Analize și opinii

Scandalul interviului de la TVR- o furtună într-un pahar cu apă

“Scandalul” privind “cenzura” unui interviu a lui Ciolos la TVR e o manipulare de doi lei facuta de Noua Securitate in speranta ca va stimula o reactie emotionala in randul oamenilor sa le voteze papusile de pe liste.

ciolos

Spun reactie emotionala pentru ca rational trebuie sa fii masochist sa votezi candidati care vor sa iti ridice taxele, sa fie de acord cu incalcarea drepturilor omului, etc.

Despre ce e vorba in aceasta furtuna intr-un pahar cu apa: miercuri TVR i-a solicitat un interviu lui Ciolos care sa fie difuzat duminica la Viata Satului, solicitare acceptata de Ciolos.

Sambata seara, insa, echipa de la Viata Satului a fost informata de conducerea TVR ca ar putea exista o problema de legalitate daca s-ar difuza interviul in cadrul acelei emisiuni, deoarece Ciolos este implicat electoral pana in gat pentru PNL si USR.

Alternativa conducerii TVR nu a fost sa suprime acel interivu de la transmitere, asa cum propaganda Noii Securitati urla, ci a propus – pentru a nu se incalca legea – ca interviul sa fie difuzat fie in timpul electoral alocat PNL si/sau USR, fie sa fie difuzat dupa campania electorala.

In urma acestei decizii, parca coordonati si raspunzand unei comenzi intocmai si la timp, s-au apucat toti propagandistii sa urle ca TVR, controlat de PSD prin presedintele-director general Irina Radu, il “cenzureaza” pe Ciolos.

“Slugile mafiei PSD din TVR l-au cenzurat pe Cioloş. Bine că penalul Victor Viorel v-a plăcut, comuniştilor!”, scrie un jurnalist cu pretentii de la Adevarul.

Nici Gorghiu nu s-a lasat mai prejos.

“TVR rămâne, din păcate, prin deciziile șefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională”, a scris Gorghiu pe Facebook.

“TVR rămâne, în ciuda jurnaliștilor care încă lucrează acolo, televiziunea interesului personal, al interesului de grup al PSD uitând că este susținută totuși din bani publici. De altfel, Dragnea voia eliminarea taxei radio-tv tocmai ca să primească de la stat toată subvenția și astfel să nu mai existe nici măcar o iluzie de independență jurnalistică”, a continuat Gorghiu.

“Sunt contrariată profund de tot ce se întâmplă, de cenzura impusă și, ce e cel mai grav, am senzația că nu scriu despre România ci despre Turcia sau Rusia. ”Idolii” politici ai PSD. Cred că dacă și de data aceasta societatea civilă, organizațiile de media și CNA-ul nu reacționează, înseamnă că nu înțelegem gravitatea cenzurii de care este în stare PSD”, a concluzionat aceasta.

La prima lectura a unui astfel de text ai impresia ca-l auzi pe Teodor Brates citind declaratia pentru tara din 22 decembrie 1989, cand a chemat oamenii sa vina la TVR sa o salveze (va suna cunoscut?) de teroristi.

Trecand peste acest PR de doua paralele facut de PNL, la o simpla privire rationala asupra faptelor se vede de la o posta manipularea.

1. PNL urla ca TVR l-a “cenzurat” pe Ciolos la emisiunea Viata Satului.

Pai cata lume se uita duminica la emisiunea Viata Satului? Uitati-va pe audiente sa vedeti ca privitorii la TVR pe acel segment orar este absolut nesemnificativ.

Taraf TV la 3 dimineata are mai multi privitori decat Viata Satului la TVR.

Propunerea celor de la TVR de a prezenta interviul pe timpul de campanie alocat pentru PNL si/sau USR ar fi fost mai avantajos pentru PNL si CIolos, deoarece audienta era mai mare.

Dar, evident, scopul lor nu era acesta, ci de a crea o oportunitate sa urle ca Ciolos este “cenzurat” la o emisiune fara audienta.

2. E greu de vorbit despre “cenzura” cand interesul celor de la PNL este sa-l tina pe Ciolos cat mai ascuns, deoarece de fiecare data cand vorbeste enerveaza tot mai multi potentiali alegatori liberali.

3. Si vreu sa ma opresc la acuzele ca cei de la conducerea TVR ar fi slugile PSD.

Nu stiu daca cei din conducerea TVR sunt slugile PSD (pur si simplu nu am fost pasionat sa vad ce se intampla in TVR), insa recent aceasta conducere a TVR s-a ridicat impotriva eliminarii taxei radio-tv propusa de Liviu Dragnea si PSD.

Deci daca aia erau slugile PSD, pare-se ca au rupt randurile si s-au dat cu dusmanul.

Iata cateva stiri recente care arata cum Iohannis, Gorghiu si PNL o lauda pe sefa TVR Irina Radu ca a tinut piept elimnarii de catre Dragnea a taxei radio-tv.

26 octombrie 2016: Irina Radu (SRTv): Vom cere președintelui Iohannis o întâlnire în urma eliminării taxei radio-tv (Vezi AICI)

“Ea a arătat că proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea, care prevede și eliminarea taxei tv, afectează televiziunea publică, precizând că este ciudat că această lege a fost discutată fără să fie implicați șefii instituțiilor”, se spune in articolul de mai sus.

31 octombrie 2016: Presedintele Iohannis se intalneste cu sefa TVR Irina Radu și cu Ovidiu Miculescu, Președintele director-general al Societății Române de Radiodifuziune (Vezi AICI)

10 noiembrie 2016: Iohannis participa la o dezbatere despre eliminarea taxei radio-tv, unde spune ca e impotriva acestei masuri (Vezi AICI)

“Dacă nu ar fi fost printre aceste taxe cele două taxe care se plătesc pentru Televiziunea Publică și Radioul Public, probabil că aș fi promulgat legea pur și simplu, chiar dacă ar fi trebuit dezbătute anumite taxe”, a spus Iohannis.

16 noiembrie 2106: Gorghiu dă de pământ cu Dragnea: Legea elimină taxe introduse de PSD (Vezi AICI)

In concluzie, conducerea TVR e impotriva eliminarii taxei radio-tv propuse de Dragnea si PSD, Iohannis si Gorghiu/PNL sunt de acord cu conducerea TVR in aceasta privinta, ca acum Gorghiu sa spuna ca TVR “cenzureaza” un interviu de-a lui Ciolos mutat la o alta ora pe motiv ca aceeasi conducere de la TVR e sluga PSD.

Uite asa, pas cu pas, PNL se descalifica in fata oricarui om rational, cu toate mintile acasa (nu schizo, care aude voci, ca si fata aia nebuna din clipul lor de campanie).

Autor: Chris Terhes

Sursa: Chris Terhes