Analize și opinii

Suntem paralizați, nu doar ca Stat, ci și ca societate: nu putem să ne numim un premier fără să ne ținem singuri prelegeri tembele de geopolitică si de securitate?!

Când a fost ales Trump m’am bucurat dar m’a trecut si un fior. Chiar am scris atunci că victoria lui Trump poate fi o sansă pentru România, asa cum poate fi un dezastru.



Faptul că ambasada SUA la București a tăcut, în sfârsit, faptul că pentru prima dată în România s’a avut curajul de a se spune lui Soros pe numele său real, faptul că tefelistii au rămas in cazarme în toamna aceasta (ca niciodată in ultimii 4 ani), m’a încurajat.

Dar cu toate acestea putem vedea cât de mult ne-a penetrat Sistemul în ultimii 10 ani, mai mult decât pe orice altă țară din jur. Pur si simplu suntem paralizati. Si nu doar ca Stat ci si ca societate.

Nu putem să ne numim un premier fără să ne ținem singuri prelegeri tembele de geopolitică si de securitate.

Avem parlamentari speriați că Serviciile noastre ar fi puse in “offside” de unele numiri. De parcă Serviciile secrete si nu Parlamentul ar fi puteri in Stat….
Comportamentul delirant al unui presedinte care refuză o numire de premier, fără niciun argument si cu un zâmbet tembel pe chip, este interpretat ca fiind de fapt cu explicatii ascunse si cine stie ce implicatii strategice.

Un amarat de consilier al unui secretar de stat dintr un guvern sirian de acum mai.mult de 10 ani, este considerat de “opinia publică” un soi de terorist islamist. Evident, fără nicio probă, dar distructiv pentru imaginea sa. O să isi ceară cineva scuze, după? Nu. O să i se repare imaginea? Evident că nu…

Acest delir arată o țară cu mentalitate de slugi, speriate că rămân fără stăpân. Mai arată cum Sistemul nu vrea să piardă si joacă la cacealma. Poate le iese de un….Dancu.

Dar arată si un Stat in colaps, in care noi forte politice se coagulează pentru jaful final, acela când ai norocul sa fii singur lângă muribundul ce mai ascunde niste bani sub pernă…..

Deci tare mă tem că, departe de a fi o sansă, alegerea lui Trump va fi dezastru pentru noi. De ce?

Pentru că. …stupid people.

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca