionPovestea lucrurilor este un film documentar care te trimite într-un tur care îți va deschide ochii în legătură cu adevăratele costuri ale culturii consumeriste – de la extragerea resurselor, la incinerearea iPod-urilor. Annie Leonard, o activistă care și-a petrecut ultimii zece ani călătorin prin lume și luptând împotriva amenințărilor la adresa mediului, este naratoarea acestui film documentar. Ea examinează adevăratele costuri ale extragerii, producerii, distribuirii, consumării și eliminării și izolează precis momentul istoric în care observă că mania consumismului a luat naștere.

Povestea lucrurilor examinează cum politicile economice de după Al Doilea Război Mondial  au introdus noțiuni precum “ieșire din uz planificată” – și modul în care acetea sunt încă la baza celei mai mari părți a economiei mondiale. Ideea lui Leonard de a face acest film i-a venit în urma întrebării: “De unde vin toate aceste lucruri pe care le cumpărăm și unde ajung după ce le aruncăm?” A plecat în jurul lumii ca să găsească niște răspunsuri și a descoperit de-a lungul călătoriei niște participanți foarte vinovați, alături de victimele lor.


Sursa: Filmedocumentare.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Daca respectam indemnurile de la sfarsitul filmuletului,cum mai ajunge OMENIREA la AUTODISTRUGERE ?
    Mi-a placut cum lustruia guvernul pantoful companiei internationale !Asa e ! Guvernele puse de noi prin vot nu mai reprezinta interesele noastre ci ale unor grupuri de interese care le corup. Ce se poate face in aceasta directie ? Opozitia de cele mai multe ori(100% din cazuri)este si ea corupta. Presa, de asemenea, serveste interesele magnatilor de presa. Sa tragem concluzia ca suntem terminati si ca nu mai avem nici o sansa ?

  • @Andrei, ce vrei sa spui tu este ca de fapt toata realitatea comploteaza impotriva ta?

    @biped bun
    lupta perversa? unde e lupta? unde e perversitatea? ca pina la urma numai gura e de voi. filmul asta e plin de minciun sfruntate, dar ca marxisti care se respecta, realitatea nu va impiedica sa il sustineti. marxistii cred in realitatea proprie, iar in cazul vostru, aceasta realitate o nici macar nu e a voastra, ci doar v-ati asumat-o fara sa o verificati in vreun fel. nu degeaba da marxismul sentimentul ala de bine, de fluturasi in stomac, de om superios, oricarui lache :P

  • @costin
    Dar de unde stii de fluturasi, patrupedule? Ti s-a destainuit un lache ca e indragostit de Marx sau ce? Esti superior marxistilor ca esti patruped? Ii acuzi pe altii ca se cred superiori, dar gasca voastra e varful piramidei din capul vostru de iubitori de licurici.

  • @biped bun,
    din nume noi ne identifical partea a doua, bipezi rai, daca vrei sa iti dau apa la moara cu mistourile ieftine.

    pai de unde stiu ca marxistii se cred superiori? pentru ca ii studiez ca pe fluturi, dar ca le zic molii, si ii stiu bine pentru ca se repeta, nu este foarte multa diversitate in regn la voi, iar aia care este e doar aparenta.

  • Adica e unul singur, care s-o fi crezand dumnezeu, nu?
    Ai multi fluturashi in capatana…

  • E greu sa intelegeti toti 14 ca ma refeream la aia de stanga?
    “nu este foarte multa diversitate in regn la voi, iar aia care este e doar aparenta”
    Daca eu sunt molie nu stiu daca tu poti fi ceva.
    Dar revenind la subiectul articolului, nu fatuca aia din videoclip m-a convins de concluzia ca societatea consumerista e de rahat. Se vede cu ochiul liber. Ca unii au tendinta sa exagereze ca sa declanseze ceva in mintile adormite ale bizonerimii e valabil si pt stanga, si pt dreapta, si pt extrarestri probabil(cica ar fi niste reptile printre noi :). Oricum, voi, astia de dreapta, sunteti cam transparenti in propaganda voastra, adica se vede ca nu sunteti sinceri, ca nici voi nu credeti in aburelile alea bushiste de 2 centi. Dar voi luati lectii de la lupi, de la haita, sa va “descurcati” in lumea asta care inca mai contine oameni adevarati. Ce fac lupii din haita? Ling dosul mascului alfa si isi baga coada intre picioare in prezenta lui. Am vazut la stiri(pe bune!) ca un grup de studenti germani luau lectii de la o haita de lupi ca sa inteleaga si sa aplice spiritul de haita in viitoarea cariera in multinationale. Cum sa accepte un om sa se limiteze la un comportament animalic? Probabil banul e motivatia principala, nu? Compromisul, sclavia acceptata nefortat decat de false principii si reguli de viata ne-au adus in stadiul actual de degradare ca specie. Iar voi, cei 14 mandri patrupezi, puneti un umar la impingerea carutei in prapastie. Nu va doresc succes.

  • pana si aici ati ajuns sa va certati intre voi…chiar credeti ca are vreo importanta cine e de dreapta si cine e de stanga? Stam cu totii sub aceeasi umbrela si nu este una care ne protejeaza ci una care ne supravegheaza. Din ea se ramifica totul, mai putin spiritul fiintei umane care este o parte libera a creatiei, cu drepturi inalienabile. Nu va risipiti energia prin conflicte care nu fac decat sa hraneasca acel cancer care macina aceasta lume in care traim.
    Societatea de consum este o masinarie artificiala fabricata pentru toate interesele posibile numai pt bine nostru comun nu. Cum sa o eradicam? Greu de spus, pana la urma facem parte din ea…din societea bolnava care ne hraneste pe toti cu iluzii. As propune sa nu mai folosim banii. Instant, sa ne rezumam doar la a folosi serviciile de baza necesare pe care ni le putem oferi unul altuia, traind in comunitati in care fiecare individ sa aiba grija unul de celalalt. Insa, aici intervine natura umana degenerata si corupta…cati vor fi dispusi sa renunte la case, masini, afaceri, proprietati pt a imparti cu altii? Cati vor fi capabili sa cultive pamantul si sa isi faca singuri painea? Suntem indobitociti, fratilor, atat de dureros de indobitociti incat depindem de schema acestei societati pt necesitatile zilnice de baza, avem nevoie de alti oameni care sa ia decizii pt noi, si sa ne faca totul….trist…breaks my heart, actually…
    Si atunci, ce facem? Ce facem pt viata noastra care este aici pe pamant, acum, si asa scurta cum e, ar trebui sa fie suportabila macar daca nu frumoasa si armonioasa?…Cei care se mai gandesc complet iresponsabil sa faca copii, ce fel de lume le vor oferi?…cum poti sa spui ca iti iubesti copilul si sa il oferi pe tava drept sclav unui sistem dictatorial degenerat?!!!?? Ce sa mai zic? Cati dintre noi stiu ce este iubirea cu adevarat?Dar llibertatea?…in sfarsit…
    Prin urmare..ce facem, copii? Ne certam pe forumuri si ne insultam sau ne punem mintile impreuna sa vindecam lumea asta? Toate mintle, asa cum sunt ele, de stanga, de dreapta pline de fluturasi sau nu in capatana…cu siguranta ca ele au acelasi design…hai sa invatam unii de la altii :)
    numai bine tuturor!