Analize și opinii

Iulian Capsali: Alegeri

M-am uitat şi eu la dezbaterea Hillary Clinton vs. Donald Trump şi reflectarea ei în presa română. La Realitatea au fost chemaţi cei mai mari analişti (sic) ai momentului.
campaign-hats-600-li

Faţă de prima emisiune, în care Trump era considerat un wannabe politic nefrecventabil (Rareş Bogdan ţipa că e echivalentul lui Vadim Tudor si Hillary e un Iliescu, o alternativa la haos) votat de scursurile societăţii (am mai auzit undeva asta, nu?), acum lucrurile s-au nuanţat enorm: era deja un simptom care a apărut prin sleirea SUA din cauza politicii globaliste care a distrus clasa medie, aia care-l votează majoritar pe Trump.

Hillary este votată de minorităţi (afroamericanii, hispanicii, musulmanii, minorităţile sexuale), de intelectualitatea progresista şi susţinută total de corporatocratie, de Wall Street, toţi cei care în ultimii ani au tot prosperat. Asta în timp ce, repet, clasa medie e aproape dispărută, muncitorii nu mai au de lucru, oraşe întregi unde exista industrie sunt în ruine. O alta idee sănătoasă, adusă în discuție de gen. Degeratu, este aceea ca ar trebui sa ne refacem rapid armata națională.

Globalismul şi cheltuielile militare pentru susţinerea atâtor războaie au secătuit poporul american, sătul şi de establishment (care cuprinde şi vârfurile republicane, inclusiv pe amicul Al Qaeda şi ISIS, John McCain) cu tot cu propaganda dusă pe culmi a unei prese aservite (însă departe de halul în care este la noi).

Să o auzi pe Hillary că Trump este susţinut de ruşi, este absolut hilar(y). Singura idee era că Rusia creează probleme şi conflicte şi în lume (în Siria sunt acuzaţi de crime de război alături de Assad), iar Rusia este în spatele oricărei reveniri la conservatorism în lume şi implicit în SUA, Trump fiind direct susţinut de Putin. Neoconii nu au imaginaţie nicăieri în lume

În plus, când ştii ce bărbat dependent de sex si abuziv ai (bietul de el, totuşi, de înțeles cu asemenea nevastă!), să-l ataci pe Trump cu o înregistrare în care vorbea porcos despre femei, este un auto-sabotaj.

În mod normal şi din câte am vorbit cu prietenii din State, Trump NU ARE CUM SĂ PIARDĂ. Ba mai mult, dacă nu se vor măslui masiv voturile (şi sunt astfel de semnale), va câștiga fără probleme. Ca urmare, “elitele” îşi vor diminua mult puterea de a controla viaţa politică şi socială americană.

Trump reprezinta “America profundă”, ne place sau nu, în opoziție cu Sistemul.

Un singur lucru ar mai putea Sistemul să facă în ultimul moment: un război în Siria cu sirienii lui Assad, implicit cu ruşii, care o să-l greveze pe Trump de posibilitatea de a relansa economia REALĂ, ba chiar poate duce întreaga umanitate la hecatombă.

Revenind, dacă Dumnezeu va vrea să ne mai păsuiască, nu ştiu care vor fi partenerii reali în lumea occidentală ai administraţiei conservatoare Trump, pentru că marile corporaţii şi bănci au deja oameni bine plantaţi în sistemele politice ale UE. În Europa hai că probabil o să mai găsească, însă în România va fi o enormă secetă. Asta dacă nu cumva, în buna tradiţie cameleonică, nu o să vedem PNL-ul, PSD-ul, pe Rareş Bogdan şi situl Hotnews devenind brusc duşmani ai neoliberalismului.
Ceea ce ar fi foarte plauzibil.

PS: Să nu uit, a doua zi Klemm ar trebui să-şi facă bagajele şi să ne fie trimis în sfârșit un ambasador care măcar ne tratează cu respect.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Sursa foto: The Federalist Papers

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • In timp ce o lume-ntreaga sta cu atentia incordata pe disputa electorala dintre cei doi candidati, protagonisti ai mitului “Visul american vs Vestul salbatic”, “altii” impart sferele de infuenta globale intr-un scenariu extrem de periculos, victima fiind civilizatia umana. Se cam clatina planeta!