Analize și opinii

Ion Cristoiu: ”Prin DNA, SRI e mult mai puternic decît fosta Securitate!”

Procesul de revenire a României la domnia legii prin răsturnarea dictaturii mascate a Sistemului a intrat într-o fază dramatică.



Binomul SRI-DNA – coloana vertebrală a Sistemului – a meșterit duminică seara un moment unic în istoria lumii civilizate: O demonstrație de susținere a unei Instituții de forță – DNA – cu slogane amintind de mișcările fasciste de stradă: Codruța, Codruța / Leag-o pe Olguța!

Codruța e Codruța Kovesi, șefa unui Departament al Parchetului General, iar Olguța e Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii în Guvernul Sorin Grindeanu.

Ca primar Lia Olguța Vasilescu a fost victima Binomului SRI-DNA. Reținută pentru 24 de ore, în chip abuziv, Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată. Dosarul, încropit de DNA după metode securistice, a fost retrimis de instanță pentru refacere completă. Dovada zdrobitoare că era un fals de la un capăt la altul. Acum, teoretic, ființe bipede din România lui 2017, au cerut ca Codruța s-o aresteze din nou abuziv pe Lia Olguța Vasilescu.

Și mult mai grav, Divizia Presă a Binomului, în frunte cu postul penalului Maricel Păcuraru – Realitatea Tv – scos din pușcărie în urma unui deal între Codruța Kovesi și conducerea postului, a salutat astfel de slogane ținînd de mișcările prin care PCR a pus mîna pe putere în 5 martie 1945.

Desigur, de la Marea Teroare din Franța pînă la Teroarea stalinistă, știm din Istorie că-n rîndul maselor populare se găsesc mulți dezechilibrați (din care s-au recrutat totdeauna călăii), persoane în stare să ceară decapitarea, spînzurarea sau împușcarea unor nevinovați numai pentru că aceștia erau persoane publice.

Scoaterea lor în stradă de către Sistemul instituțiilor de forță din România lui Klaus Iohannis e un atentat la Siguranța națională. Nu de alta, dar domnia legii e una dintre condițiile de Siguranță națională. ține asigurarea unei domnii a legii.

De cealaltă parte, a forțelor care luptă împotriva dictaturii Sistemului, zilele acestea s-au înregistrat două lovituri de presă.

Interviul acordat de fostul judecător CCR, Toni Greblă, postului Tv Antena 3 și interviul dat fostul șef al ANI, Horia Georgescu, ziarului România liberă.

Amîndouă interviurile sînt un semn extraordinar pentru Procesul revenirii noastre la statul de Drept. În 2015 și-n 2016, anii de vîrf ai Marii Terori a Sistemului, astfel de interviuri ar fi fost imposibile. Din două motive:

  1. Nici o publicație nu le-ar fi găzduit, de teama că a doua zi Binomul ar fi înhățat patronul.
  2. Victimele n-ar fi avut curajul să se adreseze Presei, șantajate de Binom cu sporirea pedepsei dacă scot o vorbă despre abuzurile la care au fost supuse.

Cine a citit interviul din România liberă și cine a urmărit interviul de la Antena 3 au fost zguduiți de dezvăluirile privind abuzurile Binomului SRI-DNA.

Imaginea unui judecător al CCR monitorizat 24 din 24 de ore în dormitor, în baie, audio-video, de sergenții majori de la SRI, timp de patru luni, va rămîne în Istoria României ca dovada unei încălcări de tip stalinist sau fascist a drepturilor omului.

Vorba lui Toni Greblă:
Îmi imaginez ce-au grohăit de plăcere SRI-iștii care-l urmăreau pe judecător în exercițiul urinatului sau al defecatului.

Luînd seamă la cele două interviuri, eu am tresărit însă la un adevăr desprins din confesiunile lui Horia Georgescu și Toni Greblă, sugerat de interlocutori, dar fără a fi accentuat de ei și de autorii interviurilor:
Și Horia Georescu și Toni Greblă n-au fost victimele DNA, ci victimele Binomului SRI-DNA.
Ca născocitor al sintagmei Binomul SRI-DNA, cred c-ar trebui să precizez încă o dată ce înțeleg eu prin aceasta:
Înțeleg o frăție banditească între două instituții de forță – SRI și DNA – prin care fiecare își rezolvă intersele.
În cadrul acestei frății, DNA beneficia de informațiile date de SRI, care spiona și continuă să spioneze tot ce mișcă în țara asta, încălcînd grav Constituția. Prin implicarea SRI în Supravegherea tehnică, procurorii DNA primeau de la SRI mură-n gură un întreg dosar.
Procurorilor nu le rămînea decît să cheme victima investigațiilor SRI și s-o confrunte cu dovezile.
În rest, procurorii DNA își vedeau de treburile lor:
De beții, de curvăsării, de abuzuri, de corupție și de lingușirea Codruței Kovesi ori de cîte ori aceasta le apărea în vis.
Ce obținea SRI din această frăție?
Răspunsul ni-l dau cele două cazuri:
Al lui Horia Georgescu și al lui Tony Greblă:
Horia Georgecu și Tony Greblă trebuiau scoși din joc, pentru că îndrăzniseră să nu asculte ordinele SRI.

Horia Georgescu depusese, în septembrie 2014, din partea ANI cerere de celeritate în cazul Procesului de la ICCJ al lui Klaus Iohannis.
SRI-ul avea interesul ca acest proces să nu se declanșeze, deoarece el îl punea în pericol pe candidatul Klaus Iohannis.
Pentru c-a îndrăznit să contrazică interesele SRI, partenerul din Binom, DNA, a primit ordin de la SRI să-l execute pe Horia Georgescu.
Și Horia Georgescu, cel lăudat pînă atunci de Divizia Presă pentru lupta împotriva corupției, a fost arestat preventiv în 16 martie 2015.

Toni Greblă era judecător la un CCR care a respins legile Big Brothers, prin care SRI dobîndea puteri mai mari decît cele ale NKVD-ului stalinist.
CCR-ului trebuia să i se arate pisica.
Și atunci DNA l-a înhățat pe Toni Greblă.
Chiar și în 10 martie 2015, cînd Toni Greblă a fost scos în cătușe din sediul DNA și arătat mulțimii flămînde de sînge mediatic, se vedea că miroase rău.
Deși îl reține 24 de ore, DNA cere la ICCJ doar arest la domiciliu.
ICCJ nu-i dă lui Toni Greblă nici măcar control judiciar.
Atît de subțire era Dosarul!
E limpede că SRI n-ar fi putut arăta CCR mîța dacă nu avea frăție cu DNA.
DNA a fost și este brațul înarmat cu cătușe al SRI.

Ce-i putea face SRI lui Horia Georgescu dacă n-ar fi fost DNA?
Îi lua praful de pe tobă!
Dar CCR îi mai putea arăta pisica SRI?
Nici vorbă.
Binomul SRI-DNA a dat posibilitatea transformării SRI, în conflict cu Constituția, în principal Făcător de Regi în România ultimilor ani.

Exagerez?
Să mai adăugăm un caz.
Liviu Mihaiu a publicat în Gîndul.info în 21 februarie 2017 una dintre cele mai severe radiografii ale dictaturii Serviciilor Secrete asupra României:
Partid versus Securitate, războiul civil al României.
La un moment dat, Liviu Mihaiu mărturisește că în 6 noiembrie 2015, la întîlnirea de la Cotroceni a ONG-urilor cu președintele, după Tragedia de la Colectiv, i-a zis lui Klaus Iohannis:

„Este ceva profund în neregulă în mersul democrației noastre ca cele mai bine plătite slujbe din România să fie cele ale organelor de represiune, puniție și supraveghere, pe cînd majoritatea celor liberale, cum este, de exemplu, profesia de profesor de fizică, ca a Dvs, sau cea de medic sau de actor, să fie cele mai prost plătite din țara noastră.”

Stenograma Întîlnirii n-a fost publicată nici azi.
Din articolul lui Liviu Mihaiu aflăm însă că el a atacat în fața Președintelui Serviciile Secrete.
Era culmea unei bătălii duse pînă atunci de gazetarul Liviu Mihaiu împotriva Noii Securități.
Vă mai amintiți?
Pe 28 iulie 2016, DNA îl reține pe Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, pentru că, potrivit unui Denunțător, fostul lider PNL ar fi intervenit pe lîngă premierul Tăriceanu, în vara lui 2008, să-l numească pe Liviu Mihaiu Guvernatorul Deltei.
Deși nu e pus sub acuzare, jurnalistul Liviu Mihaiu iese prost din informațiile date de Divizia Presă despre cum s-a plătit ca el să fie numit Guvernatorul Deltei.
Surprins de acuzația adusă lui Liviu Mihaiu – a ajuns Guvernator prin cumpărare de influență – am scris pe cristoiublog.ro din 31 iulie 2016:

„Dosarul nu diferă, în materie de abuzuri, de cel întocmit de Parchetul General lui Traian Băsescu în cazul Gabriela Firea.
În perioada iulie-noiembrie 2008 – pot depune mărturie ca ziarist – Guvernul Tăriceanu era ținta unei campanii de o rară violență dusă de Trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu.
La vremea respectivă, Sorin Ovidiu Vîntu îl slujea cu sîrg pe Traian Băsescu, fără să știe că acesta coordona Operațiunea de Lichidare a Imperiului SOV.
Liviu Mihaiu – pot depune mărturie ca jurnalist – era un apropiat al PNL și al Guvernului Tăriceanu.
Numirea sa ca Guvernator al Deltei s-a făcut în virtutea acestei relații și nu – cum aberant susține Rechizitoriul – în schimbul mitei de 1 milion de euro.
S-au invocat nu știu ce interese ale lui SOV în Deltă.
Cine știe Puterea lui SOV din 2008 își face cruce la o asemenea gogomănie.
Păi cu un milion de euro, SOV putea să facă orice cu Delta Dunării.
Chiar s-o și violeze!”

Ca urmare a Dosarului, deși nu e pus sub acuzare, Liviu Mihaiu demisionează de la Radio Guerilla.
Nu mai face emisiuni nici la TVR.
Moment care se constituie în scoaterea sa din presă.

Atunci, în august 2016, am mirosit că Dosarul Bogdan Olteanu puțea.
Nu mi-am dat seama însă că una dintre victime era Liviu Mihaiu.
Pentru că atacase SRI chiar în fața Președintelui, a plătit.
Putea SRI să-l facă să plătească dacă nu alcătuia cu DNA Binomul de tristă amintire?!

Despre Securitate s-a spus că era atotputernică, deoarece avea dreptul la cercetări penale.
Da, dar Securitatea avea dreptul doar la cercetări vizînd siguranța națională.
SRI e mult mai puternic decît Securitatea.
Prin DNA, el poate cerceta penal și chiar aresta preventiv, pe cine vrea el.

Autor: Ion Cristoiu
Sursa: Ion Cristoiu Blog

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu