Analize și opinii

URA ȘI LA GARĂ! Judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti a fost exclusa din magistratura

Dosarul “Telepatia” este aruncat in aer si trebuie revizuit, intrucat CSM a decis ca judecatoarea care a dispus condamnarea si confiscarea sediilor Intact-Antena 3 nu avea voie sa judece acest dosar, fiind obligata sa se abtina. Bogdan poate fi acuzata de mita.

maxresdefault

Judecatoarea Camelia Bogdan (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti a fost exclusa din magistratura. Decizia a fost luata, miercuri 8 februarie 2017, de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM, pentru incalcarea prevederilor de la art. 99 lit. b) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor privind “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.

Camelia Bogdan a fost depistata ca a incalcat interdictiile impuse judecatorilor de a lua bani de la partile din dosare, precum si de la societati comericale, ca urmare a sesizarilor depuse impotriva ei pe marginea faptului ca in vara anului 2014, in timp ce judeca dosarul “Telepatia” privindu-l pe Dan Voiculescu si altii, a primit bani de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, aceasta din urma institutie parte vatamata in dosar. Mai mult, Camelia Bogdan a beneficiat exact in timpul judecatii de un sejur la Poiana Brasov la un seminar organizat de respectivul SRI de la care a primit suma de 10.000 lei pentru niste cuvantari. Prin acceptarea acestor avantaje (bani, cazare, mancare), judecatoarea Camelia Bogdan nu doar ca a incalcat regimul incompatibilitatilor si interdictiilor impuse magistratilor, dar avea obligatia sa se abtina intrucat avea contract de prestari servicii incheiat prin interpus cu o parte din dosar.

Camelia Bogdan poate fi cercetata pentru luare de mita

Au aparut deja opinii ale unor experti care afirma ca fata de hotararea CSM de excludere din magistratura s-au creat premisele deschiderii unui dosar de luare de mita judecatoarei Camelia Bogdan.

In orice caz, decizia CSM este o dovada pe baza careia procesul “Telepatia” va fi automat revizuit, stiut fiind ca opinia majoritara a populatiei Romaniei – care a fost la curent cu acest dosar, care a pus la un moment dat problema inchiderii televiziunii Antena 3 si a altor posturi din trustul Intact – este ca dosarul este unul politic, prin care s-a urmarit inchiderea televiziunii cu cea mai mare audienta, care a demascat abuzurile regimului Traian Basescu.

Iata minuta CSM:

Respinge exceptia nelegalei sesizari a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, ca neintemeiata.

Respinge exceptia prescriptiei invocata de parata-judecator Camelia Bogdan, ca neintemeiata.

Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Camelia Bogdan – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

In baza art. 100 lit. e din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Camelia Bogdan – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand inexcluderea din magistratura pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) din acelasi act normativ.

Admite cererile de interventie accesorie formulate in interesul reclamantei Inspectia Judiciara de catre Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului FACIAS si Grupul de Investigatii Politice – GIP.

Respinge cererea de interventie accesorie formulata in interesul paratei Camelia Bogdan de catre Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Iata comunicatul CSM privind excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan:

In sedinta de azi, 8 februarie 2017, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Camelia Bogdan, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand inexcluderea din magistratura’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. b) din acelasi act normativ – incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Autor: George TARATA

Sursa: Lumea Justitiei