Analize și opinii

Lovitură pentru ONG-urile finanțate de Soros

Orice organizație a societății civile care primește finanțare de la miliardarul George Soros ar trebui “alungată” din Ungaria, a afirmat marți un vicepreședinte al partidului de guvernământ Fidesz, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

orban_soros

Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat în țară și în străinătate pentru campania sa împotriva organizațiilor non-guvernamentale, care a început în 2014, a implicat zeci de ONG-uri și a durat mai mult de un an. Nu au fost descoperite nereguli.

Orban a spus că organizații ale societăți civile primesc fonduri străine pentru a “coordona fluxurile de refugiați și pentru a impulsiona imigrația”.

Szilard Nemeth, vicepreședinte al Fidesz, a spus într-o conferință de presă, că Soros “dirijează marele capital global și corectitudinea politică spre Ungaria” și că ONG-urile pe care le-a finanțat el s-au amestecat în politică.

“Aceste organizații trebuie împinse înapoi cu toate instrumentele disponibile. Și cred că trebuie alungate, iar acum, odată cu alegerea noului președinte (al SUA, Donald Trump — n.r.), condițiile internaționale sunt potrivite pentru acest lucru”, a afirmat Nemeth.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a precizat pentru Reuters că, în calitate de parlamentar și vicepreședinte al Fidesz, Nemeth exprimă opinia formațiunii și că poziția guvernului a fost explicată și de Orban într-un interviu pentru site-ul 888.hu.

Orban a declarat în decembrie pentru site-ul 888.hu că Soros va fi “alungat” din fiecare țară europeană și că ONG-urile vor fi verificate pentru a se vedea ce interese reprezintă.

“Anul care vine va reprezenta alungarea lui Soros și a puterilor pe care el le simbolizează”, a afirmat premierul ungar.

Conform calendarului de pe site-ul parlamentului privind legislația ce va fi discutată, aleșii urmează să voteze asupra extinderii declarațiilor obligatorii de venit ale directorilor de ONG-uri.

“Nu știm exact ce plănuiește guvernul împotriva organizațiilor societății civile, însă nu ne temem de ultimele comentarii”, a postat pe Facebook grupului de apărare a drepturilor omului TASZ, una dintre organizațiile nonguvernamentale finanțate parțial de Soros.

Sursa: Cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • cand i se permite ADEVARULUI sa iasa la suprafata, numai lucruri minunate se intampla in favoarea civilizatiei umane, unii lideri adevarati stiu de ce…