Analize și opinii

Pentru că lui Sevil Shhaideh nu i se putea face atît de repede un dosar penal, Binomul SRI-DNA i-a ticluit un dosar de Siguranţă naţională

Pînă acum, Binomul SRI-DNA s-a implicat în politică, fie la comanda celui de la Cotroceni, fie pe cont propriu, printr-un instrument folosit cu brio pe vremea luptei de clasă.

dna-sri01

Pe vremea luptei respective, eticheta de duşman de clasă te scotea din jocul politic mai întîi şi, automat, mai apoi, chiar din jocul libertăţii.

Cine stabilea dacă X e duşman de clasă sau nu? Securitatea, fie la comanda celui care deţinea puterea în Partid, fie pe cont propriu. Locul duşmanului de clasă l-a luat în România ultimului timp Penalul. Cine e Penal? Un politician pus sub acuzare de DNA.

A pune un om sub acuzare e unul dintre cele mai simple lucruri în dictaturi, dar şi în democraţiile de faţadă, cum e cea din România de azi. Cui dă socoteală un procuror DNA pentru o punere sub acuzare abuzivă? Doar Binomului SRI-DNA.

Un om pus sub acuzare nu înseamnă mare lucru în alte părţi ale lumii. Se presupune de la Magna Carta încoace că doar condamnat definitiv un om poate fi etichetat ca penal şi nici atunci dacă ne gîndim la cîte erori judiciare s-au întîmplat în Istorie.

La noi însă, pentru ca viaţa politică să fie controlată de Binom s-a impus partidelor, printr-o campanie deşănţată dusă de Divizia Presă, scoaterea din joc a unui politician sau funcționar public din clipa cînd e convocat la DNA.

Lista celor scoşi din joc prin convocare la DNA e lungă. Pentru ca Ludovic Orban se contura drept un cîştigător din partea PNL a Primăriei Capitalei şi, prin asta, putea să-l concureze pe Klaus Iohannis la şefia PNL, i s-a întocmit unul dintre cele mai aberante dosare penale. A fost obligat să renunţe la candidatură. Se zbate să intre în cursa pentru şefia PNL. N-are nici o şansă. E deja Penal.

Din Dosarul Blackcube aflăm cum a fost scos din joc fostul consilier prezidenţial George Scutaru.
Tot prin ticluirea unui Dosar penal.

Despre scoaterea din joc a lui Gabriel Oprea inutil să mai vorbim.
L-au scos din joc prin mai multe dosare penale.

Era nevoie ca Binomul SRI-DNA să-şi pună un om în fruntea ANAF, după debarcarea lui Victor Ponta de la Victoria. Imediat i s-a întocmit lui Gelu Diaconu un dosar penal. A fost obligat să demisioneze. Nu demult, Justiţia a retrimis dosarul la DNA pentru refacere.
Ce folos?
Diaconu a fost dat afară.

Vasile Blaga se opunea asumării de către PNL a lui Dan Cioloş, împotriva dorinţei lui Klaus Iohannis.
A fost obligat să demisionze din funcţia de copreşedinte al PNL.
Cum?
Foarte simplu.
Convocat la DNA, a devenit penal.

Convocării îi urmează terfelirea prin Agentura din Presă a Binomului.
Dacă pusul sub acuzare refuză să plece din funcţie, vai de mama lui în materie de terfelire!
De la DNA sînt trimise către Divizia presă documente compromiţătoare, multe dintre ele născociri.
Nu de puține ori, cîte unul se prinde ce se așteaptă de la el. Demisionează din funcție înainte de a deveni Penal.

Cînd Liviu Dragnea a zis că nu divulgă numele premierului desemnat din partea PSD-ALDE decît după ce-l spune la consultări, unii l-au crezut într-o ureche.
Liviu Dragnea ştia însă Mecanismul prin care Binomul SRI-DNA conduce România.
Dacă spunea numele lui Sevil Shhaideh imediat după alegeri, desemnata era demult Penală.
Și, Penală fiind, nu mai putea fi deveni premier, deoarece Klaus Iohannis a anunțat că el nu va desemnat premier un Penal nici dacă ar fi vorba de nevastă-sa.
Judecînd după ce a apărut peste noapte în presă la nici cîteva ore de la desemnare, Binomul avea pregătită campania de presă pentru a pune sub acuzare.
Cît ai clipi, Sevil Shhaideh devenea Penală.

Ce n-a luat în calcul Liviu Dragnea?
Că Binomul SRI-DNA înseamnă nu numai DNA, înseamnă şi SRI.
Prin DNA, SRI împarte pe politicieni în penali şi nepenali.
Da, dar SRI are şi un instrument propriu de implicare în viaţa politică:
Dosarul de Siguranţă Naţională.
Prin el, unii sunt o amenințare pentru siguranța națională, alții o binefacere.

Pe ce se bazează etichetarea cuiva ca amenințare la siguranța națională?
Asta doar SRI știe.
Și fiind vorba de Siguranță națională, opinia publică nu va afla în veci de ce un cetățean care pînă atunci păruse un bun cetățean a devenit amenințare la siguranța națională.

Dan Andronic a fost interceptat ani în șir cu mandat de siguranță națională, așa cum se vede din Dosarul Ferma Băneasa.
Era un apropiat al lui Traian Băsescu, ba chiar și al lui Liviu Maior, conducea unul dintre cele mai importante ziare din România, apărea la televizor, scria.
În tot acest timp era o amenințare la siguranța națională.
Vorbeam cu Dan Andronic fără să știu că mă aflu în fața unei amenințări la siguranța națională.

După ce i-am citit Dosarul, l-am întrebat pe Dan Andronic de ce a fost o amenințare la Siguranța națională.
Mi-ar răspuns că nici el nu știe.
Cînd s-a interesat i s-a răspuns că monitorizarea sa a ținut de siguranța națională și, prin urmare, e secret de stat.

Singura speranță a lui Dan Andronic ar fi o nouă Revoluție în urma căreia un nou CNSAS să primească dosarele de la fostul SRI, așa cum după Revoluția din decembrie 1989 s-au primit dosarele de la fosta Securitate.

Din Rechizitoriul în același Dosar Ferma Băneasa am aflat că sub mandat de siguranţă naţională Tal Silberstein a fost monitorizat 7 ani.
Din cîte-mi dau seama, în cazul israelianului monitorizarea a fost provocată de apropierea sa de demnitari români ai momentului în calitate de consultant politic.

Sirianul Akram Shhaideh a ajuns în România în 2010.
În 2011 s-a căsătorit cu Sevil.
E lesne de înţeles că Akram Shhaideh a fost monitorizat de SRI timp de cinci ani.

După ce Raţa Mecanică a zis în conferinţa de presă de joi, 22 decembrie 2016, că va decide în chestiunea desemnării premierului abia după Crăciun, ca la un semnal, presa Binomului s-a umplut cu date amănunţite despre Akram Shhaideh.

Ce ziar din România şi-ar fi pierdut timpul cu un anume Akram Shhaideh înaintea zilei de joi astfel încît cînd Liviu Dragnea a anunțat numele premierului desemnat, redacția să dețină date despre tot ce a făcut soțul lui Sevil înainte și după 2010?
Trebuie să fii sau idiot sau ofiţer acoperit ca să crezi că dezvăluirile din presă despre Akron Shhaideh începînd de joi după-amiază sînt rodul muncii celor din redacţii.
Sînt rodul muncii celor de la SRI, care l-au monitorizat pe străinul Akram Shhaideh timp de cinci ani.

O simplă privire aruncată asupra dezvăluirilor despre soţul lui Sevil Shhaideh din ultimele zile e suficientă pentru a sesiza:

1) Caracterul de campanie comandată pentru a crea presiune asupra lui Liviu Dragnea, asupra lui Sevil Shhaideh, dar şi pentru a da argumente publice refuzului prezidenţial de a o desemna.

2) Imaginea ţintită de această campanie e cea din intervenţiile lui Traian Băsescu de pe facebook.

Sevil Shhaideh nu poate fi premier, deoarece soţul e un admirator al dictatorului Assad, care Assad, vorba unui lider PMP, e răspunzător de tot ce se întîmplă rău pe întreaga planetă.
La o adică, soțul poate fi chiar agent sub acoperire al serviciilor secrete siriene.
Ce mai încolo și încoace!
Din cauza soțului, desemnarea lui Sevill ca premier e un atentat la siguranța națională.

Pentru implicarea Binomului în viaţa politică a ţării apelul la dosarul de siguranţă naţională în locul dosarului penal e o premieră.
În mod obişnuit, SRI se implica prin intermediul DNA.
Liviu Dragnea a luat Binomul SRI-DNA prin surprindere.
Dosar penal nu se putea face așa, cît ai clipi, fără fezandarea victimei de presa Binomului.
S-a trecut la facerea unui Dosar de siguranță națională.
Un dosar care se poate face mult mai repede decît unul penal dacă ne gîndim că:

  1. Akram Shhaideh a fost monitorizat timp de cinci ani de SRI.
  2. Cînd e vorba de siguranța națională, nu e nevoie de un Dosar, ca la Ajunge o foaie pe care se scrie că din surse sigure știm că…

Pentru a pregăti cît de cît opinia publică prin intermediul Diviziei Presă Binomul avea nevoie de cîteva zile, în care să se publice dezvăluiri cu cîntec despre Akram.
De aici anunţul cu amînarea Deciziei, făcut de Klaus Iohannis cu toate resursele în materie de pierdere de capitol electoral.
Pentru că lui Sevil Shhaideh nu i se putea face atît de repede un dosar penal, Binomul SRI-DNA i-a ticluit un dosar de Siguranţă naţională.

Autor: Ion Cristoiu

Sursa: Ion Cristoiu Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pentrtu ca are nesimtirea sa pretinda ca un etnic din 70.000 sa reprezinte o natiune cu 18.000.000 de romani, cu o morala contrara si dusmanoasa fata de morala crestina, chiar mascat politicoasa.
    Functionarul este un fel de sluga si nu conteaza prea mult “hramul” dar demnitarul este presupus a fi DEMN pentru ca REPREZINTA.
    Reprezentarea implica similititudine DE FOND, ca fiinta; dinspre trup – relatia de “sange” = apartenenta etnica si dinspre suflet – credinta.
    Deci, roman si ortodox.
    Ca sa merite a-i fi acordata DEMNITATEA.
    Altfel, functionar…. in turma mare…. poate fi si de nota 10, exceptional dar sa aiba bun simt, sa-si cunoasca lungul nasului.
    Functia este esentialmente politica si include disernamant adica morala iar morala mahomedana este potrivnica moralei crestine.

  • Penali vs nepenali;
    Morala mahomedana vs morala crestina;
    ?! ?! ?!
    Sre deosebire de mahomedanism: lg. lui Mahomed, neamestecate cu treburile statului; nu permite ca religia sa intervina in stat, islamismul: doctrina de stat, acapararea f.ctiei statului-sub sabia lui cade orice nu se supune!

    “Greselile nu se iarta, ci se repara” ” Omul trebuie sa aiba si prieteni, si dusmani. Prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il OBLIGA SA FACA CE TREBUIE!” Nicolae Iorga
    In fata Creatorului, toti suntem egali iar fundamentul multor religii pe fata Pamantului este reprezentat de IUBIRE-IERTARE-ADEVAR-COMPASIUNE-EMPATIE-ECHILIBRU-COOPERARE-BUNA SI DREAPTA CREDINTA-PROSPERITATE-PACE-EVOLUTIE-IN FAPT SI IN DREPT-REGENERAREA SPIRITUALA, RECONSTRUCTIA SOCIETATII UMANE…oprind in acest fel roata Karmei! Punct si de la capat cu majuscule, rescriind Istoria, in lumina Legii universal valabile, eterna si precisa, IN REZONANTA CU NOILE ENERGII!