Analize și opinii Extern Politică

Cum se comite un asasinat economic

Corporatocrația este o formă de guvernământ în care corporațiile, conglomeratele sau entitățile guvernamentale cu componente private controlează direcția și guvernarea unei țări. Acestfilm documentar este o prelegere ținută de John Perkins, autorul cărțiiConfesiunile unui asasin economic, în care acesta descrie cum era trimis în țările din Lumea a Treia pentru a pregăti prin mită și înșelăciune intrarea FMI-ului. ”La început, corporațiile asigură sprijin financiar partidelor politice competitoare și candidaților acestora.

Acest lucru le permite corporațiilor să își echilibreze dnațiile în funcție de rezultatele previzionate ale alegerilor, asigurându-se astfel că vor avea un învingător îndatorat față de ele. Pe măsură ce politicienii sunt din ce în ce mai dependenți de contribuțiile de campaniem pentru a fi aleși, obiectivitatea lor asupra unor probleme care implică interese corporatiste este astfel compromisă.

Corporaţiile fac guvernele

În al doilea rând, în multe cazuri foști directori de corporații sunt numiți în funcții publice foarte influente în instituțiile guvernamentale. De multe ori sunt însărcinați cu reglementare domeniului de activitate al foștilor sau viitorilor lor angajatori. Angajații guvernamentali care intră în contact c corporațiile acceptă adeseori poziții de vârf în corporații, odată ce și-au demonstrat devotamentul față de interesul corporatist.

Aceste oferte foarte avantajoase sunt un stimulent pentru ca angajații guvernelor să lucreze de multe ori pentru grupuri de lobby și le asigură noilor angajatori acces la factorii decizionali guvernamentali. Acest efect este cunoscut drept ușa batantă dintre corporații și instituțiile create pentru a le reglementa comportamentul.” (Sursa)

source: filmedocumentare.com

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu