Analize și opinii

Procurorul General Augustin Lazăr se ascunde după fusta CSM

Dacă spune ADEVĂRUL, procurorul general al României trebuie să demisioneze; dacă MINTE, va face pușcărie!

coldea-4e2uzvdhym
În primul episod am arătat cum Augustin Lazăr a fost numit procuror general deși avea un dosar penal deschis la DNA, sub numărul 13X/P/2016. Lazăr era acuzat de corupție, de un coleg, iar procurorul DNA care a instrumentat cazul, după ce a solicitat monitorizarea lui Lazăr de către SRI, a dorit reținerea făptuitorului și trimiterea lui în judecată.

Însă doamna Kovesi i-a dat peste degete subalternului ce arăta prea multă conștință civică și deontologie și, cum nu este normal, cazul a ajuns pe masa unui procuror “înțelegător”, care a soluționat cu NUP dosarul de corupție – dar abia după ce Augustin Lazăr a fost înscăunat procuror general al României (28 aprile 2016).

Toată manevra de ocupare a funcției de procuror general de către un “manipulabil” a fost pusă la cale de Coldea și Kovesi, cu Lazăr în coadă.

Dar se conturează tot mai clar că la infama manevră a participat și vicepreședintele CSM Luminița Palade.

Iar documentele viitoare ne vor lămuri dacă ministrul Prună și președintele Iohannis au fost marionete – cum se poate considera în acest monent.

N.B. Cum era de așteptat conjurații Coldea, Kovesi și Lazăr s-au făcut ghem și refuză să răspundă la întrebările SECUNDA sau dau răspunsuri care ocolesc esența întrebărilor. Ei speră ca scandalul să se stingă de la sine grație coabitării nepermise dintre o parte a presei și conjurați.

Procurorul General, prins în chingi

Am primit răspuns de la procurorul general al României, Augustin Lazăr, după patru zile și patru ore de la publicarea anchetei.

(Reamintim că CSM ne-a remis un răspuns la doar patru ore de la publicare iar până în acest moment nu am primit răspuns de la DNA, SRI și Administrația Prezidențială.)

În esență, îl întrebam pe Lazăr dacă i-a informat, înainte de numire, pe ministrul Prună, pe șefii CSM și pe președintele Iohannis, despre faptul că are dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție.

De frica unui viitor proces de sperjur și de obstrucționare a justiției, procurorul general al Românei a REFUZAT să răspundă la cele trei întrebări simple pe care i le-am adresat.

Lazăr știe că, dacă spune ADEVĂRUL, trebuie să demisioneze, iar dacă MINTE, va face pușcărie.

N.B. Este un comportament deplorabil pentru procurorul general Lazăr, care, prin răspunsul său, jignește lumea magistraților și își bate joc de oamenii care îi plătesc, lună de lună, fabulosul salariu. Adică, șeful tuturor procurorilor din România nu are curaj să spună adevărul: că avea dosar penal deschis la DNA pentru corupție în timp ce era numit procuror general. Ce o fi în mintea procurorilor subalterni, cum se vor uita la șeful Augustin Lazăr, infractorul?

Lazăr se agață de AVIZUL CSM

Veți vedea mai jos de ce Augustin Lazăr a așteptat răspunsul CSM în ancheta noastră și de ce Kovesi, Coldea și Iohannis mai trag de timp.

Dar iată ce am întrebat, pentru o corectă informare în acest caz deosebit de grav:

4-adresa-parc-gen-lazar

Cele trei întrebări SECUNDA pentru domnul Augustin Lazăr

Întrebările au fost foarte simple iar răspunsul putea fi scurt: DA sau NU. Numai că Augustin Lazăr a ales să NU răspundă direct la întrebări, ci să se folosească de o metodă umilitoare pentru funcția de procuror general al României: să mascheze adevărul folosindu-se de o decizie a CSM luată în baza unui DOSAR de CADRE măsluit.

După ce ați citit întrebările, iată și răspunsurile venite din partea procurorului general Augustin Lazăr:

4a-raspuns-parc-gen-lazar

Răspunsul lui Augustin Lazăr nu are nicio legătură cu întrebările SECUNDA

După cum se vede, noi îl întrebăm pe Augustin Lazăr dacă PERSONAL i-a comunicat ministrului Prună, șefilor CSM și președintelui Iohannis că are dosar penal deschis la DNA în momentul analizei și numirii pe înalta funcție în stat. Da procurorul general ce face?!? Ne trimite să citim decizia CSM!

N.B. Din anumite considerente, nu am luat în calcul posibilitatea ca procurorul general Lazăr să nu fi știut că are dosar la DNA! Vom reveni la acestă idee în episoadele următoare.

AVIZUL CSM, bazat pe Mapa Profesională incompletă

Înainte de a trece la analiza datelor, iată AVIZUL CSM semnat de vicepreședintele instituției, Luminița Palade, AICI.

Hotărârea Nr. 258 din 21 aprilie 2016, emisă de Secția de procurori, prin care CSM a dat AVIZUL pozitiv pentru Augustin Lazăr

Din lectura celor 14 pagini care definesc AVIZUL CSM, rezultă următoarele concluzii:

  1. CSM, prin grija vicepreședintei Luminița Palade, a adresatNUMAI la CNSAS întrebări referitoare la integritatea candidatului: prin adresa 8012 din 4 aprilie 2016, a solicitat să se specifice dacă domnul Augustin Lazăr a făcut poliție politică înainte de ’90.
  2. Doamna Luminița Palade s-a ferit să solicite informații de la SRI, DNA, SIE sau de la alte instituții cu același profil, pentru a NU primi informații despre faptele ilegale cuprinse în ancheta de corupție de la DNA, care ar fi dus la concluzia că Lazăr este incompatibil cu funcția de procuror general al României.
  3. Secția de procurori a CSM, condusă de doamna Luminița Palade, a luat o decizie pozitivă pe baza unui “DOSAR de CADRE” intenționat prost documentat.

augustin_lazar_16962100

Metoda MAPA PROFESIONALĂ

Practic, acesta a fost și modul de abordare a conjuraților Coldea+Kovesi+Lazăr în numirea procurorului general: ca doamna ministru Prună, procurorii de la CSM și președintele Iohannis să ia o decize BAZATĂ pe o MAPĂ PROFESIONALĂ măsluită – premeditat lipsită de probe.

Această „Mapă Profesională” a fost servită doamnei ministru Prună, care, l-a rândul ei, a înaintat-o sub semnătură Consiliului Superior al Magistraturii. Mapa a ajuns pe masa președintelui Iohannis purtând AVIZUL pozitiv semnat de Luminița Palade.

Așadar, NUMIREA lui Augustin Lazăr se SPRIJINĂ pe „mapa” MĂSLUITĂ, servită ministrului Prună și analizată de procurorii CSM conduși de Luminița Palade, care au dat AVIZ favorabil după un vot „în unanimitate” – cum ține să precizeze procurorul general.

Pruna si Lazar
Ministrul Raluca Prună a ales să-și apere pielea

Prună a trădat nobila cauza”

Reamintesc că, înaintea publicării anchetei, am întrebat-o pe doamna Prună dacă a fost informată de SRI, DNA sau de Lazăr că pretendentul la fotoliul de procuror general are dosar penal deschis la DNA.

Dar cum ministrul Justiției, Raluca Prună, a răspuns EXPLICIT că Ministerul Justiției nu are informații cu privire la aspectul ridicat în adresa dumneavoastră nr. 161 trimisă în data de 26 octombrie 2016” – adică a REFUZAT să facă parte din „Masa Tăcerii” după ce NU s-a opus nominalizării lui Lazăr -, conjurații s-au văzut nevoiți să apeleze la CSM pentru a stopa scandalul.

Iar doamna Luminița Palade a continuat să joace pe mâna celor trei, așa cum a făcut-o și în perioada cât a analizat propunerea ministrului Prună în baza falsei mape profesionale.

De aici și răspunsul CSM, care de fapt nu oferă niciun răspuns întrebărilor nostre, ci doar afirmația că după ce a fost studiată “mapa profesională” s-a ajuns la concluzia că procurorul Lazăr nu încalcă criterile de integritate. Practic, pe AVIZUL CSM se sprijină și răspunsurile lui Augustin Lazăr!

Așadar, de păstrea secretului conjurației depind toate capetele implicate: Coldea, Kovesi, Lazăr și “new entry” Luminița Palade, vicepreședinta CSM – acum, după ce ministrul Prună „a trădat cauza”.

N.B. În acest moment, situația este deplorabilă pentru procurorul general Augustin Lazăr. Cazul demonstrează limpede că în parchetele din România procurorii nu sunt liberi și, la ORDIN, pot reține personaje care deranjează sau sunt OBLIGAȚI să pună NUP pentru protejarea oamenilor din sistem.

lazar-si-palade
Lazăr și Palade vor să promoveze slugărnicia și incompetența

Procurori, vi se pregătește ceva!

Luminița Palade a semnat Hotărârea Nr. 258 din 21 aprilie 2016 prin care procurorii CSM au dat AVIZUL pozitiv pentru Augustin Lazăr.

În interiorul aprecierilor exprimate în AVIZ de vicepreședintele Luminița Palade, la adresa gândirii magistrale a managerului peste toate Parchetele din țară, Augustin Lazăr, am găsit un pasaj pe care noi îl considerăm cutremurător pentru viitorii procurori:

Au fost identificate, însă, și o serie de disfuncționalități, cu indicarea măsurilor de remediere a acestora.

Astfel, domnul procuror Augustin Lazăr a evidențiat necesitatea ocupării prin numire a tuturor funcțiilor de procuror șef serviciu, procuror șef birou din cadrul PÎCCJ, precum și a funcțiilor de conducere vacante la DNA sau la DIICOT (…) de simplificarea procedurii de ocupare în cazul unicilor candidați ce vizează reînvestirea în funcție.

Așadar, domnilor și doamnelor procurori, dacă veți mișca în front și nu veți asculta de ordinul superiorului sau nu veți ști cum să vă băgați pe sub pielea marelui șef – chiar fiind ochiul și timpanul acestuia printre colegii voștrii –, veți lustrui biroul din cel mai infect cotlon al Parchetului și veți primi dosare cu furturi de pătrunjel, nu pe cele care să vă croiască o carieră.

N.B. Cei care sunt în funcții de conducere continuă să ne DESCONSIDERE și să ne jignească inteligența.

(va urma)

Sursa: SecundaTV

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu