Analize și opinii

Misiunea secretă a lui Klaus Iohannis. Altceva vrea să împiedice, nu graţierea

Fiecare ne oferim o explicaţie cu privire la stilul obstrucţionst pe care l-a adoptat preşedintele Klaus Iohannis.

clipboard01_195-465x390

Unii chiar cred că Iohannis riscă suspendarea doar fiindcă îl consideră periculos pentru siguranţa naţională pe soţul lui Shevil Shhaideh sau pentru că ar ieşi din închisoare 30, 40 de persoane condamnate pentru corupţie.

Ca de obicei, în politică, explicaţia este în altă parte şi mult mai ascunsă.

Preşedintele Klaus Iohannis foloseşte orice mijloace pentru a împiedica guvernul să pună în operă Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

FSDI va fi un fond de investiţii, deţinut 100% de stat, după modelele existente în Franţa, Italia, SUA sau Norvegia.

Ceva Suveran în România, indiferent ce ar însemna acest Suveran, sună rău în urechile celor care l-au impus şi îl susţin pe Iohannis. Cu atât mai rău sună un Fond Suveran de Dezvoltare.

FSDI va cuprinde acţiunile deţinute de stat în circa 200 de companii. Valoarea totală a activelor companiilor ce vor fi incluse în FDSI este de aproximativ 45 de miliarde lei. Prin preluarea acţiunilor de către FSDI, statul renunţă la dividendele aferente, în sensul că ele nu vor mai fi încasate anual la bugetul de stat, ci vor alimenta FSDI.

Echivalentul sumelor ce nu vor mai fi încasate la buget va fi de 2,5 miliarde lei anual, o sumă echivalentă cu 0,25% din PIB, însă după cum se va vedea mai jos aceasta va fi compensată de efectele generate în economie de FDSI, care vor aduce mai multe venituri la bugetul de stat, după cum explică, foarte sintetic, economistul Mihai Tudose.

FSDI va construi fabrici noi (proiecte greenfield) în zonele mai slab dezvoltate unde nu sunt mulţi investitori.

În funcţie de resursele naturale existente şi de specificul zonei, se vor realiza unităţi de producţie în principal în următoarele domenii: procesare legume-fructe, procesare legume, metalurgie, îmbuteliere apă minerală, produse farmaceutice, producţia de componente pentru industria de apărare etc.

Aceste fabrici pot fi construite şi prin asocierea dintre FSDI cu investitori privaţi, administraţii publice locale, fonduri de investiţii etc.

Concomitent cu construcţia noilor unităţi de producţie, prevede programul PSD, Guvernul va sprijini înfiinţarea start-up-urilor şi va susţine IMM-urile din zonă care să deservească fabrica nou construită de FSDI.

Nu cred că Iohannis va accepta vreodată ca acest Fond Suveran să existe şi să funcţioneze, ar înseamna că nu îşi îndeplineşte misiunea pentru care a fost impus în fruntea statului roman.

Cu misiunea neîndeplinită, va prefera să plece.

De aici această atitudine kamikaze a lui Klaus Iohannis.

Tema penalilor este doar un pretext, fiind un subiect emoțional capabil să scoată lumea în stradă.

Scenariul este perfect sau aproape perfect.

Autor: Gheorghe Smeoreanu

Sursa: Criterii.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Desi l-am votat pe acest individ (acum nu cred ca este presedintele Romaniei pentru ca este antiroman)dupa ce am vazut participarea sa la o demonstratie ilegala(conform legilor existente)dupa ce l-am vazut sprijinind o anumita parte a esicherului politic (presedintele trebuie sa fie impartial indiferent din ce partid face parte)ma duc cu mare placere pentru destituirea sa( aceiasi placere pe care am avut-o la inscaunare).

  • fondurile de investitii, asocierile, parteneriatele public-private, cumetriile, in general, cu grade mai mult sau mai putin la vedere, finantarile, taierile de buget de la unele categorii de slujbasi = marul discordiei!

    mai munceste cineva in tara asta?!
    aaaa….ne finantam la iesiri in strada, dupa sloganu’ ” noi nu gandim, nu muncim, noi iesim!”

  • schimbare de oranduire, trecerea la o noua era, vezi NOUA REPUBLICA AMERICANA!

    cu accent pe resuveranizarea statelor, intoarcerea la valorile, traditiile, cutumele specifice fiecarui stat in parte,la potentialul autohton, pe fondul epuizarii resurselor planetare,in traducere mai libera, renationalizarea, gospodarirea, administrarea si gestionarea propriilor resurse, rezerve, active, politica proprie antreprenoriala etc.!!! O NOUA VIZIUNE in abordarea strategiei planetare, parerea mea,

  • Cat de bine seamana actiunile acestui sas hot, parsiv si tradator cu celebrul aventurier si uneltitor din Istoria Moldovei, cunoscut sub numele de Despot-Voda. Si unul si celalat au castigat sefia tarii, fiind sprijiniti de trupe mercenare straine, dar si cu aportul cozilor de topor autohtone. Insa, deosebirea dintre ei consta deocamdata in sfarsitul tragic, dar binemeritat al lui Despot-Voda, decapitat si sfartecat in bucati de catre boierii moldoveni, care s-au simtit tradati si inselati de acest alogen. Ramane sa vedem care va fi riposta de astazi a poporului roman, cel putin la fel de inselat de actualul Dulap-Voda.

  • Daca PSD -ul ar fi vrut sa faca asta atunci ar fi renuntat la gratiere si la modificarea codului penal si astfel Iohanis nu ar mai fi avut motiv ca de altfel nici cei care au iesit in strada, eu cred ca toate promisiunile astea sunt promisiuni electorale si motive peste motive sa nu se faca nimic

  • ci mai vremuri,bre! Azi de Ziua Unirii, imi doresc sa traim, respiram, constientizam UNIREA! In context geopolitic, cum ar tebui sa ne unim?! Pe grupuri de interese, politice, economice, regionale, federale, parteneriale interne, internationale, in alta ordine de idei, sa ne unim, penalii cu penalii, civilii cu civilii, silvicii cu silvicii, contenciosii adm-fiscali cu cei asemenea etc… unirea dupa coduri si dupa cum se respecta prevederile constitutionale, randuiala intr-o tara. Da’ pt numele lui Dumnezeu, de ce-am mai votat dac va intoarceti de fiecare data cand dati cu k..u de pamant, prin referendum la popor. Cei trei muschetari-presedinti ai: institutiei prezidentiale, senat, camera deputatilor, vizati de iz penal pe fondul indiciilor temeinice, suspiciuni rezonabile si dosare, sa faca bine sa se puna la dispozitia institutiilor abilitate, pt a dispune asupra caracterului penal al faptelor mediatizate, mai mult, sa se pronunte asupra GRADULUI DE PERICOL SOCIAL in conformitate cu prevederile legale in materie. Si de-abia, de aici putem achiesa la anumite proceduri. Primordial: stabilitatea, echilibrul, siguranta, securitatea, interesul national, prosperitatea si nu in ultimul rand, constiinta-in fata careia o dam cu subsemnatu’ vrem-nu vrem, indiferent de rang. Hai cu Unirea!

  • Dobanzi triple catre asasini economici!
    Si, ma rog, cum erau acestea mascate in contractele comerciale, de credit bancar, civile, financiare etc?! Sub acoperirea clauzelor care ridicau la rang suprem, inflatia, deflatia, defazajul de curs valutar, cu mentiunea ca Teoria impreviziunii, reglementarile privind institutia riscului, nu sunt aplicabile asasinilor economici, criminali ai civilizatiei umane, mai mult, extrem de grav, impovararea si obligatiile contractuale ale datornicului-pers. fizica, juridica, stat, se transmit din generatie in generatie!, vezi reglem civile, comerciale in materie de OBLIGATII, eterna subjugare !!! Degradare sociala, stirbirea identitatii fiintei umane si nationale. Apusul unei civilizatii…daca o tinem tot asa, in acelasi registru negativ, distructiv! Faptele, rezultatele, consecintele, la nivel global, vorbesc de la sine, motiv pt care, s-ar recomanda sa ne reorientam in timp, spatiu, la propria persoana si la propria tara!

  • si, chiar ca n-am inteles… trebuie sa primim instructiuni de la foruri internationale ca sa ne tamaduim, reinseram social, ocnasii?!?!?! Doamne, Dumnezeuleeeee………………..

  • Demonstratiile de la turul doi al alegerilor din 2014 – facaturi!
    Momentul Colectiv si Bamboo -facaturi!
    Ultimele demonstratii – facaturi!
    In 11 dec 2016 unde ati fost, de s-a trezit brusc democratia in voi?
    Ce ar fi sa facem o demonstratie sa-i strigam lu’ asta, care vrea sa ne fure votul,… ”iesi afara javra ordinara!”