Analize și opinii

Eu cred…

Motto: Eu cred că pământul e plat
asemeni unei scânduri groase,
că rădăcinile arborilor îl străbat
atârnând de ele-n gol, cranii şi oase… (Nichita Stanescu)

sebastian ghita

Eu cred că Sebastian Ghiță este în arest doar cu vorba. Tot gândindu-mă la el și la ce știe, mi-a apărut în minte păzit ca o comoară.

L-a văzut cineva după gratii? Nu! Eu l-am văzut, cu imaginația mea, într-un apartament luxos, securizat, îmbietor la mărturisiri. Păzit, e drept, mai ceva ca Edward Snowden, dar arătându-i-se respectul cuvenit unei mari enigme, nedezlegată încă. Unui mare zăcământ, pe cale de a fi exploatat.

Eu cred că, orice mi-ar spune diverși decriptografi ai momentului, forma cea mai avantajoasă pentru actualul sistem din România de a-l aduce pe Sebastian Ghiță în țară este: fără suflare. Iar custozii săi sârbi sunt conștienți de asta! Și, nădăjduiesc, își iau precauțiile necesare.

Eu cred că singura șansă a lui Sebastian Ghiță de a scăpa de hăitașii săi care vor, cu orice preț, să-l reducă la tăcere înainte de a vorbi mai mult, este să vorbească mai mult. Mai mult decât a făcut-o până acum. Și nu oricând ci acum, cât mai repede, imediat, de-acolo de unde încă poate vorbi.

Eu cred că, și dacă ajunge viu la Beciul Domnesc, va fi rapid metamorfozat într-un viu mort. Există metode, există droguri, există tehici de avariere psihică, cu eficiență garantată. Există o agricultură a serviciilor secrete care știe sa transforme omul în legumă, creierul uman în conopidă furajeră.

Eu cred că, de-acum, orice încercare a lui Sebastian Ghiță de a tăcea și a nădăjdui să cadă la pace, fără daune, cu sistemul, va fi o formă, inconștientă, de tentativă de sinucidere. Ca și cum, într-o clădire cuprinsă de flăcări, ai incerca să te salvezi sărind în gol de la etajul 20.

Eu cred că, la scara mizeriilor politice românești de început de mileniu 3, pământul poate fi considerat plat. Și mai cred că  realitățile proiectate la orizontul scurt al înțelegerii noastre imediate nu ar trebui complicate cu tot felul de corecții de curbură. Pământul e plat și împarte, ca în poezia lui Nichita, lumea în două: deasupra viață, dedesubt „cranii și oase”.

Eu cred că, pe Sebastian Ghiță, povara secretelor grele pe care le poartă cu sine îl apasă tot mai mult in jos, spre marginea scândurii groase sub care e hăul. Singura lui șansă de a opri această prelingere spre tenebre este să se elibereze, până nu e prea târziu, de povară, și să redevină sevă. După care va fi grija arborelui să-l scoată la lumină.

Sursa: Contele de Saint Germain

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Traim vremuri tulburi, pe la noi ninge ca la poli in miez de primavara, lumea sade pe-un butoi de pulbere. De remarcat faptul ca mai mult de 50% din umanitate, constientizeaza prin vocea unor lideri importanti, presedinti de state, grupuri, oameni de pretutindeni, vecini, pericolul care ne ameninta: distrugerea civilizatiei pe Terra. Intr-o procedura prealabila s-a incercat uniformizarea civilizatiei umane sub sigla “globalizare” prin mijloacele cunoscute gen “corectitudine politica”, “lupta anticoruptie”, “multiculturalism”, “democratie”, “capitalism”, “ec. de piata”, aderari, parteneriate, unele mai strategice decat altele, in realitate, asuprirea si subminarea ec. a unor state printre care si al nostru. Capcana. Cu bune si cu rele, pcte forte, slabe, oportunitati si amenintari, un tanar om de afaceri care a castigat ce-i drept sume exorbitante din contr. cu statul beneficiind de sprijin, simpatie, logistica, ind. IT, trust tv, abilitati, antrenament, info si contra inf. etc, intr-un anume moment, specific dealtfel activi.t operative in materie si in domeniu, cand se practica metoda elim. fizice=parte a planului de indepartare a subiectilor cand nu mai raspund la comenzile unui sistem anume, constientizeaza ca s-au cam fortat regulile democratiei, aruncandu-se la cosul de gunoi voturile a milioane de oameni, printre care si votul subsemnatei!!!!!! In virtutea unui principiu universal valabil potrivit caruia numai” Adevarul ne va elibera”, Sebastian Ghita isi ia inima-n dinti, curajul din dotare, dovezile, argumentele si, aduce la cunostinta opiniei publice situatia reala in care se afla tara (toate confirmate dupa cum s-a observat, cu masuri aplicate in consecinta)
    “Exista grupari care au capacitatea de a se angaja in eco-terorism, prin tehnologii militare capabile sa schimbe clima, sa provoace cutremure sau eruptii vulcanice”, declara William S Cohn secretar al Apararii US inca din 1997. Ghita, ce secrete ne-ar mai putea dezvalui?! Ca revolutia din 1989 a fost in realitate o lovit de stat-debutul crimei organizate pe-ale noastre plaiuri in context geopolitic, zonal, regional, strategic, mineriada o tentativa, ca schimbarile de guvern se fac prin proteste emotionale, incendieri-o alta forma a lovit de stat-nov 2015, ca in febr. 2017 protestele “emotionale”= tentativa de lovit de stat, practicate peste tot in lume, in clar si la vedere, pe fata, limpede ca lumina zilei, ca…nu am construit, modernizat mai nimic, ne-am indatorat, inrobit, imbolnavit, dezbinat, defrisat, devalizat, distrus tara. Sa-nvatam…sa ne indreptam coloana, ridicam capul din pamant, sa rostim adevarul, iertam, iubim, sa fim prieteni, sa corectam ce-am gresit, construim, inovam, renastem spiritual, material din propria cenusa. Sa fim oameni! “Invata de la flacari ce-avem de ars in noi/ Invata de la ape sa nu dai inapoi,/Invata de la umbra sa fii smerit ca ea,/Invata de la stanca sa-nduri furtuna grea!”…”Invata”, Kipling

  • “Exista persoane extraordinare care lupta cu boala, saracia, sau cu societatea care-i raneste cu stupizenia ei, cu neintelegerea, cu persecutia si cu alte probleme de care este plina tara. Exista multi ingeri cazuti pe Pamant”, declara intr-un interviu, prin 1899 N.Tesla (Teslea), inventator, spirit vizionar (american, sarb, croat, banatean). Spunea ca totul este electricitate. La inceput a fost lumina, izvor nesfarsit din care provine materialul, distribuit spre toate formele care reprez. Universul si Pamantul, cu toate aspectele sale de viata. Negrul este adevarata fata a Luminii, doar ca nu percem. Suntem Luminaaaa in forma umana. Nu exista spatiu vid pe aceasta planeta si nici in Univers. Gaurile negre despre care vb astronomii, sunt cele mai puternice izvoare de ENERGIE si de VIATA. Marile companii petroliere impiedica de peste 100 de ani dezvoltarea masinii electrice, tehnologiile bazate pe utilizarea energiei libere, a plasmei. Mafia petrolului (pe la noi, mega dosare instrumentate de profesionisti cazuti la datorie, deh, finantari campanii, off-shor-uri, paradisuri fiscale, preluari/externalizat/privatizat active, motiv de conflict planetar), ceva pe stick-uuuu lui Ghita, ajuns nu chiar la intamplare prin Serbia?! Daca tot sta in custodie bine-ar fi sa puna in aplicare/implementare,prin coproductie/participare, descoperirile lui Tesla, ceea ce i-ar asigura consemnarea in cronici, la rubrica “Fapte bune pt umanitate”! Cutremuratoare realitati ale conspiratiei catalogate drept superficiale, SF-uri. Din pacate, realitatea crunta. Lumea este condusa de conjuratii secrete: masoni, illuminati, Skull&Bones. Nimic nou sub Soare. Invatam, ce sa facem pe gerul asta care crapa pietrele, astfel incat sa nu se-arunce cu ele, pietrele! Si-am mai aflat, cu multumirile de rigoare ca, versurile de mai sus ar fi scrise in realitate de Traian Dorz. “Invata de la toate”, poezie si cantare crestina. Si-“am mai invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti, ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie, indiferent de consecinte”…, de la Octavian Paler