Analize și opinii

Sunt un cetatean european second-hand…

Draga UE si draga NATO,

vadot_ue1

Sunt un cetatean european second-hand. Numele meu nu are importanta asa ca nu ma intrebati cum ma cheama, n-am sa va spun.

M-am nascut in Romania. In copilarie eram tare mandru ca sunt roman. Invatam la scoala ca o tara ca a noastra nu-i, ca avem paduri bogate, pamantul roditor si o industrie puternica. Apoi a venit lovitura de stat pe care unii inca o numesc „revolutie” si atunci s-au schimbat toate.

Atunci am auzit de la cei care s-au autoproclamat „lideri” ai Romaniei ca tot ce stiam pana atunci era o minciuna. Am invatat astfel ca de fapt padurile noastre degeaba sunt bogate daca nu le taiem sa le vindem la export. In cativa ani defrisarile au ras munti intregi, pamantul a luat-o la vale, apele au inceput sa mature casele oamenilor si clima s-a schimbat. Acum era „bine”…

Am mai invatat ca si pamantul, degeaba e roditor daca nu il cultiva strainii. Dar pentru ca sa-l cultive trebuiau mai intai sa il cumpere. Acum jumatate de tara apartine arabilor, italienilor, danezilor, evreilor si altor cateva natii care ne exploateaza pamantul si ne vand produsele obtinute sau le duc la export, de unde se intorc tot in Romania cu valoare adaugata si cu preturi pe masura. Acum era „bine”…

Am mai invatat ca degeaba aveam industrie puternica daca nu o retehnologizam. Dar, ca sa o retehnologizezi nu puteai decat daca aduceai investitori straini. Capitalul romanesc era alungat si huiduit prin celebra intrebare retorica „unde-ai fost in ultimii cinci ani cand noi mancam salam cu soia?”, in timp ce „investitorii” straini cumparau fabrici intregi pe 1 E, le taiau si le duceau la fier vechi. In locul fabricilor au aparut proiecte imobiliare iar Romania a ajuns acum la coada Europei in ceea ce priveste industria de orice fel. Dar avem blocuri. Acum era „bine”….

Apoi a aparut moda cu NATO si cu Uniunea Europeana. Voiam si in NATO si in U.E., daca se putea, pentru ca aveam noi impresia ca tarile bogate din Vest ne doresc binele. Vazusem noi pe-afara, care merseseram, ca aia de acolo au ce manca si ce bea, ba le mai ramaneau bani si sa isi cumpere cate o „masina mica”. Ni se parea noua ca daca Occidentul ne trimisese blugi si conserve drept „ajutoare” la „revolutie” ne vor ajuta si sa ii ajungem din urma din punct de vedere economic.

Apoi am intrat si in NATO si in U.E. DEZASTRU! Romania a fost atacata economic si financiar din toate partile de catre un Occident determinat sa ne transforme intr-o uriasa piata de desfacere pentru produsele lor second-hand. Acum mancam produse de import, de calitate inferioara, pline de E-uri si otravuri, si ni se pare ca avem ce manca, desi nici macar fructele nu mai au acelasi gust. Acum cumparam de la occidentali, pe bani frumosi, toate tehnologiile invechite si ni se pare ca avansam din punct de vedere tehnologic. Acum le cumparam avioanele F 16 care incepusera sa scartaie din incheieturile de sub aripa si ni se pare ca avem cu ce zbura! Si pentru toate astea ne ploconim si ne caciulim pe la usile Inaltei Porti mai penibil decat o faceau boierii pe la turci in vremea Imperiului Otoman; dar ne simtim „aparati”, „hraniti”, „retehnologizati” si…”europeni”.

NU, nu suntem doar „europeni”, acum suntem cetateni europeni de mana a doua! Nu avem niciun drept, doar obligatii. Insa, intre atatea obligatii pe care le avem ca cetateni europeni second-hand sunt si obligatiile de a sti despre ce este vorba in U.E. si NATO.

Ca cetatean european second-hand…

  • Am obligatia de a cunoaste ca pe presedintele tarii nu il mai alege votul popular ci doar vointa Occidentului, asa ca degeaba merg la vot. De aceea nu mai merg.
  • Am obligatia de a cunoaste ca degeaba merg la vot si aleg un anumit partid sau un anumit candidat, pentru ca soarta acestei tari este pecetluita iar legile sunt dictate de la Bruxelles si nu de la Bucuresti. De aceea nu ma las prins in „jocul politic” si stiu ca daca merg la vot nu fac decat sa legitimez in functii aceeasi clasa politica ce ne-a adus tara in halul in care o vedem cu totii.
  • Am obligatia de a cunoaste ca dezmembrarea Romaniei se va realiza indiferent ca ne dorim noi sa ne pastram tara sau nu, iar regionalizarea si federalizarea bat la usa in foarte scurt timp daca vom ramane in U.E. De aceea ma informez si semnez petitiile pentru a solicita iesirea Romaniei din Uniunea Europeana.
  • Am obligatia de a cunoaste ca nu intotdeauna prietenii sunt cei care se prefac ca iti intind o mana in timp ce iti cotrobaie in buzunare cu cealalta. De aceea nu imi plac strainii care sunt plini de bune intentii dar care abia asteapta sa ti-o traga, pe romaneste.
  • Am obligatia de a cunoaste ca prieteni nu iti sunt nici cei care te cheama la masa lor sa te ospatezi, iar acolo te pun sa te bati cu cel mai corpolent intrus care doreste sa le intre lor in casa. De aceea nu imi plac sub nicio forma americanii.
  • Am obligatia de a cunoaste ca nicio tara de pe lumea aceasta nu ne-a vrut si nu ne va vrea binele si ca toti sunt interesati doar de bunastarea lor. De aceea am incetat de mult sa mai cred in povestile despre aliante economice si militare.

Ca o concluzie

Bai, occidentalilor! Mai duceti-va dracului cu cetatenia asta a voastra europeana second-hand pe care mi-ati dat-o si cu aliantele voastre militare! Bateti-va intre voi pana nu mai ramaneti niciunul si bagati in voi pana crapati toate cacaturile care ne otravesc, pe noi si pe copiii nostri!

Cu o greata infinita,

Un cetatean european second-hand

Sursa: PoliticScam

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu